Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

* * Η Ανάλυση της θεωρίας, γνωστή ως «Μπούμερανγκ» !!

 

Φιλοσοφικές Ιδεολογίες – Θρησκευτικές Πεποιθήσεις – Επιστημονικές Έρευνες και Κβαντικοί Πειραματισμοί.. οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα: 
 

_Φιλοσοφία, Κοσμοθεωρία: Κάθε ψυχή ερχόμενη στην Γή, γνωρίζει ότι υπάγεται στον Συμπαντικό Νόμο της Ηθικής Δικαιοσύνης. «Καλό αν κάνεις ή κακό, θα ‘ρθει να σε συναπαντήσει». 
_ Σύμφωνα με την Βίβλο: Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο ελεύθερη βούληση αλλά και νοημοσύνη. Συνεπώς «Μην αυταπατάστε, ό,τι σπέρνει ο άνθρωπος αυτό θα θερίσει"».
_Σύμφωνα με τον Επιστημονικό όρο “Νόμος της Έλξης”: Ο άνθρωπος ως ζωντανός οργανισμός εκπέμπει και έλκει ενέργεια, τόσο θετική όσο και αρνητική, σύμφωνα με την στάση ζωής του. Δηλαδή, λειτουργεί ως «Πομπός και Δέκτης».
 
 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Με λόγια απλά κατανοητά σε όλους, στο παρόν άρθρο μου αναλύω σφαιρικά μία θεωρία, που καθιερώθηκε ως ονομασία αυτής το μπούμερανγκ, λόγω της συμπεριφοράς αυτού του αντικειμένου.
 
Άρθρο μου σχετικά με την «θεωρία μπούμερανγκ» πρωτοδημοσίευσα στο 2007 .. έκτοτε όμως ακολούθησαν νεότερα στοιχεία και επιστημονικές μελέτες, που μου δίνουν την αφορμή να επανέλθω.
Βέβαια, για να αναπτυχθεί εμπεριστατωμένα η θεωρία αυτή δεν είναι εφικτό μέσα σε ορισμένες προτάσεις, ωστόσο οι «φράσεις κλειδιά» που βλέπετε στην φωτογραφία, έχουν ειπωθεί από τους πιο ευφυείς ανθρώπους της ανθρώπινης ιστορίας !!.   
Και επιπλέον όπως θα δείτε παρακάτω, έχω δανειστεί αναφορές τόσο από την αρχαία Ελλάδα όσο και από την Καινή Διαθήκη, προκειμένου να διασταυρωθούν τα σημεία που συγκλίνουν με επιστημονικά συμπεράσματα νεοτέρων εποχών.  
 
Από αρχαιοτάτων χρόνων έως και στις μέρες μας, οι άνθρωποι όλων των λαών και ασχέτως με το θρήσκευμά τους, χρησιμοποιούν εκφράσεις που δηλώνουν πίστη προς την προαναφερόμενη θεωρία. Και παρότι όλοι μας κατά καιρούς έχουμε αναρωτηθεί εάν τελικά υπάρχει «θεία δικαιοσύνη» σ’ αυτήν την ζωή, εξακολουθούμε να ευελπιστούμε στην απονομή δικαίωσης.
Στο σημείο αυτό μού δίνεται η ευκαιρία να επαναλάβω πώς η «πίστη» (για οτιδήποτε) από μόνη της δεν είναι αρκετή, θα πρέπει η ορθότητα αυτής να ερευνηθεί. Αλλιώς, είναι σαν να κάνουμε στον εαυτό μας Λοβοτομή (ιατρικός όρος, χειρουργικής, όπου καταστρέφονται τμήματα του μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου), καθαρά και μόνο από επιλογή μας !!.
 
Κανείς βέβαια δεν μπορεί να έχει την απαίτηση από τον σημερινό πολυάσχολο άνθρωπο, που οι ρυθμοί της ζωής του έχουν αυξηθεί πασχίζοντας για την επιβίωση του, να έχει χρόνο για να εμπλουτίζει τις γνώσεις του καθημερινά. Επιβάλλεται ωστόσο στον λίγο ελεύθερο χρόνο του να μελετά τις βασικές οργανικές λειτουργίες του, και κυρίως αυτές του εγκεφάλου του. Διότι αφενός αφορούν τον εαυτό του που με αυτόν πορεύεται μια ολόκληρη ζωή.. και αφετέρου δεν παρασύρεται από ανυπόστατες ιδεολογίες (πρόσφατα παραδείγματα), ή ακόμη και να κινδυνεύει από υποβολές σκέψεων !!.
 
Το διαδίκτυο στις μέρες μας είναι μια πλούσια πηγή πληροφοριών και διδαγμάτων. Ωστόσο η παραπληροφόρηση, οι παρερμηνείες, και οι επί σκοπού πλύσεις εγκεφάλου έχουν κτυπήσει κόκκινο. Κι ένα ακόμη θέμα που μπερδεύει το σκεπτόμενο άτομο, είναι οι διαφορετικές τοποθετήσεις Φιλοσόφων και Επιστημόνων όλων των εποχών, που έχουν χωριστεί σε δύο παρατάξεις = Υλιστών και Ιδεαλιστών.    
 
