Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

* * Οι 4 μαρτυρικές ημέρες Του Ιησού Χριστού.. σύμφωνα με ιστορικά ντοκουμέντα και Ιατροδικαστικές αναλύσεις !!


Επιστημονικές μελέτες βήμα – βήμα, με σύγχρονες Ιατροδικαστικές αναλύσεις ..  
οδηγούν σε τεκμηριωμένα πορίσματα, που πείθουν κάθε άπιστο Θωμά: 

Συμπέρασμα: 
«Ουδείς θνητός άνθρωπος θα είχε επιζήσει μετά από τις 4 τόσο φρικτά μαρτυρικές ημέρες Του .. πόσο μάλλον στην συνέχεια να υποστεί την ανθρωπίνως αφόρητη ανάβαση του Γολγοθά, επιβιώνοντας και μετά και σταύρωση Του» !!



       Αγαπημένοι μου αναγνώστες. Δεν αρκεί να λέμε ότι πιστεύουμε στον Χριστό, ή ότι είμαστε χριστιανοί..  δίχως να έχουμε αποστομωτικές απαντήσεις στο «γιατί». Άλλωστε, ο Χριστός δεν είπε «πίστευε και μην ερευνάς», αλλά αντιθέτως, η σωστή μετάφραση από την Αραμαϊκή γλώσσα στην Λατινική είναι, «πιστεύεις δεν πιστεύεις, ερεύνησε το» !!. 

 
     Επομένως στα άρθρα μου σχετικά με τα βιώματα Του Χριστού, δεν έχει ουσία να επαναλαμβάνω όσα μάς είναι κοινώς γνωστά από εκκλησιαστικά βιβλία. Ως Ερευνήτρια και Αναλύτρια, επιβάλλεται να είμαι της άποψης ότι η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Και εξάλλου, εάν ο άνθρωπος δεν είχε την ανάγκη να ερευνά το "γιατί", θα ζούσαμε ακόμη στην εποχή των σπηλαίων !!
Και μάλιστα, προκειμένου να ολοκληρώσω τα σχετικά άρθρα μου ώστε να τα δημοσιεύσω, χρειάστηκαν μελέτες αρκετών ετών με άπειρες διασταυρώσεις.. ώστε όντως, τα επιχειρήματα να πείθουν τον κάθε «άπιστο Θωμά» !!

Τόσο ο Χριστός, όσο και τα ιστορικά γεγονότα, δεν είναι αποκλειστικότητα καμιάς χριστιανικής εκκλησίας. Αλλά και δεν είναι αξιοπερίεργο που αιώνες μετά βλέπουμε να παρουσιάζονται με πολλά κενά. Πριν όλων θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι, κατά την εποχή εκείνη ο κάθε λαός ακολουθούσε το δικό του ημερολόγιο. Το Εβραϊκό απείχε μακράν απ’ το Ρωμαϊκό. 
Επίσης από αρχαιοτάτων χρόνων ακόμη, υπήρχαν σε όλους τους ανεπτυγμένους λαούς ιστορικοί, οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι ρεπόρτερ της εποχής τους. Ειδικά στα χρόνια Του Χριστού, ήταν πολύγλωσσοι με υψηλού επιπέδου γνώσεις. Αλίμονο αν δεν κινούσε το ενδιαφέρον τους ο βίος Του, κυρίως οι τελευταίες ημέρες Του, τις οποίες παρακολουθούσαν στενά.

Συνεπώς, πέραν όσων αναφέρονται στα ιερά βιβλία, στον μεγάλο αριθμό αρχείων που έχουν διασωθεί, συμπεριλαμβάνονται και περιγραφές ιστορικών διαφορετικών εθνικοτήτων. Και πέραν αυτών, καθώς η ύπαρξη Του Χριστού είναι ένα απροσπέραστο κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας, αναμενόμενο ήταν να ασχοληθούν εκ’ των υστέρων πολλοί εξειδικευμένοι ερευνητές, διακεκριμένοι νομοθέτες και κορυφαίοι επιστήμονες.
      
ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ:
 
Στο αμέσως προηγούμενο άρθρο μου αναλύω τις Πολυήμερες άνομες Δίκες Του Ιησού Χριστού, καθώς είναι συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις κατόπιν των νεότερων ερευνών και της μελέτης της υπόθεσης Του από νομικής πλευράς, από διακεκριμένους νομοθέτες και ποινικολόγους της εποχής μας. 
 
Προτείνω να το διαβάσετε, ώστε σε συνδυασμό με το παρόν (2ο μέρος), να οδηγηθείτε στην απάντηση για τους λόγους που << επί 4 ημέρες επιδίωκαν τον θάνατο Του – την εξόντωση Του, πριν ακόμη φτάσουν στην απεγνωσμένη επιδίωξη της Σταύρωση Του >> !!
 
Αλλά καθώς το άρθρο μου προέρχεται απ' το παράλληλο blog μου, ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια: 
* * Οι 4 μαρτυρικές ημέρες Του Ιησού Χριστού.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...