Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

*Το Τρίτο μας Μάτι.. η έδρα Αυτογνωσίας της Ψυχής*

 

Απαντήσεις σε ερωτήματα:

Υπερφυσική ικανότητα που αποκτάμε με κάποιες ιδιαιτέρες διαδικασίες ?! ..
ή πρόκειται για αδένα του εγκεφάλου μας που ενισχύει την Φωνή του Υποσυνείδητου και της Συνείδησης μας ?!
 
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου. 
Σχετικά με «το τρίτο μάτι» κυκλοφορούν πολλές θεωρίες. Ο καθένας βέβαια μπορεί να θεωρεί βάσιμη αυτήν που πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει τις ιδεολογίες του, ή που του δίνει την πεποίθηση πως πρόκειται για ένα ανώτερο μεταφυσικό στοιχείο, το οποίο καλούμαστε ως οντότητα να το φτάσουμε στο ανώτερο επίπεδο του.
 
Εάν λοιπόν εγώ σας έλεγα πως στην ουσία και με απλά λόγια, πρόκειται για μια φυσική λειτουργία μας η οποία ενισχύει την «Φωνή της Συνείδησης μας».. πιθανόν η θεωρία αυτή να μην σας ακούγεται και τόσο πειστική. Ωστόσο αυτή είναι η αλήθεια, και μάλιστα ευσταθεί εμπεριστατωμένα. Και ασφαλώς όπως πάντα, δεν περιορίζομαι σε Παραψυχολογικές ερμηνείες, αλλά συμπληρώνω και τις επιστημονικές διευκρινίσεις.
 
Πρόκειται για μία περιοχή του σώματος, η μόνη που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, τα οποία δίνουν προηγμένες ικανότητες σε έναν μικρό αδένα που ονομάζεται Επίφυση, και βρίσκεται στον κέντρο του εγκεφάλου μας. Και μάλιστα για τους αρχαίους μας πρόγονους, θεμελιωτές της Ιατρικής, ήταν γνωστός ο συγκεκριμένος ενδοκρινής αδένας σε μέγεθος μπιζελιού, τον οποίο ονόμασαν Κωνάριο, έχοντας εντοπίσει τους τρόπους ενεργοποίησης και την ωφελιμότητα αυτού. 
 
Δηλαδή, το Κωνάριο με την μετέπειτα ονομασία ως Επίφυση, δεν ανακαλύφθηκε αργότερα απ' την σύγχρονη ιατρική. Ωστόσο η ειρωνεία είναι ότι ενώ οι ιδιότητες του είναι γνωστές από την αρχαιότητα, η εξάπλωση της ονομασίας αυτού του αδένα ως «Τρίτο Μάτι» οφείλεται στους Λάμα του Θιβέτ. Κι έτσι, έγινε γνωστή σε εμάς η ύπαρξη του μέσω Ινδο_Βουδιστικών θεωριών.. παρουσιάζοντας την ικανότητα αυτού να λειτουργεί ως ένα αόρατο τρίτο μάτι στο μέτωπο του ανθρώπου !!.  
 
* * Δεν θα επεκταθώ όμως περισσότερο στον πρόλογο μου, προτείνω να διαβάσετε την ενδιαφέρουσα ανάλυση, πλούσια σε πληροφορίες.
 
Διαβάστε περισσότερα >>... 
 

~ Ο ανθρώπινος Εγκέφαλος, η ικανότητα ευρηματικότητας, το Κωνάριο και το Υποσυνείδητο:
 

    Ο ανθρώπινος εγκέφαλος συλλαμβάνει και επεξεργάζεται δισεκατομμύρια πληροφορίες στο λεπτό. Ωστόσο ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται συνειδητά πολύ ελάχιστο αριθμό αυτών, διότι οι κύριες αισθήσεις του, δεν προλαβαίνουν να τις μεταφέρουν στον τμήμα της αντίληψης του.
Με αποτέλεσμα το σκεπτικό του να λειτουργεί σε αργές ταχύτητες, δηλαδή είναι σαν να παρακολουθεί ταινία σε slow motion. Ενώ το υποσυνείδητο μπορεί και συγκρατεί όσα δεν προλαβαίνει την δεδομένη στιγμή να συλλάβει ο εγκέφαλος συνειδητά.
 
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παρουσιάζει την μεγαλύτερη πυκνότητα Νευρώνων σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο είδος, ωστόσο δεν χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας στο μέγιστο δυνατό. Στην σύγχρονη καθημερινότητα μας χρησιμοποιούμε μόλις το 16% των κυττάρων του εγκεφάλου μας, και αυτό διότι στην τελική, τόσο επιτρέπουν τα ενεργειακά μας αποθέματα.
Βέβαια, το άτομο που μελετά – ερευνά – διαλογίζεται κ.λ.π. φτάνει να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του εγκεφάλου του έως το 20%, ενώ στα ιδιαιτέρως ευφυή άτομα και τα τηλεπαθητικά, το ποσοστό κυμαίνεται στο 25 με 35%.
 
Οι Νευρώνες του εγκεφάλου:
 
Όλα τα παρακάτω, τα οποία η Παραψυχολογία ονομάζει «Έμφυτη Γνώση», ενεργοποιούν αδρανείς Νευρώνες του Εγκεφάλου – ή αλλιώς αναπλάθουν τα Κύτταρα του Νευρικού μας Συστήματος. Οι Νευρώνες στην ουσία είναι «πύλες» των κυττάρων του νευρικού μας συστήματος.
 