Α) Οι «Υλιστές» αμφισβητούν έννοιες που δεν είναι χειροπιαστές (όπως πνεύμα – ψυχή – θεϊκή αύρα), και στην κατηγορία αυτήν ανήκουν όσοι αποδέχονται μόνο ό,τι μπορεί να υλοποιηθεί, ή να αποδειχθεί. Ωστόσο, εάν δεν υπήρχαν οι ασύλληπτοι για τον νού κανόνες της φύσης, και εμείς αποτελούμασταν μόνο από ύλη, που σημαίνει πως μετά τον σωματικό θάνατο επέρχεται σήψη και οι ικανότητες του εγκεφάλου καταστρέφονται.. το βέβαιο είναι ότι θα συνεχίζαμε να ζούμε στην εποχή των σπηλαίων !!. 
Β) Ενώ οι «Ιδεαλιστές» σε αντίθεση με τους παραπάνω, πιστεύουν στην σύλληψη της ιδέας που είναι η αρχή των πάντων, δίχως να σημαίνει ότι δεν ασχολούνται με την Δομή της Ύλης. Εξού και οι σύγχρονες Παραψυχολογικές επιστημονικές έρευνες, παρότι εξετάζουν την Ολική Υπόσταση (υλική και άυλη), ωστόσο εστιάζουν στην υποκειμενική ουσία που είναι η θεμελιώδης πραγματικότητα, που υποστηρίζει όλα τα υπόλοιπα. Η πραγματικότητα, που θεμελιώνεται μέσω έμφυτης γνώσης, στην γλώσσα της Παραψυχολογίας ονομάζεται «Έμφυτη Πίστη».
 
        Κλείνοντας την εισαγωγή, συνιστώ να μελετήσετε με προσοχή το ολοκληρωμένο κείμενο που ακολουθεί, και στην συνέχεια αναλογιστείτε:
Πώς θα μπορούσε ο άνθρωπος να φτάσει στην σημερινή εξέλιξη του, στην εποχή δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης.. εάν ο εγκέφαλος του δεν δεχόταν από κάποια «Υπερδύναμη ή Συμπαντική Ενεργειακή Πηγή», εφόδια που ονομάζουμε Έμπνευση – Φώτιση – Καθοδήγηση ??!!  
 
Διαβάστε περισσότερα >>...  

 
* * ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: ο διαχωρισμός μεταξύ Μεταφυσικού – Υπερφυσικού
 

      Οι μελέτες σχετικά με την ανθρώπινη φύση, δείχνουν ότι κάτω απ’ την επιφάνεια του συνειδητού και της λογικής, υπάρχουν ασυνείδητες κινητήριες δυνάμεις. Τις κουβαλάει μαζί της η κάθε ψυχή, και εφόσον χρησιμοποιηθούν σωστά, συμβάλουν στην ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Οι κινητήριες αυτές δυνάμεις δεν θεωρούνται Μετά_φυσικές όπως θα διαπιστώσετε έως το τέλος του κειμένου, αλλά  υπάρχουν σε κάθε άνθρωπο και μάλιστα έχουν επιστημονικές εξηγήσεις.

* * Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, έχω δημοσιεύσει σχετικό άρθρο μου.
Δίνω τον σύνδεσμο: https://mariannafordouni.blogspot.com/2021/12/blog-post.html
     

     Συνοπτικά ωστόσο στο παρόν, θα πρέπει να διευκρινιστεί πως ο όρος «μεταφυσικό» δεν υπάρχει στην επιστημονική γλώσσα, διότι η λέξη αυτή αντιστοιχεί σε κάτι που είναι μετά το φυσικό – πέραν του φυσικού – εκτός της φύσεως.. ενώ δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που δεν ανήκει στην Φύση μας και στο γύρω περιβάλλον μας.
Ασφαλώς όμως, υπάρχει ο όρος «Υπερφυσικό», αυτό που υπερέχει σε ικανότητες, που είναι κάτι περισσότερο απ’ το συνηθισμένο (σε δύναμη, ένταση κ.λ.π.), και που εκδηλώνεται ως μη καθημερινό φαινόμενο. 
 
Σε εποχές που υπήρχε άγνοια (έλλειψη γνώσεων), ο όρος «Μεταφυσικό» δόθηκε σε οποιοδήποτε άγνωστο συμβάν για τον τότε άνθρωπο, και κυρίως συνδέθηκε με την πίστη στην «Μαγεία». Λογικό, καθώς ο άνθρωπος διαθέτει αυτό που λέγεται «φαντασία», και για οτιδήποτε άγνωστο που του κεντρίζει το ενδιαφέρον ή τον φοβίζει, δημιουργεί με την φαντασία του μορφές με μεταφυσικές ιδιότητες. Έτσι, η πεποίθηση ύπαρξης μεταφυσικών δυνάμεων, οδηγεί το σκεπτικό σε εξωπραγματικές εκδοχές.
 
