Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

* * Κάρμα - Χημεία – Έλξη .. οι 3 μορφές των Ερωτικών Σχέσεων !!

*Καρμική Σχέση ..  δύσβατος μονόδρομος, που ωστόσο οδηγεί στην απόλυτη ευτυχία !!.

*Σχέση Χημείας.. τα λόγια είναι περιττά, όταν μιλάμε με τα μάτια !!.

*Σχέση Έλξης.. τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά το ερώτημα είναι έως πότε ?!.


      Στο παρόν άρθρο μου αγαπημένοι μου αναγνώστες, λάβετε υπόψη σας ότι δεν σας παρουσιάζω προσωπικές μου απόψεις, ή αμφιβόλου προελεύσεως θεωρίες. Πρόκειται για επιστημονικές μελέτες και έρευνες πολλών ετών, και μάλιστα, ό,τι έχει σχέση με το τυχαίο - μοιραίο - το ανεξήγητο κ.λ.π.. αρμόδιος είναι ο τομέας της Παραψυχολογίας. 
Άλλωστε οι Ψυχικές Έρευνες είναι επιστημονικός τομέας όπου είναι απαραίτητη η συνεργασία με πολλούς διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους ανάλογα με το ζητούμενο των ερευνών, όπου ασφαλώς συμμετέχουν Ψυχαναλυτές, Σεξολόγοι, Κοινωνιολόγοι κ.ά.

     Αναρίθμητα λοιπόν τα ερωτικά σενάρια βασισμένα σε πραγματικά βιώματα, που αρκετά από αυτά, έχουν εμπνεύσει πολλούς ποιητές – συγγραφείς – σεναριογράφους, όπως και παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών. Ας τα εξετάσουμε επομένως. 


Ανθρώπινες Σχέσεις:


Οι σχέσεις μας με τους άλλους, επηρεάζουν κατά 80% την δική μας ζωή αναπόφευκτά !!
Γι’ αυτό τίποτα δεν είναι 100% προβλέψιμο σε ότι αφορά το μέλλον μας γενικότερα.. κι αυτό σας το δηλώνω μετά βεβαιότητας.
Τέλειες σχέσεις δεν υπάρχουν. Αλλά κι αν υπάρχουν σπανίζουν. Οπότε αυτό που ζητάμε από μια σχέση είναι να υπάρχει κατανόηση – σεβασμός – διάλογος – και ασφαλώς ανταπόκριση συναισθημάτων.
Απόλυτη ειλικρίνεια δεν μπορεί να υπάρχει, διότι όλοι μας κρύβουμε μέσα μας και κάτι για τον εαυτό μας. Επίσης ούτε απόλυτη συμφωνία χαρακτήρων μπορούμε να περιμένουμε να υπάρχει, απλά συμβιβαζόμαστε με την διαφορετικότητα του άλλου και συνηθίζουμε να ζούμε με αυτό. 

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, διότι όταν μία σχέση την θεωρούμε σημαντική, τότε συνήθως, ακόμη και οι απαράδεχτες συμπεριφορές μία προς μία συγχωρούνται, σε βαθμό που η κακομεταχείριση συνηθίζεται. Η συνήθεια αρχίζει να γίνεται τρόπος ζωής, τον οποίο σύντομα υιοθετούμε. Φτάνουμε να πιστεύουμε ότι είναι της μοίρας μας αυτό που βιώνουμε, κι έτσι συνεχίζουμε να μένουμε σε μία σχέση ακόμη κι όταν δεν μας καλύπτει, ή ακόμη χειρότερα, όταν πικρά μας πληγώνει. Και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, θυσιάζουμε τα δικά μας ζητούμενα, σε σημείο να υποφέρουμε αδιαμαρτύρητα. Γινόμαστε δεδομένο, δίχως να συνειδητοποιούμε ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο παύουμε να προκαλούμε ενδιαφέρον. Έως που ο κλονισμός της σχέσης επέρχεται, συνήθως λόγω απιστίας.

ΑΠΙΣΤΙΑ !!.
Ένα απ' τα μεγαλύτερα κεφάλαια των ανθρώπινων σχέσεων. Συρρικνώνοντας όμως τους κυριότερους λόγους που οδηγούν σε χωρισμούς λόγω απιστίας ή σε παράλληλες σχέσεις, έχω συντάξει αρκετά άρθρα. Προτείνω να διαβάσετε ένα αρκετά κατατοπιστικό, ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο: 


* * Τα σενάρια των ερωτικών σχέσεων: 

        Οι σχέσεις μας λοιπόν με το άλλο φύλλο, έχουν γράψει πολλά διαφορετικά σενάρια. Γεμάτα πάθη – λάθη – ανατροπές, άλλα και αλησμόνητα συναισθήματα. Αυτές όμως οι σχέσεις που χαρακτηρίζονται ως κομβικές, είναι οι τρείς παρακάτω, που με σύντομες φράσεις κλειδιά ερμηνεύονται ως εξής:


ΚΑΡΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ . Κατά κανόνα είναι ερωτικές, αλλά δεν αποκλείονται οι συντροφικές ή με πρόσωπα που παίζουν - 'παίξαν καθοριστικό ρόλο στην ζωή μας. Εδώ θα εστιάσουμε στις ερωτικές. Αυτές λειτουργούν (φανταστείτε) όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι αυτό που λέμε «Είσαι στο Αίμα μου», δεν μπορώ να σε αποβάλω. Κύριο ρόλο παίζει η αίσθηση της αλληλεξάρτησης .Θα το εξετάσουμε άλλωστε πιο αναλυτικά παρακάτω.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΗΜΕΙΑΣΣε αυτές δεν χρειάζονται πολλά λόγια. 
«Εμείς μιλάμε με τα Μάτια» και κατανοούμε ο ένας τον άλλον απόλυτα.. ακόμη και εξ’ αποστάσεως. Σε αυτές τις σχέσεις πολύ πιθανόν να υπάρχει τηλεπάθεια, ή να είναι το αποτέλεσμα μιας ηπιότερης Καρμικής Ένωσης. Επίσης και αυτή η σχέση, δύναται να δημιουργηθεί με οποιοδήποτε συγγενικό ή φιλικό μας πρόσωπο.. αλλά όπως προανέφερα, σε αυτό το άρθρο εστιάζω μόνο στις ερωτικές.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΞΗΣ.
 Εδώ υπάρχουν μεγάλες διαφορές απ’ τις δύο προηγούμενες, καθώς είναι καθαρά ερωτικές όπου  κυριαρχεί το πάθος. Κανόνας είναι «Τα αντίθετα Έλκονται», με σφοδρή επιθυμία να προσφέρει έντονες απολαύσεις ο ένας στον άλλον.. κυρίως σε ότι αφορά σαρκικές επιθυμίες. Με δύο λόγια.. «είμαστε μαζί, διότι περνάμε καλά μαζί» !!


~ ~ Αναλυτικότερα:


* * ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΗΜΕΙΑΣ: 


    Δεν θα τις λέγαμε μία από τις πιο παθιασμένες σχέσεις.. αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχει έντονο ερωτικό κλίμα στην σχέση. Συνήθως ξεκινούν από μία γνωριμία – φιλία. Αρχίζουν από τις πρώτες στιγμές να νιώθουν οικεία – άνετα μεταξύ τους, σαν να γνωρίζονται χρόνια. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες απόψεις.. αλλά καταλήγουν πάντα να βρίσκουν την μέση λύση και να είναι ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές. Έτσι δύσκολα φτάνουν σε ακραίους καυγάδες.

_ Είναι από τις σχέσεις που η φιλία μπορεί να συνεχιστεί και μέσα στην σχέση.. όπως, μπορούν να προχωρήσουν και σε πολύ καλές συνεργασίες μεταξύ τους.
Είναι από τις σχέσεις που εάν φτάσουν σε γάμο, ξέρουν πολύ καλά τον λόγο που παντρεύονται το συγκεκριμένο άτομο. Αλλά και εάν χωρίσουν, πάλι θα βρούν τον τρόπο να μην αδικηθεί καμία πλευρά. Υπάρχει και πιθανότητα να μείνουν φίλοι.
Είναι από τις σχέσεις που η συντροφικότητα, η κατανόηση και η καλή παρέα, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τους πόθους και τα πάθη.. γι’ αυτό άλλωστε κινδυνεύει λιγότερο από κάθε άλλη σχέση.
Είναι σχέση εμπιστοσύνης, που άλλωστε δεν γίνεται κι αλλιώς.. αφού ο ένας διαβάζει την σκέψη του άλλου. Είναι η σχέση που άνετα μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή.
_ Είναι από τις ήρεμες σχέσεις, τις λιγότερο ψυχοφθόρες.. που κάποιοι ίσως να τις θεωρούσαν ρουτίνα.. αλλά είναι και από αυτές που ξέρεις με τί – ποιόν έχεις να κάνεις. Σε γενικές γραμμές.. είναι μία από τις καλύτερες σχέσεις !!.

* * ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΞΗΣ:


   Έχουν καταγραφεί αναρίθμητοι μοιραίοι έρωτες με ποικίλα σενάρια για το φαινόμενο 
«τα αντίθετα έλκονται» !!. 