Κάθε Νευρώνας περιλαμβάνει έναν πυρήνα και «πλοκάμια» που ονομάζονται Δενδρίτες. Αυτά είναι υπεύθυνα για την ανταλλαγή σημάτων και μηνυμάτων ανάμεσα στον εγκέφαλο και στο υπόλοιπο σώμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ενεργούμε πολλές φορές μηχανικά, ή αμυνόμαστε ασυναίσθητα.
 
Οι Νευρώνες στον εγκέφαλό μας πεθαίνουν και αναγεννιούνται (γίνεται η λεγόμενη ανάπλαση κυττάρων), διαδικασία που όμως σταματάει σε κάποια ηλικία, ή σε άτομα που κάνουν χρήση ουσιών κ.ά. Αυτό ονομάζεται επιστημονικώς «Νευρογένεση» που επιτυγχάνεται εύκολα, αλλά απαιτεί μη σωματική κατάχρηση – πνευματική ενδοσκόπηση ή κι αλλιώς διαλογισμό –  μελέτη και εξερεύνηση – βαθύτερη κατανόηση.. και ισχυρή στην δύναμη της θέλησης της ψυχής που «όλα τα μπορεί» !!    
 
Αισθητηριακοί ή Αισθητήριοι Νευρώνες:
 
     Η μνήμη μας χωρίζεται σε επίπεδα και κατηγορίες (δίνω τον σύνδεσμο του άρθρου παρακάτω) ένα από αυτό είναι η Αισθητήρια Μνήμη. Έτσι και οι Νευρώνες χωρίζονται σε τρείς βασικές κατηγορίες.
Στους Αισθητήριους ανήκουν οι Νευρώνες που επεξεργάζονται την αίσθηση που μας δίνει η κάθε πληροφορία απ’ το γύρω περιβάλλον μας, του οποίου η εμβέλεια (περιβάλλον) δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο που ζούμε, ούτε κάν’ μόνο επάνω στον Πλανήτη Γή. Μιλάμε για την ασυναίσθητη επαφή μας με Φυσικές Ενεργειακές Πηγές.
 
«Ενεργειακή Πηγή» ονομάζουμε κάθε φυσικό πόρο που μάς δίνει ενέργεια – που μάς τρέφει η ενέργεια του. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν εξαντλούνται ποτέ και υπάρχουν απεριόριστα μέσα στο προαναφερόμενο ευρύτερο περιβάλλον.
Δεν θα χρησιμοποιήσω δυσνόητους όρους της Κβαντικής Φυσικής. Χρησιμοποιώντας Παραψυχολογικούς όρους, θα πούμε ότι, μορφές ενέργειας όπως Ήλιος, Υδρογόνο, Οξυγόνο, και άλλες φυσικές πηγές, συνδέονται με την Ύλη – αλληλεπιδρούν με το ανθρώπινο σώμα, και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούμε ως «Πομποί και Δέκτες» !!
 
«Ο Νόμος της Έλξης» επομένως βασίζεται στο ότι, όταν οι σκέψεις αποτελούνται από «καθαρή ενέργεια», μέσω αυτής το άτομο μπορεί να βελτιώσει την υγεία του, τις κοινωνικές του σχέσεις, τα υλικά αγαθά του κ.λ.π. Αλλά και αντιστρόφως, επιχειρώντας το άτομο μέσω «τοξικής ενέργειας» να επιτύχει τον σκοπό του, το βέβαιο είναι ότι θα “βαλτώσει” το ίδιο !!
 
 «Μόνοι μας προκαλούμε να μας συμβεί αυτό που φοβόμαστε περισσότερο» !!   
 
Θεωρία του Ασκληπιάδη Βιθυνού (124 – 40 π.Χ) Ιατρός Χειρούργος, Φιλόσοφος, συγγραφέας:
Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω θεωρία, αφού εμείς οι ίδιοι προκαλούμε να συμβεί αυτό που φοβόμαστε, αντιστρόφως με την ίδια τακτική, μπορούμε να έλξουμε το θαύμα που επιθυμούμε διακαώς. Ο μόνος φραγμός που έχουμε είναι οι ηθικές αρχές, σε σχέση με τις ανθρώπινες αξίες !!. 
* * Πυθαγόρεια θεωρία (580 – 496 π.Χ) που ανέπτυξε ο Πλάτωνας (427 – 347 π.Χ).
«Δεν υπάρχει ούτε τύχη ούτε σύμπτωση όταν εκπληρώνεται μια βαθύτερη επιθυμία μας. Αυτό που ονομάζουμε ευτυχές συμβάν, οφείλεται στην ορθή λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι η συνέπεια που μαγνητίζει – έλκει και καθορίζει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».   
 

ΕΠΙΦΥΣΗ ή ΚΩΝΑΡΙΟ αδένας στου εγκέφαλου:

 
    Για τους αρχαίους πρόγονους μας, θεμελιωτές της Ιατρικής, ήταν γνωστός ο συγκεκριμένος αδένας.. αιώνες πριν γεννηθούν πολιτικό_θρησκευτικοί ηγέτες, οι οποίες ανέπτυξαν το δικό του “παραμύθι” σχετικά με την ανθρώπινη ύπαρξη !! 
Βλέπετε την φωτογραφία, και πανέρχομαι παρακάτω
 

Προηγουμένως, συνοπτικά δύο λόγια, έτσι για την ιστορία:
 
    Η Έμφυτη Γνώση (όπως την ονομάζει η Παραψυχολογία), προφανώς υπήρχε ανέκαθεν στον άνθρωπο ως Θεϊκό χάρισμα, καθώς είναι το μόνο δημιούργημα Του με αναπτυγμένη νοημοσύνη. Ωστόσο, πριν ακόμη ο άνθρωπος ανακαλύψει τις οργανικές λειτουργίες του, λογικό ακούγεται που τις έδινε μυθικές ερμηνείες.
 