Ο άνθρωπος είχε και θα έχει πάντα την ανάγκη για να δώσει μια ερμηνεία σε αυτό που αντιλαμβάνεται.
Και κάπως έτσι (ως παράδειγμα) δημιουργήθηκαν οι πολυθεϊστικές θρησκείες (μυθικές θεότητες), οι πεποιθήσεις ότι υπάρχουν νεκρές ψυχές που στοιχειώνουν στην γή (καταραμένα πνεύματα, φαντάσματα κ.λ.π), οι μύθοι περί πνευμάτων (νεράϊδες, ξωτικά κ.λ.π), οι θρύλοι για θανατηφόρες ασθένειες (Πανούκλα, Χολέρα κ.λ.π.), όπως όμως και η πίστη στον σατανά με πολλές και διαφορετικές μορφές !!
 
* * Προσοχή βέβαια για να μην μπερδευόμαστε, όλα τα παραπάνω δεν αφορούν διδακτικές μυθοπλασίες (όπως οι μύθοι του Αισώπου), αφηγήσεις με μεταφορικές έννοιες ή παρεμβολές κ.λ.π. Άλλωστε, με παραλληλισμούς δίδασκαν όλοι οι ξακουστοί φιλόσοφοι όλων των εποχών, όπως μάλιστα και ο Ιησούς Χριστός.
 
Η πίστη στην δύναμη του σατανά:
 
    Δυστυχώς όμως, παρότι η αρχαία Ελλάδα έδωσε τα φώτα του πολιτισμού της σε όλους τους υπόλοιπους λαούς, σε μετέπειτα εποχές τα θεμέλια της σοφίας της κλονίστηκαν. Η ανθρώπινη ιστορία πέρασε στην εποχή του Μεσαίωνα όπου η μόρφωση ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ οι επιστήμες όλες “παλινδρόμησαν” και ειδικότερα η Ιατρική. Και ως παράδειγμα, όσοι παρουσίαζαν ψυχικές διαταραχές ή νευρολογικές παθήσεις, χαρακτηρίζονταν ως «δαιμονισμένοι» !!
 
Ακολούθησαν εποχές όπου ο άνθρωπος ζούσε με τον φόβο των υπουιθέμενων «Μεταφυσικών Δυνάμεων». Σε εποχές που εκτός των παραπάνω, για οτιδήποτε ανεξήγητα τραγικό συνέβαινε στην Γή (όπως η πανδημία της Πανούκλας), άλλοτε μεταφραζόταν ως «θέλημα Θεού» και άλλοτε ως «έργο του σατανά» !!
Και μάλιστα κατά την εποχή του «Μαύρου Μεσαίωνα», υπήρχε η πεποίθηση ότι η δύναμη του σατανά ήταν μεγαλύτερη Του Θεού, και έτσι ξεκίνησε «το κυνήγι των μαγισσών» !!.

* * Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, έχω δημοσιεύσει σχετικό άρθρο μου.
Δίνω τον σύνδεσμο: https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/05/blog-post_99.html
     
 
~ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ας τα πάρουμε όμως συνοπτικά απ' την αρχή       
       
     Το κατεξοχήν θέμα είναι η ανάλυση της θεωρίας «Μπούμερανγκ», αλλά επειδή έχει ουσία να ξεδιπλώσουμε την ανθρώπινη ιστορία με την σωστή χρονική σειρά για να καταλήξουμε σε ορθά συμπεράσματα, θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.
 

Προϊστορικοί Χρόνοι:
 
      Ονομάζονται προϊστορικοί για λόγους που το δηλώνει από μόνη της η λέξη, συνεπώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τίποτα περισσότερο απ’ όσα έχουν ανακαλυφθεί κατόπιν ερευνών, ανασκαφών, ευρημάτων κ.ά.. που οδηγούν στο γενικό συμπέρασμα ότι υπήρξαν αλλαγές στην μορφολογία του εδάφους της Γής, στις οποίες δεν συντέλεσαν μόνο οι σεισμοί και οι εκρήξεις ηφαιστείων, αλλά και διάφορα ακραία καιρικά φαινόμενα (ανεμοστρόβιλοι, κατακλυσμοί, θεόρατα τσουνάμια κ.α.), όπως και αιφνίδιοι παγετώνες που μέσα σε ελάχιστη ώρα μεταμόρφωναν σε «στήλη άλατος» κάθε ζωντανό οργανισμό.
Αποτέλεσμα, να αφανιστούν πολλές κατοικημένες περιοχές, αλλά και να εξαλειφτούν είδη ζωντανών οργανισμών (ζώα, φυτά κ.λ.π.), ακραία φαινόμενα λοιπόν, που ακόμη και στις μέρες μας τα ονομάζουμε Θεομηνίες ή Βιβλικές Καταστροφές !!   
 
Σύμφωνα με την ανακάλυψη ανθρώπινων απολιθωμένων οστών, το ανθρώπινο είδος προφανώς επέζησε, και όπως γνωρίζουμε, η σωματοδομή (σωματότυπος) του άλλαξε σταδιακά ως προς την ανατομία του. Η εξέλιξη της ανατομίας του οφείλεται στις αλλαγές στην συμπεριφορά του και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του, διότι το είδος αυτό διαθέτει αναπτυγμένη νοημοσύνη. Εκτός όμως αυτού, θα φτάσω να καταλήξω παρακάτω στην απόδειξη πως, η «Έμφυτη Πίστη» έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της ανθρώπινη νοημοσύνης !!.
 