Συνήθως είναι κεραυνοβόλοι έρωτες. Πρώτα φτάνουν στο κρεβάτι και μετά συστήνονται μεταξύ τους (σχήμα λόγου βεβαίως). Επίσης κατά κανόνα, όταν αρχίζουν αυτές οι σχέσεις, ο ένας από τους δύο ή και οι δύο.. βρίσκονται ήδη σε σχέση. Στην νέα σχέση  κυριαρχεί το ερωτικό πάθος, ενώ ο πόθος είναι πάντα μεγαλύτερος όταν υπάρχει άλλο πρόσωπο στην μέση. Η διεκδίκηση παίρνει εμμονικό χαρακτήρα. Αλλά καθώς αυτή η έλξη έχει ημερομηνία λήξης.. θα πρέπει να δημιουργηθούν πολύ πιο ουσιαστικά συναισθήματα μεταξύ τους, ώστε να εξελιχθεί σε μακροχρόνια  σχέση.

_ Είναι από τις σχέσεις που συνήθως υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο ατόμων.. σε σημείο να απορείς πώς τα βρήκαν – βρίσκουν μεταξύ τους.
Είναι από τις σχέσεις που η λογική πάει περίπατο όταν περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την τελευταία σαρκική επαφή – συνεύρεση μεταξύ τους. Δεν τους κρατάς σε απόσταση, ούτε δεμένους με αλυσίδες !!.
_ Είναι από τις σχέσεις που εάν  δεν υπάρχουν εμπόδια.. πριν ακόμη εξανεμιστεί ο έρωτας - η ακαταμάχητη έλξη, μπορούν να οδηγηθούν πολύ γρήγορα σε γάμο.
Είναι όμως και από τις σχέσεις που πριν ακόμη φύγουν τα ρύζια από το κεφάλι τους.. τρέχουν στον δικηγόρο για το διαζύγιο, διότι τότε συνειδητοποιούν ότι ο έρωτας τους δεν είναι αρκετός για να τους κρατήσει στον γάμο.

* * ΚΑΡΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ:


   Λέγεται ότι κάποτε προϋπήρξαν μαζί, αλλά έμειναν ανεκπλήρωτα τα όνειρά τους. Ίσως ακόμη και οι πόθοι τους.  

Τίποτα δεν αποκλείεται. Η λέξη Κάρμα είναι ξενόφερτη, και μεταφράζεται ως «ο σκοπός της ψυχής σε αυτήν την ζωή». Οπότε, ο σκοπός των ψυχών τους (το κάρμα τους) είναι να βρεί η μία την άλλη και να μην χωριστούν όσο βρίσκονται εν’ ζωή πάνω στην Γή. Ενδέχεται ωστόσο.. μόνο για τον έναν από τους δύο να είναι στο Κάρμα του να συνυπάρξει με το άλλο άτομο. Σε μια τέτοια περίπτωση, η αίσθηση «Είσαι στο Αίμα μου».. άλλοτε είναι ευχή και άλλοτε κατάρα !!. Ας το εξετάσουμε:

Οι Καρμικές σχέσεις όντως είναι περίπλοκες και κουβαλάνε πίκρα και πόνο, και τούτο διότι
 «Ζούμε την Ζωή Μας, Μέσα από την Ζωή του Άλλου» !!. 

Πράγματι όλες έχουν κάποια ίδια χαρακτηριστικά. Απ’ την πρώτη κιόλας μέρα γνωριμίας, νιώθουμε για τον άλλον μια ανεξήγητη οικειότητα και ενθουσιασμό για τα ενδιαφέροντα του, ακόμη και για όσα δεν μας άγγιζαν – δεν μας αντιπροσώπευαν ως τότε. Από την αρχή υπάρχει το αίσθημα της απόλυτης εμπιστοσύνης, καθότι κυριαρχεί η πεποίθηση πως αυτήν την ψυχή από κάπου την ξέρουμε !!. 

Τα αισθήματα γίνονται όλο και πιο έντονα, σε σημείο που σύντομα καταλήγουν στην πλήρη εξάρτηση και οι δύο πλευρές. Η πρωτόγνωρη σεξουαλική έλξη ενώ δεν μοιάζει με καμία άλλη προηγούμενη, θυμίζει όμως όλες τις προηγούμενες μαζί !!. 
Οι προτιμήσεις κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής εναλλάσσονται με μοτίβα από παλιότερες εποχές. Σαν  κύματα ηδονής που δίνουν την εντύπωση ότι «κάπου το έχουμε ξαναζήσει αυτό». Ωστόσο.. όσο βρισκόμαστε μέσα σε Καρμικές σχέσεις, συχνά νιώθουμε φυλακισμένοι όπως ένα λιοντάρι σε κλουβί. 