Ως παράδειγμα, στα ομηρικά έπη, τα ποιήματα του Ησίοδου αναφέρονται σε Κύκλωπες που είχαν ένα μάτι στο μέτωπο. Κάτι που το συναντάμε και σε μία από τις περιπέτειες του Οδυσσέα.
Στις Ινδικές Πουράνες, βλέπουμε την περιγραφή Τιτάνων, οι οποίοι ήταν ανθρώπινα όντα με τέσσερα χέρια, ένα κεφάλι και τρία μάτια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αφού το τρίτο μάτι ήταν τοποθετημένο στο πίσω μέρος της κεφαλής, μπορούσαν να βλέπουν μπροστά και πίσω. Το τρίτο μάτι είχε υπερφυσική όραση, ώστε έτσι (λέγεται) μπορούσαν και έβλεπαν τους εσωτερικούς κόσμους.  
Στην Κίνα οι Μανδαρίνοι, για να συμβολίσουν την λειτουργία του «Τρίτου Ματιού», τοποθετούσαν στο κεφάλι τους ένα φτερό από παγώνι. Αλλά και αλλού βρίσκουμε το συμβολισμό αυτό μ’ έναν κόμπο δεμένο στο μέτωπο.
Στην Αίγυπτο, το στέμμα των Φαραώ είχε πάνω του το φίδι (τον Ουραίο), με πορφυρό λαμπερό πετράδι στο μάτι του, ως συμβολισμό της λειτουργίας υπερφυσικής όρασης – ενόρασης του Φαραώ. 
Αλλά και σε άλλους αρχαίους πολισμούς, όλοι οι πνευματικοί αρχηγοί, θρησκευτικοί άρχοντες ή πολιτικοί, θα έπρεπε προηγουμένως να έχουν επιτύχει την επαναλειτουργία του «Τρίτου Ματιού». Αυτό (λέγεται) ότι συνέβη στον πρίγκιπα  Γκαουτάμα Σιντάρτα, τον μετονομαζόμενο Βούδα. 
 
* * Μελέτες και η ονομασία του συγκεκριμένου αδένα, από την αρχαιότητα έως την νεότερη εποχή:
 

 ~ ~ Ο Ιπποκράτης (460 – 370 π.Χ.) θεωρείται πατέρας της Ιατρικής, καθώς είναι ο θεμελιωτής της ορθολογικής Ιατρικής, που κατόρθωσε να αποδείξει πως οι ασθένειες δεν προέρχονται από τα μεταφυσικά στοιχεία. Και για όσους δεν γνωρίζουν, αναφέρω πως ο Ιπποκράτης παρέδιδε μαθήματα ανατομίας επάνω σε ανθρώπινα σώματα, έκανε εγχειρήσεις εγκεφάλου και καρδίας .. απάλλαξε δηλαδή την Ιατρική από τις προκαταλήψεις, τις δαιμονολογίες και δεισιδαιμονίες εκείνων των εποχών.
Επίσης, η συμβολή του Ιπποκράτη στην εξέλιξη της ψυχολογίας συνέβαλε σημαντικά. Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, η τροφοδότηση του εγκεφάλου με συναισθήματα της ψυχής οφείλονταν στον συγκεκριμένος αδένα, όπως και η έμφυτη γνώση του ανθρώπου. Και έτσι πιθανόν, τον θεώρησε «Έδρα της Ψυχής». 
 
~ ~ Ο Ηρόφιλος της Χαλκηδόνας (331 – 280 π.Χ) Ιατρός και θεμελιωτής της μεγάλης Ιατρικής Σχολής της Αλεξάνδρειας.  
Ήταν επίσης Έλληνας γιατρός από τους μέγιστους της αρχαιότητας. Άκμασε στην Αλεξάνδρεια, και μαζί με τον Ερασίτρατο θεωρείται ο θεμελιωτής της μεγάλης Ιατρικής Σχολής της Αλεξάνδρειας. Εκτός των άλλων, μελέτησε επισταμένα τον Εγκέφαλο, αναγνωρίζοντάς τον ως το κέντρο του νευρικού συστήματος και έδρα της Νόησης. Επίσης μελέτησε το νευρικό σύστημα, διακρίνοντας τα νεύρα από τα αιμοφόρα αγγεία και τα κινητικά, από τα προαναφερόμενα Αισθητήρια Νεύρα.
Είναι αυτός που χαρακτήρισε τον σπουδαίο αυτόν αδένα ως «Βαλβίδα που ρυθμίζει την ροή του Πνεύματος».
 
~ ~ Ο Κλαύδιος Γαληνός (129 – 199 π.Χ) νευροεπιστήμονας, χειρούργος, βιολόγος, ιατρικός συγγραφέας.
Ήταν ο δεύτερος σπουδαιότερος Έλληνας Ιατρός μετά τον Ιπποκράτη, και ο τελευταίος χρονικά από όλους τους σημαντικούς ιατρούς του Ελληνορωμαϊκού κόσμου.
Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας Ιατρικός κλάδος που δεν απασχόλησε τον Γαληνό. Οι εμπεριστατωμένες μελέτες του αναφέρονται στην ανατομική, την φυσιολογία, την χειρουργική, την φαρμακευτική, την οφθαλμολογία, την μαιευτική, την παθολογία, την οδοντιατρική, την φαρμακολογία, την θεραπευτική – ψυχική υγιεινή.
Είναι αυτός που για τον εκπληκτικό αυτόν αδένα χρησιμοποίησε τον όρο «Κωνάριο», πριν γίνει γνωστός ως Επίφυση. 
 