      Έως την αρχή της γραπτής ιστορίας, σίγουρα κάτι συντέλεσε στην εξέλιξη της ικανότητας, της ευρηματικότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αρχικά ανέπτυξε τον προφορικό του λόγο, αντικατέστησε τον τρόπο επικοινωνίας του από νοήματα και επιφωνήματα σε ομιλία, και εν συνεχεία οδηγήθηκε στην σκέψη να εκφράζεται και γραπτώς. Αποδείξεις για την εξέλιξη του ανθρώπου έως αυτό το στάδιο μπορεί να μην έχουμε, ωστόσο από τα διάφορα ευρήματα μέσα στα οποία και σκαλιστές τοιχογραφίες, μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:
 
_Ο άνθρωπος δεν περιορίστηκε στα πρωτογενή ένστικτά του (ενστικτώδη διέγερση αυτοσυντήρησης) όπως κάθε άλλο ζώο, διότι προφανώς αντιλήφτηκε την ικανότητα του να ενεργεί σύμφωνα με όσα θα ήθελε να καλύπτουν τις γενικότερες ανάγκες του. Δηλαδή, ανακάλυψε την μοναδικότητα του ως νοήμον όν !!.
 
_Ο άνθρωπος αντιλήφθηκε ότι κάποιες αλλαγές της φύσης, κάποια στοιχεία της φύσης ή τροφικές συνήθειες του κ.ά, άλλοτε ευνοούν τους σκοπούς του και άλλοτε θέτουν σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα. Έτσι, η πηγαία ανάγκη του ανθρώπου για να δίνει σε όλα εξηγήσεις, έβαλε σε λειτουργία την φαντασία του, και έδωσε μορφές σε όσα δεν μπορούσε να κατανοήσει ή να χειραγωγήσει. Δηλαδή, θεοποιώντας κατά κάποιον τρόπο τόσο το καλό όσο και το κακό, φαίνεται πως ο άνθρωπος απ’ τους προϊστορικούς χρόνους ακόμη, πιστεύει ενστικτωδώς σε Υπερδυνάμεις !!  
 
_Ο άνθρωπος αντιλήφθηκε την ικανότητα του να σχεδιάζει, ώστε να αφηγείται τα βιώματα του – την ιστορία του μέσα από εικόνες, όπως και να μετατρέπει σε εικόνες όσα υπήρχαν στην σκέψη του. Και μάλιστα στα πρώτα εικονογραφημένα γραπτά του, βλέπουμε να φαντασιώνεται το Σύμπαν, σαν να γνώριζε ενστικτωδώς ότι είναι ένα μόριο της Ολικής Συμπαντικής – Θεϊκής Ενέργειας !!
 
_Ο άνθρωπος εντάχθηκε σε κοινότητες, δημιούργησε οικογένεια, ανέπτυξε συναισθηματικούς δεσμούς, και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή συμβίωση του εμπνεύστηκε κανόνες, που η παράβαση αυτών είχε την ανάλογη τιμωρία. Αλλά καθώς δεν είχε αναπτυχθεί ακόμη η ανθρώπινη δικαιοσύνη ώστε να υπάρχει ο φόβος τήρησης αυτών, δόθηκαν στους κανόνες των ηθικών αρχών θρησκευτικοί χαρακτήρες. Συνεπώς, ο άνθρωπος ενστικτωδώς, ανέκαθεν είχε πίστη σε αυτό που ονομάζουμε «Συμπαντική Δικαιοσύνη ή αλλιώς Θεία Δίκη» !!
 
_Ο άνθρωπος από τα πρώτα χρόνια της γραφής, καλλιέργησε την έμφυτη ευφυΐα του. Τόσο η περιέργεια όσο και η επιθυμία καταγραφής συμβάντων και γεγονότων, έγιναν η αιτία μιας νέας ενασχόλησης. Οι Ιστορικοί (όπως οι σημερινοί ρεπόρτερ) ξεφύτρωναν όπου μυρίζονταν ενδιαφέρον θέμα. Έτσι από γενιά σε γενιά έχουν περάσει σε εμάς βιογραφίες σημαντικών φυσιογνωμιών παλαιοτέρων εποχών. Όπως όμως και αφηγήσεις καταστάσεων, που ωστόσο οι περιγραφές αυτών περιορίζονται στις έως τότε μυθοποιημένες αντιλήψεις των πραγμάτων. Εφόσον όμως πρόκειται για γεγονότα, πίσω από κάθε Μυθοποιημένη ή και Βιβλική αφήγηση, υπάρχει ισχυρή δόση αληθείας !!.
 
_ Ο άνθρωπος ωστόσο και σε πολύ νεότερες εποχές ακόμη (συνεπώς ας μην απορούμε), βλέπουμε να δημιουργεί λαϊκούς Θρύλους, δίνοντας μορφές σε οτιδήποτε ήταν άγνωστο ακόμη κατά την εποχή του. Άλλοτε ωραιοποιημένες και άλλοτε μακάβριες, όπως περιγραφές θανατηφόρων ασθενειών με ανατριχιαστικές μορφές γυναικών.. ως παράδειγμα της Πανούκλας, της Χολέρας, της Ευλογιάς κ.ά. Μιλάμε για Πανδημίες που ασφαλώς υπήρξαν, αλλά δεν προκλήθηκαν ούτε από Μεταφυσικά όντα, και ούτε βεβαίως τις έστειλε ο Θεός για να τιμωρήσει τους άπιστους !!     