Σε περιπτώσεις Καρμικών σχέσεων, έχουν σημειωθεί τα εξής:

Είναι η σχέση που ενώ νιώθει και κατανοεί πολύ καλά ο ένας τον άλλον, ξεσπούν σε διαφωνίες άνευ λόγου. Όταν όμως ξεχνούν τις κόντρες μεταξύ τους, τότε λειτουργούν ως μια ψυχή... τόσο στο σεξουαλικό, όσο και σε όλες τις φάσεις της καθημερινότητας τους.
Είναι απ' τις σχέσεις που ενώ την μια στιγμή σκοτώνονται μεταξύ τους.. την άλλη έχουν ξεχάσει τελείως την αιτία  του τσακωμού, και πέφτουν παθιασμένοι στο κρεβάτι.
Είναι απ' τις σχέσεις που όσο και να διαφωνεί ο ένας με τον άλλον, μπροστά σε τρίτους καλύπτει - υπερασπίζεται ο ένας τον άλλον, μέχρι που μπορεί να ρισκάρει και την ζωή του για τον άλλον.

Είναι απ' τις σχέσεις που ακόμη και να απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον - να επέλθει χωρισμός - να δημιουργήσουν άλλη σχέση.. δεν θα πάψουν ποτέ να έχουν την ανάγκη για κάποιες μεταξύ τους επαφές.. και να νοιάζεται ο ένας για τον άλλον.
_ Είναι από τις σχέσεις που φτάνουν στο διαζύγιο.. και ξαναπαντρεύονται το ίδιο άτομο. Είναι λοιπόν από αυτές τις σχέσεις, που ΔΕΝ τελειώνουν Ποτέ !!.

Σίγουρα είναι η πιο δύσκολη και η πιο ψυχοφθόρα σχέση, επειδή δεν μπορεί ο ένας από τους δύο ή και οι δύο, να δεχτούν ως γεγονός την εξάρτηση τους από κάποιο άλλο άτομο. Ο ένας για τον άλλον είναι κάτι σαν "ηρωίνη στο αίμα" τους.. ένα τέτοιο συναίσθημα δηλαδή. Η όποια προσπάθεια για απομάκρυνση καταλήγει σε αδιέξοδο, «μαζί δεν κάνουμε – αλλά και χώρια δεν μπορούμε» !!!!.

Γι’ αυτό άλλωστε το καρμικό ζευγάρι θα πρέπει να δεχτεί ότι δεν έχει άλλη επιλογή, απ’ το να προσπαθήσουν να βρουν από κοινού τον τρόπο για να εμπεδώσουν ότι «Το Σύμπαν τους θέλει ΜΑΖΙ».. και έτσι μόνο θα νιώσουν την απόλυτη ολοκλήρωση τους. Και καθώς πρόκειται για μια πραγματική και παντοτινή αγάπη, θα πρέπει να κατανοήσουν και οι δύο πλευρές ότι η ζωή τους μαζί.. είναι τελικώς «μονόδρομος» !!



~ ~ ΩΣΤΟΣΟ

Ας μην μας διαφεύγει η θεωρία που πρωτοανέπτυξε ο Πλάτωνας και κατ’ επέκταση υποστήριξε ο Πυθαγόρας:
<<Δεν υπάρχει τύχη ούτε σύμπτωση όταν εκπληρώνεται μια βαθύτερη επιθυμία μας. Αυτό που ονομάζουμε ευτυχές συμβάν, οφείλεται στην ορθή λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι η συνέπεια που μαγνητίζει – έλκει και καθορίζει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα>>.     

Και επιπλέον: 
Είναι γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά τις σχέσεις του, όπως και τους χωρισμούς του. Είναι φυσικό διότι κάθε άτομο είναι Μοναδικό, όπως Μοναδική είναι και η Ψυχή του. Επομένως, η κάθε σχέση είναι μια μοναδική περίπτωση, και βάσει αυτού θα πρέπει να εξεταστεί εάν απευθυνθείτε σε ψυχαναλυτή. 
Σας εύχομαι να έχετε την σχέση που εσείς επιθυμείτε και σας ολοκληρώνει !!.


* *  Εάν σας έλκει το "Ανεξήγητο", προτείνω να διαβάσετε άρθρο μου σχετικά με τις διαφορές μεταξύ Πεπρωμένου, Κάρματος και Μοίρας !!.

Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να μελετήσετε την ανάλυση αυτών:


ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Εάν προκύπτει λόγος για επικοινωνία μαζί μου, στείλτε το μήνυμα σας απ’ την δημόσια σελίδα μου στο facebook "Ψυχανάλυση - Ψυχοερεύνηση", ή στο e-mail μου όπως το βλέπετε στην αρχική σελίδα του Blog μου: 
Γράψτε το ονοματεπώνυμο σας, τον τόπο διαμονής σας, και το θέμα σας συνοπτικά. Θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...