~ ~ Ο Ρενέ Ντεκάρτ πολύ γνωστός και με το εξελληνισμένο όνομα Καρτέσιος, γεννήθηκε το 1596 μ.Χ. στην Γαλλία.
Ο Καρτέσιος ήταν επιστήμονας Φυσικών Επιστημών, Μαθηματικός και Φιλόσοφος, και μάλιστα θεωρείται σταθμός στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Υποστήριζε την θεωρία του Ιπποκράτη, λέγοντας πως το Κωνάριο είναι «η Έδρα της Ψυχής».
 
* *  Η εξάπλωση της ονομασίας του αδένα ως «Τρίτο Μάτι», οφείλεται στους Λάμα του Θιβέτ.
Θεωρώντας την ικανότητα αυτού να λειτουργεί ως ένα υπερφυσικό αόρατο τρίτο μάτι στο μέτωπο του ανθρώπου (βλέπετε μυθοποιημένες ιδεολογίες παραπάνω), μένουν στην άποψη αυτήν και πιστεύουν ότι αντιλαμβάνεται όσα δεν συλλαμβάνει το φυσικό του μάτι. 
 
Έως ένα σημείο δεν είναι παντελώς λάθος η παραπάνω άποψη για τον συγκεκριμένο αδένα. Αλλά για να μην παραβλέπουμε και την επιστημονική εξήγηση στο φυσικό αυτό ανθρώπινο χάρισμα, αναφέρω συνοπτικά ότι πρόκειται για μία περιοχή του σώματος, η μόνη που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, τα οποία δίνουν προηγμένες ικανότητες στον αδένα που βρίσκεται κοντά στον υποθάλαμο και ονομάζεται Επίφυση ή Κωνάριο
 
Η Επίφυση είναι ένας μικρός ενδοκρινής αδένας που βρίσκεται μέσα στον εγκέφαλο, στο εμπρός μέρος (βλέπετε φωτογραφία), κοντά στον υποθάλαμο και παράγει την ορμόνη Μελατονίνη. Νευρικές ώσεις από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού φθάνουν στην Επίφυση και επηρεάζουν την έκκριση Μελατονίνης.. συνεπώς πιθανόν, γι’ αυτόν τον λόγο ονομάζεται και τρίτο μάτι.
Η ορμόνη Μελατονίνη είναι αυτή ελέγχει τους ρυθμούς του σώματος, όπως τον ύπνο, την αφύπνιση, την εγρήγορση, αλλά παίζει ρόλο και στην σεξουαλική ανάπτυξη του ανθρώπου. Βασικά είναι ο κύριος ρυθμιστής πολλών οργάνων και αδένων λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος, γι’ αυτό χαρακτηρίζεται ως βιολογικό ρολόι.
 
Παράλληλα όμως, Ιατρικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι κάποιες ώρες μέσα στην νύχτα, ειδικά και κατά την διάρκεια του ύπνου, η Επίφυση απελευθερώνει χημικά στοιχεία στον εγκέφαλο, τα οποία δημιουργούν την αίσθηση σύνδεσης του ανθρώπου με την πηγή της ύπαρξης του. Ή αλλιώς, είναι ο αδένας που ενισχύει και ρυθμίζει την Πνευματική ενέργεια του σώματος. Είναι το σημείο ανάπτυξης της πραγματικότητας, της έκφρασης, αλλά και της φαντασίας.
 
Επίσης νεότερες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι ο αδένας της Επίφυσης είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τα επίπεδα του ενδοκρινικού συστήματος και τις λειτουργίες του σώματος, αλλά και για τον ρόλο του στις διεργασίες της Συνείδησης, αφού θεωρείται ότι είναι η γέφυρα σύνδεσης του υλικού ανθρώπου με τον πνευματικό κόσμο.
 
Σημειώστε ότι σύμφωνα με μελέτες νομπελίστα της Φυσικής Κβαντικής, Νίλς Μπόρ (Niels Bohr) .. η Κβαντική βαδίζει σε παράλληλους δρόμους με την Παραψυχολογία.
Και μάλιστα, μετά το Κβαντικό άλμα στον Γαλαξία, οι σχετικές μελέτες, μάς λένε ότι, «αναμένεται η νέα συχνότητα φωτός να επεκτείνει τα όρια λειτουργίας της Επίφυσης, αλλά είναι άγνωστες ακόμη οι ενεργειακές συνθήκες όπως και τα αποτελέσματα». Ευελπιστούμε πάντως η ποιότητα των αλλαγών στον άνθρωπο να είναι εντυπωσιακή.
 