 

Θεοί και δαίμονες = Συμβολικές Έννοιες:
 

      Ο άνθρωπος έδωσε λοιπόν θεϊκές αλλά και δαιμονικές μορφές σε οτιδήποτε θεωρούσε υπέρτατη δύναμη, είτε του καλού – είτε του κακού. Και σύμφωνα με τις ιδεολογίες του κάθε λαού περί αυτών, δημιουργήθηκαν θρησκεύματα μέσω των οποίων τέθηκαν και οι Νομοθετικοί κανόνες. Σωστό ή λάθος, επανέρχομαι παρακάτω:
 
     Στο παρόν άρθρο μου επιβάλλεται να αναφερθώ σε ορισμένα παραδείγματα ακολούθως, ώστε να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα που υπήρχε για υπακοή στις Νομοθεσίες, έστω κι αν αυτές γινόταν σεβαστές μέσω θρησκευτικών ιδεολογιών – πεποιθήσεων.
Αφενός διότι η συμμόρφωση του ατόμου μέσω της ανθρώπινης Δικαιοσύνης αναπτύχθηκε αργότερα, και αρχικά περιοριζόταν σε τιμωρίες σκλάβων και άτομα κατωτέρας τάξης. Και αφετέρου λόγω της πηγαίας ανάγκης του ανθρώπου να δοθούν εξηγήσεις για αρκετά άγνωστα για τις εποχές εκείνες συμβάντα - φαινόμενα, είναι λογικό που οι άνθρωποι στραφήκαν σε εκδοχές που έως και στις μέρες μας ονομάζουμε «Θεομηνία - Θεία Τιμωρία» !!
 
«Οι Πρωτόπλαστοι και ο διάολος»: 
Με τις γνώσεις που διαθέτουμε σήμερα αλλά και βάσει απλής λογικής, δεν μπορεί να περιμένει κανείς απ’ τον άνθρωπο να πιστεύει ότι προέρχεται απ’ τους Πρωτόπλαστους (Αδάμ και Εύα), οι οποίοι διώχθηκαν απ’ τον Παράδεισο στην Γή διότι υπέκυψαν στον πειρασμό του διαόλου σε μορφή φιδιού, τρώγοντας τον απαγορευμένο καρπό, δηλαδή τιμωρήθηκαν διότι συνουσιασθήκαν !!.  
Πόσο οξύμωρη μπορεί να είναι αυτή η θεωρία, καθώς είμαστε πλασμένοι με την έμφυτη έλξη συνεύρεσης μεταξύ των δύο διαφορετικών φύλων, που αν μήτι άλλο είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή του είδους. Και επιπλέον, ακόμη και να υποθέσουμε πως αυτό το μοναδικό ζευγάρι (Αδάμ + Εύα) απέκτησε απογόνους και έτσι αυξήθηκε ο πληθυσμός στην Γή (η μάνα με τους γιούς – ο πατέρας με τις κόρες – τα αδέλφια μεταξύ κ.λ.π.), τότε μιλάμε για την πιο αισχρή αιμομιξία !!.   
Η θεωρία αυτή ασφαλώς αντικρούεται τόσο με την λογική όσο και με την επιστήμη, και επιπλέον, εφόσον θεωρούμε τον Δημιουργό μας Πάνσοφο - Παντογνώστη, είναι βλαστήμια ακόμη και να υποθέτουμε πως έπραξε με τόση απερισκεψία μην γνωρίζοντας το αποτέλεσμα !!.  Ωστόσο εξετάζοντας τους συμβολισμούς, εμπεριέχουν αλήθειες. Όπως:
Η αχαλίνωτη επιθυμία συνεύρεσης είναι στην φύση μας λοιπόν. Όταν όμως καταπατώνται ηθικές αρχές, ή καταντάει κτηνωδία, τότε δεν είναι μόνο σοβαρό παράπτωμα, αλλά και καταδικαστέο. Συνεπώς, και η μορφή ακόμη που δόθηκε σε αυτό που ονομάστηκε ΔΙΑΟΛΟΣ, στην ουσία συμβολίζει τον καταστροφικό πειρασμό ή εθισμό, όπως και άτομα που καραδοκούν να επωφεληθούν από την καλοπιστία μας !!
 
«Σόδομα και Γόμορρα»: 
Σίγουρα υπήρξαν πολλές περιοχές της Γής που στο πέρασμα τους οι αιφνίδιοι παγετώνες άφηναν πίσω τους ως «στήλες άλατος» κάθε ζωντανό οργανισμό. Και πιθανότατα σε κάποιες από αυτές να υπήρχαν τα γνωστά σε όλους Σόδομα και Γόμορρα. Αλλά σίγουρα δεν ήταν οι μόνοι αμαρτωλοί κάτοικοι της Γής, ώστε να υποθέσουμε πως ο Θεός τους τιμώρησε κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Ωστόσο όμως και πάλι, «οι στήλες άλατος» ως αποτέλεσμα καιρικού φαινομένου, δεν θα μπορούσαν αλλιώς να ερμηνευτούν κατά την εποχή εκείνη, παρά μόνο ως τιμωρία των αμαρτωλών απ’ Τον Θεό.
 