Και στο σημείο αυτό, συμπληρώνει η Παραψυχολογία με δικές της ορολογίες:
Η Επίφυση ή αλλιώς το Κωνάριο, είναι το κέντρο που παίρνει και επεξεργάζεται τα μηνύματα που δέχεται ο άνθρωπος από το Σύμπαν μέσω του Ηλιακού φωτός, του φωτός της Σελήνης, των Κοσμικών Ακτινοβολιών κ.α.
ΩΣΤΟΣΟ:
Παρότι η Κβαντική είναι πολύ αισιόδοξη, είναι αδύνατον για τον άνθρωπο να αποκρυπτογραφήσει όλον αυτόν τον τεράστιο αριθμό πληροφοριών (όπως προαναφέρω), καθότι ακόμη και να το θέλαμε, η μνήμη δεν θα μπορούσε να τις συγκρατήσει. Σύμφωνα όμως με όλα τα παραπάνω, γίνεται ακόμη πιο κατανοητός ο τρόπος που συσσωρεύουμε και εκπέμπουμε ενέργεια, και δεν είναι λάθος να πούμε ότι, η Επίφυση είναι συνώνυμη με τις έννοιες των λέξεων Αφύπνιση και Επιφοίτηση  !!.
 
 
* * Η Πίστη στην Θεϊκή Υπόσταση, αποτελεί το θεμέλιο του Υποσυνείδητου που αφυπνίζει το «τρίτο μάτι»:
 

    Κάπως έτσι εξηγείται και η ιδιοφυΐα και σοφία των αρχαίων προγόνων μας, καθώς είχαν ανακαλύψει τις ικανότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου αιώνες πριν την ανάπτυξη των θεωριών του Βούδα, όπως όμως και της εποχής της Αναγέννησης της Ιατρική μ.Χ. όπου αρχικά αμφισβητήθηκαν οι ψυχικές ιδιότητες σε σχέση με τον εγκέφαλο. Και στο σημείο αυτό αξίζει να γίνει και πάλι αναφορά στον Ιπποκράτη τον πατέρα της Ιατρικής, ο οποίος (εκτός των άλλων) δίδασκε την ικανότητα ανάλυσης ούρων με την άκρη της γλώσσας !!.
Δοκιμάζοντας δηλαδή τα ούρα του εξεταζόμενου με την γλώσσα έκαμνε γνωματεύσεις παθήσεων.. κάτι το οποίο στις μέρες μας απαιτεί κατάλληλο εξοπλισμό !!
 
Είναι σαφές ότι πρόγονοι μας διέθεταν χρόνο παρατηρώντας το Υποσυνείδητο τους:
 
* Μέσω της αυτοκριτικής τους, μελετούσαν τον δικό τους βαθμό κατανόησης (εξού και η διαπίστωση = κατανοούμε τα πάντα γύρω μας σε βαθμό που κατανοούμε τον εαυτό μας).
* Καλλιεργούσαν τις τηλεπαθητικές ικανότητες τους (εξού η διαπίστωση = τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται).  
* Είχαν εμπιστοσύνη στην ενστικτώδη βεβαιότητα τους (εξού η διαπίστωση = ενστικτωδώς συνειδητοποιούμε την πραγματικότητα).
* Είχαν πίστη στην ύπαρξη «Συμπαντικής Πηγής Γνώσεων», μέσω την οποίας εφοδιάζονταν η «Έμφυτη Ευρηματικότητα» !!.
* Ασφαλώς λοιπόν, γνώριζαν ότι δέχονται “Επιφοίτηση” από κάποια Συμπαντική Πηγή γνώσεων – Πηγή καθαρού Φωτός όπως την ονόμαζαν οι σοφοί αρχαίοι μας πρόγονοι (θεός αυτής ο Απόλλωνας), την οποία σε μεταγενέστερους χρόνους (μ.Χ.) ονομάζουμε οι χριστιανοί Επιφοίτηση Του Αγίου Πνεύματος.
 
     Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, γίνεται κατανοητός και ο τρόπος που φτάνουμε σε σημείο από κάποια Συμπαντική Ενεργειακή Πηγή να λαμβάνουμε πληροφορίες, ώστε να γινόμαστε γνώστες για κάτι που ουδέποτε έχουμε διδαχθεί.
 

* * Αν δεν διψάσεις, δεν μπορείς να γνωρίζεις την αίσθηση της δίψας !!
 
 
     Υπάρχει η λαϊκή ρήση «για να νιώσεις τον άλλον, φόρα τα παπούτσια του». Στην αρχαία Ελλάδα, υπήρχε πίστη στον Νόμο του Αντιπεπονθότος, που προέρχεται από τις λέξεις = αντί και πάσχω

Αφορά τις ψυχές που στην πορεία της εξέλιξης τους στο Γήινο πεδίο παραβιάζουν τους Νόμους της Θείας Φύσης (Συμπαντικούς Νόμους), αδικώντας τον εαυτό τους ή άλλους ανθρώπους. Σε αυτές τις περιπτώσεις επεμβαίνει η Νέμεσις με σκοπό να συνειδητοποιήσει η ψυχή το αδίκημα, και κυρίως να βιώσει αυτό που προκάλεσε στους άλλους.  
 
Αλλά ακόμη κι όταν η αδικία διαπράττεται από άγνοια των Συμπαντικών Νόμων, ο Νόμος του Αντιπεπονθότος έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των ψυχών ώστε να εξελιχτούν, καθώς ο Νόμος της Εξέλιξης είναι ο βασικότερος Συμπαντικός Νόμος. Και σύμφωνα με τον βαθμό εξέλιξης της η ψυχή, και εφόσον εναρμονίζει την συμπεριφορά της με τους Νόμους των Ηθικών Κανόνων, τότε ανταμείβεται με υγεία, ευημερία, καλοζωϊα, ευτυχία.  
 
Ο Νόμος του Αντιπεπονθότος δεν αποτελεί πράξη εκδίκησης ή τιμωρίας. Αλλά διδακτική βιωματική εμπειρία, που μέσα από αυτήν συγκεντρώνει όση περισσότερη σοφία η ψυχή, με σκοπό να κατευθύνει ορθά τον Εγκέφαλο.
 
Σε μετέπειτα χρόνους έγινε ευρύτερα γνωστό το Κάρμα:
 
Σύνθετη λέξη (Σανσκριτική), τελετουργική γλώσσα του Βουδισμού, Ινδουϊσμού και Τζαϊνισμού, που  προέρχεται από τις δύο λέξεις = Δράση και Αποτέλεσμα.
 
Στην ουσία δηλαδή σημαίνει το ίδιο, «ο Νομός της Δράσης και του Αποτελέσματος - Υφίσταμαι τις συνέπειες των πράξεων μου – Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις» !!  
 
Ωστόσο η έννοια ΚΑΡΜΑ σκαρφάλωσε σε άλλο επίπεδο. Υποτίθεται ότι μας ακολουθούν συμπεριφορές μας από προηγούμενη ζωή. Δηλαδή υπάρχει η πεποίθηση ότι επανερχόμαστε στην ζωή για να πληρώσουμε ή για να εκπληρώσουμε όσα αφήσαμε να εκκρεμούν σε προηγούμενες ζωές !! .. και όχι μόνο, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες θρησκείες, υπάρχει το ενδεχόμενο να επανέλθει η ψυχή μας σε σώμα ζώου !!
 
Η ειρωνεία είναι πως ενώ οι Έλληνες πρώτοι διατύπωσαν τον Νόμο του Αντιπεπονθότος, ωστόσο η έννοια «εκπληρώνω το Κάρμα μου» έγινε ευρύτερα γνωστή και αγαπητή στον Δυτικό πολιτισμό, διότι οι υποστηριχτές αυτής την ιδεολογίας, δικαιολογούν ως αναπόφευκτες τις αποτυχίες τους στο σήμερα – ως Καρμικό το αποτέλεσμα των συμπεριφορών τους – και ως προκαθορισμένες απ’ το Κάρμα τους τις επιλογές των ερωτικών σχέσεων τους κ.ά. !! 
 
ΩΣΤΟΣΟ: Η πίστη στην εκπλήρωση Κάρματος όπως ερμηνεύεται στις μέρες μας, θεωρείται αφενός τουλάχιστον βλαστήμια στο πρόσωπο Του Θεού (ως σαδιστής των ψυχών), και αφετέρου παραλογισμός, καθώς σύμφωνα με τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας.. «Τί νόημα έχει τάχα να καλούμαστε να επανορθώσουμε σε αυτήν την ζωή για ό,τι πράξαμε σε μια άλλη ζωή, εφόσον δεν μπορούμε να θυμόμαστε τίποτα ??!!.. και πόσο μάλλον εάν επανέλθουμε στην ζωή με τον εγκέφαλο ενός ζώου» ??!! ΕΛΕΟΣ !!
 
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:
 
    Αγαπημένοι μου αναγνώστες, είμαστε Έλληνες και με “ξεπερνάει” το γεγονός ότι θαυμάζουμε ιδεολογίες ξένων πολιτισμών, οι οποίοι στην ουσία αφυπνίστηκαν από την σοφία των προγόνων μας, και δανειζόμενοι την σοφία αυτών, έφτιαξαν θεωρίες με δικούς τους κανόνες, προσαρμόζοντας αυτούς στις δικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις !!
 
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έβαλαν τα θεμέλια σε όλες τις επιστήμες που διδάσκονται παγκοσμίως, και ειδικότερα, μελέτησαν και απέδωσαν την ορθότερη ερμηνεία στο άϋλο στοιχείο μας που το ονόμασαν ΨΥΧΗ !!
 
Όσον δε αφορά την πορεία αυτής επί της Γής, δεν είναι επί της παρούσης να το αναπτύξω (έχω δημοσιεύσει σχετικά άρθρα μου, σας δίνω συνδέσμους παρακάτω). Στο παρόν θα συμπληρώσω μόνο πως ακόμη κι γι’ αυτούς που ανήκουν στους «υλιστές», ισχύει ο κανόνας πως πρέπει να γνωρίζουν τις βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας, διότι με αυτόν πορευόμαστε μια ζωή !!
 
 
* * Το συναίσθημα διδάσκει όσα διαφεύγουν της γνώσης !!
 

      Όταν μιλάμε για «Αυτογνωσία», δεν γίνεται να εννοούμε πως διαθέτουμε γνώσεις που αποκτήσαμε από μόνοι μας μελετώντας, ούτε πως έχουμε το χάρισμα να γνωρίζουμε θεωρητικά και μόνο τί συμβαίνει στον έξω κόσμο. Η αυτογνωσία είναι όρος που χρησιμοποιείται στην Ψυχολογία για να περιγράψει πληροφορίες που αντλεί ένα άτομο ως απαντήσεις για τον εαυτό του. Και για να φτάσει σε αυτό το σημείο, χρειάζεται εμπειρικά να παλέψει με «χείμαρρο συναισθημάτων».
 