«Ο Νώε και η Κιβωτός του»: 
Σίγουρα υπήρξαν πολλοί καταστροφικοί κατακλυσμοί, που η στάθμη του νερού (ή της θάλασσας) “κατάπιε” μεγάλες εδαφικές εκτάσεις. Και πιθανότατα κάποιος Νώε να είχε την διορατικότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται όμοια “θεομηνία”, και έτσι οδηγήθηκε στην έμπνευση να κατασκευάσει την λεγόμενη Κιβωτό. Άλλωστε έχει βρεθεί κάποιας παλιάς τεχνολογίας πλοίο επάνω σε βουνό, και σίγουρα για να φτάσει έως εκεί επάνω, υπήρξε όντως κάποιος μεγάλος κατακλυσμός όπως και σε πολλές περιοχές του πλανήτη.
Επομένως ως γεγονός ισχύει το ιστορικό, ασχέτως εάν πρόκειται ή όχι για την συγκεκριμένη Κιβωτό κι αν όντως ο κατασκευαστής της ονομαζόταν Νώε. Ωστόσο, η άγνοια οδήγησε και πάλι στο συμπέρασμα τιμωρία Θεού !!.
 
«Οι 10 πληγές του Φαραώ»: 
Σίγουρα υπήρξαν πολλά ανεξήγητα για τις εποχές εκείνες φυσικά φαινόμενα, όπως και επιδημίες που εκδηλώνονταν για ανεξήγητους ως τότε λόγους. Όπως ως παράδειγμα, κατά την εποχή του Μωυσή που έφεραν συμφορές στην Αίγυπτο. και αναφέρονται ως οι 10 πληγές του Φαραώ.
Ωστόσο σύμφωνα με τους ιστορικούς, όντως συνέβησαν ακραία καιρικά φαινόμενα που έφεραν καταστροφές σε περιοχές δίπλα στον ποταμό Νείλο, συνθήκες πού οδήγησαν στην έλλειψη πόσιμου νερού, εξαπλώθηκαν μολύνσεις επειδή ο αέρας μετέφερε απ’ την Αφρική σαρκοφάγα έντομα και σμήνη ακρίδων κ.λ.π.
Στις μέρες μας βέβαια υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις, αλλά ακόμη κι αν δεν τις γνωρίζουμε, είναι παράλογο να πιστεύουμε πως όλα τα παραπάνω ήταν παρέμβαση Του Θεού του Ισραήλ, με σκοπό να τιμωρήσει τους Αιγύπτιους !!.

«Θεόσταλτοι Νόμοι – Κανόνες»: 
Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητούμε ότι, τόσο ο Μωϋσής όσο και ο Μωάμεθ (που αντέγραψε τον Μωϋσή μ.Χ.), ανέβαιναν σε βουνά για να διαλογιστούν σε πλήρη ησυχία και να εμπνευστούν κανόνες ως “θεόσταλτους” που θα παρουσίαζαν στους πιστούς τους.
Δεν αμφισβητούμε ούτε το ιστορικό του πρίγκιπα Siddhartha Gautama του μετονομαζόμενου Βούδα, ο οποίος αφού γύρισε όλον τον τότε κόσμο, και μελέτησε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις όλων των λαών, απομονώθηκε και έπεσε σε βαθύ διαλογισμό έως να φτάσει στην ολοκλήρωση των κανόνων στάσης ζωής, που ήθελε να θέσει στον δικό του λαό.
Όλοι οι παραπάνω λοιπόν, δεν αμφισβητούμε ότι με παρόμοιο τρόπο εμπνεύστηκαν θρησκευτικούς νόμους.  

* * * * Ωστόσο, κατά πόσο ο Θεός εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στον Μωϋσή και μάλιστα ήταν κατά αποκλειστικότητα Θεός των Ιουδαίων .. κατά πόσο εμφανιζόταν στον Μωάμεθ ο Αρχάγγελος Γαβριήλ (των χριστιανών) για να του υπαγορεύει το Κοράνι .. και κατά πόσο ο Βούδας αφυπνίστηκε μετά από εξωσωματικές επαφές με την Υπέρτατη Υπόσταση ενώ “αντέγραψε” κατά μεγάλο ποσοστό θεωρήματα του Πλάτωνα.. κατά πόσο λοιπόν..  υπάρχουν εύγλωττοι λόγοι που δεν πείθουν τα παραπάνω την νοημοσύνη των ημερών μας. 
Αλλά και πάλι όμως, καθώς όλες οι ανά τον κόσμο θρησκείες μιλάνε για «Συμπαντική Δικαιοσύνη», δεν μπορεί να υπήρχε στην φαντασία και μόνο των θρησκευτικών ηγετών. Η πεποίθηση «υπέρτατης υπόστασης», προΎπήρχε στον άνθρωπο, απ’ την εποχή που λειτουργούσε μέσω του ένστικτού επιβίωσης και μόνο, και αυτό ονομάζεται «Έμφυτη Πίστη» !!.          
 