Οι λόγοι που ελάχιστοι διαθέτουν αυτογνωσία, είναι διότι υπερέχει το Υποκειμενικό στοιχείο μας, με αποτέλεσμα να αρνούμαστε να δουλέψουμε με τον εαυτό μας επάνω σε όλα τα συναισθήματα, ειδικά τα δυσάρεστα. Ωστόσο εάν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να τα επεξεργαστεί, είναι ικανά να πυροδοτήσουν όλες τις φυσικές εγκεφαλικές μας ικανότητες – είναι ικανά να μας διδάξουν την αυτογνωσία !!
 
Το συναίσθημα δεν περιορίζεται σε αισθηματικής φύσεως θέματα μας. Και ασφαλώς ο φορέας όλων των συναισθημάτων είναι η ψυχή. Εάν δεν είχαμε ψυχή, δεν θα λειτουργούσαν οι αισθήσεις μας – δεν θα νιώθαμε απολύτως τίποτα, όπως ένα ρομπότ. Δεν θα είχαμε αισθητήρια μνήμη – δεν θα είχαμε αισθητήριους νευρώνες – δεν θα είχαμε συνείδηση – δεν θα νιώθαμε την αύρα που εκπέμπουν τα στοιχεία της φύσης !!
 
«Το συναίσθημα είναι η Φωνή της Ψυχής».
Και παρότι ερχόμαστε στην ζωή με ισχυρά ψυχικά ένστικτα, κωφεύουμε και δεν ακούμε την φωνή της ψυχής μας.. διότι επιλέγουμε να εστιάζουμε στις πρακτικές ανάγκες μας και τις υλικές απολαβές μας, όπως και σε σαρκικές απολαύσεις. Φαντασιωνόμαστε με το μυαλό το μέλλον μας, κι όταν δεν μας κάθονται τα πράγματα όπως θα το θέλαμε, τότε.. άλλοτε μας φταίει το Κάρμα μας – άλλοτε η Μοίρα μας – άλλοτε το Πεπρωμένο μας – και άλλοτε οι Πλανήτες στον Αστρολογικό μας Χάρτη !!. 
 
Τσιμπολογάμε από την κάθε διαφορετική θρησκευτική ιδεολογία αυτό που μας βολεύει, και τα ρίχνουμε όλα μαζί στο ίδιο καζάνι, αρκεί να έχουμε άλλοθι ή να νιώθουμε καλά με τις πράξεις μας. Βέβαια, δεν θα διαφωνήσω απόλυτα με όσους φέρουν αντιστάσεις στους εκκλησιαστικούς κανόνες. Ωστόσο, όποτε η σωματική μας ακεραιότητα διατρέχει κίνδυνο, ή γίνεται αβάσταχτος ο πόνος ψυχής .. “σηκώνουμε τα χέρια” στον ίδιο Θεό !!  
 
Νομίζουμε πως τα γνωρίζουμε όλα, νομίζουμε πως μπορούμε να έχουμε απαντήσεις σε όλα, νομίζουμε πως από εμάς εξαρτάται να αποφύγουμε δυσάρεστα συναισθήματα .. και τότε το Σύμπαν γελά μαζί μας διότι δεν ξέρουμε κάν’ Τί μας ξημερώνει !!.
Ωστόσο, ο ορισμός του «Πεπρωμένου» είναι αυτό που δεν μπορούμε να επιλέξουμε για εμάς – δεν μπορούμε να το ελέγξουμε – δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Είναι αυτό που λέμε «άγνωστες οι βουλές Του Κυρίου».
 
 
* * Για να ενεργοποιήσουμε το «τρίτο μας μάτι» χρειάζεται απλά να ακούμε την «φωνή της ψυχής» μας !!
 
 
     Για τους ίδιους παραπάνω λόγους, ελάχιστοι πλέον άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά για να έχουν μια εμπεριστατωμένη πληροφόρηση. Και καθώς λοιπόν έχουμε μάθει να αποκαλούμε το Κωνάριο «τρίτο μάτι», κρατώ αυτήν την ονομασία και προχωρώ παρακάτω:
 
Το «Τρίτο Μάτι» ασφαλώς το διαθέτουμε όλοι μας, καθώς είμαστε πλασμένοι η κάθε μας σκέψη μας να συνοδεύεται από συναισθήματα. Οι παραστάσεις στο γύρω περιβάλλον μας, μάς δημιουργούν συναισθήματα. Ακόμη και τα όνειρα μας συνοδεύονται από συναισθήματα. Η κάθε βιωματική πράξη μας αποτυπώνεται στην μνήμη μας (εκούσια ή ακούσια), διότι πλαισιώνεται από συναισθήματα. Ακόμη και τα ανεπιθύμητα συναισθήματα (όπως ενοχές, τύψεις κ.ά) ριζώνουν μέσα στο υποσυνείδητο μας, ασχέτως εάν ο νους συνειδητά τα αρνείται !!.
 
Το «Τρίτο Μάτι» δεν είναι τίποτα το μεταφυσικό, και ασφαλώς ΔΕΝ μας οδηγεί σε «εξωσωματικές» διαστάσεις. Δεν χρειάζονται Ινδο_Βουδιστικές διαδικασίες για να ενεργοποιηθεί, ούτε να αποσυρθούμε από τα εγκόσμια διατηρώντας κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι Θείο χάρισμα, που μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον λόγο της ύπαρξης μας, και τον σκοπό της πορείας μας επάνω στον Πλανήτη Γή. 

Η ενεργοποίηση του Κωναρίου, ή αλλιώς της Επίφυσης, ή του Τρίτου Ματιού, ουσιαστικά είναι ένας σύνδεσμος ανάμεσα στον φυσικό (καθημερινό) και πνευματικό μας κόσμο. Αρκεί να ανακαλύψουμε αυτήν την «Έδρα της Ψυχής» μας, και τότε πραγματικά, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο.

Το «Τρίτο Μάτι» αρχίζει να ενεργοποιείται, όταν μπαίνουμε στην διαδικασία να συναισθανθούμε κάθε ανθρώπινο προβληματισμό, ξεχνώντας για λίγο τους δικούς μας. Όταν είμαστε δεκτικοί να εξετάσουμε την όποια διαφορετική άποψη (αρκεί να μην ενέχει σκοπιμότητα), ασχέτως εάν τελικώς δεν την υιοθετήσουμε. Συμβαίνει όμως σε κάποιες περιπτώσεις, μια διαφορετική οπτική να μας δώσει τροφή για σκέψεις, και αναθεωρούμε κάποιες απ’ τις δικές μας απόψεις. Συνεπώς, ακόμη κι από τρελό ενδέχεται να ακούσεις μεγάλες αλήθειες !!.
 
Το «Τρίτο Μάτι» δεν ενεργοποιείται, όταν ΔΕΝ είμαστε διαθέσιμοι να αποβάλουμε το απόλυτο μας «αυτό δεν θα επιτρέψω ποτέ να συμβεί σε ‘μένα»..  διότι κάποιες φορές, προκύπτει να βιώσουμε αυτό που δεν θέλουμε ουδέποτε να μας απασχολήσει προσωπικά, ούτε καν’ σαν σκέψη. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ως συνήθως, ενώ κατακρίναμε κάθετα «τον ξένο πόνο», όταν πρόκειται για εμάς τους ίδιους έχουμε να προβάλουμε άπειρες δικαιολογίες.
Αλλά και γενικότερα, ΔΕΝ γίνεται να έχουμε διαφορετική άποψη όταν εξετάζουμε θέματα άλλων, ενώ όταν πρόκειται για όμοια δική μας περίπτωση να απαιτούμε το “απυρόβλητο”. 
 
Πιθανόν να είναι ο Συμπαντικός Νόμος Δικαιοσύνης, κάποιες φορές να παρεμβαίνει ώστε να βιώσουμε αυτό που συμβαίνει σε άλλον για να κατανοήσουμε την θέση του – για να εξετάσουμε αντικειμενικά το αποτέλεσμα της συμπεριφορά του. Διότι αυτό που μας εμποδίζει να ενεργοποιηθεί το «Τρίτο Μάτι», είναι το υποκειμενικό στοιχείο μας.. συνεπώς «πρέπει να διψάσεις για να γνωρίσεις την αίσθηση της δίψας» !!
 
* * ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ με δύο λόγια:
 
     Για να αποκτήσουμε Αυτογνωσία, θα πρέπει πριν κρίνουμε ή κατακρίνουμε, να μπαίνουμε «στα παπούτσια του άλλου» .. και στην συνέχεια να εξετάζουμε τον Εαυτό μας «ως Τρίτο Πρόσωπο» !!. 
Και προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Κωνάριο, απαιτείται σεβασμός προς κάθε άλλη ψυχή που ο Θεός επέλεξε να συνυπάρχουμε στην Γή .. καθώς αυτό και μόνο δίνει «το Φώσφορο για το Τρίτο μας Μάτι» !! 


«Τρίτο Μάτι» λοιπόν σημαίνει, εξετάζω τον εαυτό μου ως «Τρίτο Πρόσωπο» !! 
 

Και τέλος, για να ανακαλύψουμε την «Έδρα της Ψυχής» μας διόλου δύσκολο, αρκεί να σκεφτούμε πως «ότι δεν θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σε εμάς, είναι απαράδεκτο να το κάνουμε εμείς σε άλλους». ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ !!!!
 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*
 
 
ΠΡΟΤΕΙΝΩ να διαβάσετε: 
 
«Μνήμες – Ψευδομνήμες και Ύπνωση» συνιστώ να διαβάσετε το σχετικό άρθρο μου, καθώς υπάρχει συνάφεια. Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://mariannafordouni.blogspot.com/2021/11/blog-post.html
 

_Υπερφυσικές δυνάμεις του ανθρώπου - Μορφές Τηλεπάθειας:
https://mariannafordouni.blogspot.com/2021/12/blog-post.html  
 

_ Τί σημαίνει "Ψυχοκίνηση" - Ψυχοκινητικό άτομο: 
https://mariannafordouni.blogspot.com/2021/12/blog-post_11.html
 

_ Ανάλυση της Θεωρίας "μπούμερανγκ" - λειτουργούμε ως Πομποί και Δέκτες: 
https://mariannafordouni.blogspot.com/2022/09/blog-post.html
 
 
Συνεπώς, εξετάζοντας τα πάντα σφαιρικά ενεργοποιούμε τις ικανότητες του “Τρίτου Ματιού” .. διότι όλα τα υπόλοιπα είναι ιδεολογίες που ασφαλώς υποκρύπτουν σκοπιμότητες !!
Τον αφανισμό της αρχαιοελληνικής ιστορίας – την υποβάθμιση της Ελληνικής γλώσσα – την υποταγή σε συμφέροντα υπερδυνάμεων – την παγκοσμιοποίηση που θα εξαλείψει ήθη και έθιμα – τον κλονισμό της πίστης σε Θεό .. και κυρίως, την σπίλωση της θεϊκής υπόστασης Του Χριστού !!    

ΜΑΡΙΑΝΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...