ΣΥΝΕΠΩΣ: 
Σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι βλαστήμια ακόμη και να υποθέσουμε πως ο Θεός είναι Σαδιστής. Και παρότι δεν συγκλίνουν με την λογική του σήμερα, ωστόσο, οι γνώσεις που διαθέτουμε στις μέρες μας όπως θα δείτε παρακάτω,
_ δεν θέτουν σε αμφισβήτηση τους Νόμους της Φύσης που πάντα θα παρεμβαίνει για την εξισορρόπηση αυτών,
– δεν θέτουν σε αμφισβήτηση την Εκδίκηση της Φύσης όταν ο άνθρωπος επιχειρεί να ανατρέψει την ροή της,  
– δεν θέτουν σε αμφισβήτηση την Συμπαντική Υπερδύναμη, 
– δεν θέτουν σε αμφισβήτηση την υποχρέωση τήρησης των Νόμων των Ηθικών Αρχών, 
– δεν θέτουν σε αμφισβήτηση την ανταπόδοση του καλού ή κακού .. που όλα μαζί στο σύνολό τους δεν απέχουν μακράν από την επιστημονική θεωρία «Μπούμερανγκ».
 

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ:
Σχετικά με τις «Επικρατέστερες ανά τον Κόσμο Θρησκείες» έχω επίσης δημοσιεύσει άρθρο μου, αναλύοντας παράλληλα τις πεποιθήσεις κάθε θρησκείας περί ζωής μετά τον σωματικό θάνατο. Ακολουθώντας ιστορικά στοιχεία αναφέρομαι στους ιδρυτών αυτών, εξετάζοντας και το βιογραφικό τους.
Σας δίνω τον σύνδεσμο: https://mariannafordouni.blogspot.com/2022/06/blog-post_15.html
 
Περιορίζομαι συνοπτικά να αναφέρω ότι, οι σπουδαιότερες θρησκευτικές φυσιογνωμίες όλων των εποχών, υπήρξαν άτομα χαρισματικά αλλά και με εξαιρετική μόρφωση, και άριστες γνώσεις σχετικά με την κουλτούρα όλων των τότε λαών (πολυταξιδεμένοι). Και αναμφισβήτητα όλοι τους (εκτός Του Χριστού), υπήρξαν πανέξυπνοι Νομοθέτες, οι οποίοι όμως όπως προκύπτει, στηρίχθηκαν στους Αρχαιοελληνικούς Κανόνες περί Ηθικών Αρχών !!.
 
Ο κανόνας: Ἕπου Θεῷ (ακολούθησε τον Θεό) πρωτοεμφανίζεται στις Δελφικές Εντολές, αιώνες πριν τις πρώτες χειρόγραφες Εβραϊκές Γραφές που αναφέρονται στον μοναδικό Θεό, και που κατόπιν αυτών ακολούθησε η γραφή της Παλαιάς Διαθήκης.
* * Συνεπώς, εάν εξετάσετε τα Δελφικά Παραγγέλματα ή αλλιώς τις 147 Δελφικές Εντολές που έγραψαν οι 7 Έλληνες σοφοί της αρχαιότητας (7ος – 6ος αιώνας π.Χ.), θα διαπιστώσετε πως ακόμη και ο Μωϋσής πολύ αργότερα (1ος αιώνας π.Χ), συμπυκνώνοντας αυτές σε 10 εντολές (θεϊκός δεκάλογος), δημιούργησε κατ’ επέκταση τον Μωσαϊκό Νόμο, τον οποίο εφάρμοζε το Ιουδαϊκό Ιερατικό Δικαστήριο (Μεγάλο Σανχεντρίν στην Ιερουσαλήμ), το οποίο και καταδίκασε σε θάνατο Τον Ιησού Χριστό !!
 
 
ΕΠΙΣΤΗΜΗ:
 
 

Πίστη – Πεποίθηση – Ενστικτώδης Βεβαιότητα: 
Λέξεις συνώνυμες που όλες μαζί συνθέτουν την «Έμφυτη Πίστη». 
 
       Η «Έμφυτη Πίστη» έχει βαθύτερες έννοιες, δεν περιορίζεται σε θρησκευτικούς όρους. Και ως νοήμονα όντα, οφείλουμε να εμπεδώσουμε πως μέσω αυτής εμπνεύστηκε ο ανθρώπινος όσα ο νους του “οραματίστηκε”, και από την εποχή των σπηλαίων μάς έφτασε στην εποχή της δημιουργίας Τεχνητής Νοημοσύνης !!.
 
Δημοσίευση κατόπιν νέας έρευνας από το University College του Λονδίνου:
Παρότι υπάρχουν περίπου 7.000 ανθρώπινες γλώσσες στην Γή, τα ζωώδη ένστικτα (τα πρωτογενή), είναι εκείνα που εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Παρά την εξέλιξη της ανθρώπινης νοημοσύνης, η ανθρώπινη αντίληψη εξακολουθεί να υπακούει σε «Πρωτογενή Ένστικτα». 
 
Η «έμφυτη πίστη» ανήκει λοιπόν στα Πρωτογενή Ένστικτα. Δηλαδή, δεν την διδάσκεται ο άνθρωπος κατά την πορεία της ζωής του, ούτε την κληρονομεί από τους γονείς του. Ο εγκέφαλος του ανθρώπου διαμορφώνεται κατά την διάρκεια της κύησης. Όταν γεννιόμαστε είναι σαν ένας παρθένος υπολογιστής, ο οποίος κατά την διάρκεια της ζωής μας (ανάλογα με τα βιώματα μας, τις γνώσεις που αποθηκεύουμε σε αυτόν κ.λ.π.), αποκτά το δικό του «αρχείο μνήμης». Που σημαίνει ότι, δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο απ’ όσα μάθαμε σε αυτήν την ζωή, απ’ όσα εμπειρικά βιώσαμε. Συνεπώς σύμφωνα με τα παραπάνω, ΕΑΝ ο άνθρωπος δεν είχε επαφή με κάποια «Συμπαντική Πηγή Μετάδοσης Γνώσεων», θα είχε παραμείνει στην εποχή των Νεαντερτάλ.
 
Η «έμφυτη πίστη» στον άνθρωπο είναι μια ιδέα απ’ το πουθενά, που του δημιουργεί την αίσθηση της σύλληψης της πραγματικότητας (συνειδητότητα), ακόμη κι όταν δεν γνωρίζει πώς να την ερμηνεύσει (όπως βλέπουμε παραδείγματα παραπάνω), μια ιδέα που ωστόσο αργά ή γρήγορα θα τον οδηγήσει σε ενέργειες, που θα δώσουν την λύση στους προβληματισμούς του. Η πεποίθηση στον άνθρωπο ότι, αυτό το οποίο αντιλαμβάνεται πως το γνωρίζει, δίχως να είναι σε θέση να το αιτιολογήσει «πώς και από πού», αργά ή γρήγορα θα τον οδηγήσει στον τρόπο για να επιβεβαιωθεί η ορθότητα.
 
Η «ενστικτώδης βεβαιότητα» υπάρχει λοιπόν στην ανθρώπινη φύση, ακόμη κι όταν δεν αποδεικνύεται έμπρακτα η ορθότητα αυτής. Αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή η ενστικτώδης βεβαιότητα ποτέ δεν κάνει λάθος, η «έμφυτη πίστη» είναι αυτή που μας δίνει την αίσθηση ύπαρξης Υπέρτατης Δύναμης – Θεϊκής Υπόστασης !!.  
 

~ Κβαντική και Παραψυχολογία βαδίζουν σε παράλληλους δρόμους:
 
    Η επιστήμη της Κβαντικής (σύγχρονη φυσική), γνώστη ως Κβαντομηχανική, συνοπτικά αναφέρω ότι πήρε το όνομα της από την λατινική λέξη Quantum «πόσο = ποσοτικό επίρρημα» ~ η υποδιαίρεση του ελάχιστου από το κάτι.
Ως παράδειγμα, οι μελέτες για το Σύμπαν είναι αντικείμενο της Αστροφυσικής, ενώ τις πολύ μικρότερες διαστάσεις του Σύμπαντος τις ερευνά η Κβαντική.
 
Η Κβαντική καθιερώθηκε επισήμως στο 1927:
 
     Το βραβείο Νόμπελ δόθηκε το 1965 στον φυσικό Richard Feyman. Ο Ρίτσαρντ Φίλιπς Φάινμαν ήταν Αμερικανός,
ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς φυσικούς, ο οποίος εκτός των άλλων επτά βραβείων, τιμήθηκε και με το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για την δουλειά του στην Κβαντική Μηχανική, ειδικά για την συμβολή του στην ανάπτυξη της Κβαντικής Ηλεκτροδυναμικής. Και είναι αυτός που δήλωσε ότι «η Κβαντική και η Παραψυχολογία βαδίζουν σε παραλλήλους δρόμους, από τα βάθη των αιώνων» !! 
 
* * Τα τέσσερα Στοιχεία της Φύσης ως Ψυχικές Σφραγίδες: 
 
Ο Richard Feyman αναφέρθηκε σε αρχαιότερους χρόνους διότι στην ουσία, η Κβαντική δεν είναι “γέννημα” της σύγχρονης εποχής. Την συναντάμε σε εξισώσεις του Νεύτωνα – στην Πυθαγόρεια Πεντάλφα – στον Νεοπλατωνισμό κ.ά – και ασφαλώς σε νεότερες εποχές έχει ασχοληθεί με συναφείς μελέτες και ο Αϊνστάιν (όπως και αρκετοί άλλοι), δημοσιεύοντας θεωρητική εργασία του.
Αριστοτέλης:
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στον 4ο αιώνα π.Χ. ο Αριστοτέλης έγραψε την πρώτη μελέτη που συναντάμε στην Ιστορία της ανθρωπότητας, όπου διατύπωσε την θεωρία του:  
<< Ολόκληρος ο Γήινος κόσμος αποτελείται από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης = Φωτιά, Αέρα, Νερό και Γη. Αυτά μπορούν να μετασχηματισθούν το ένα στο άλλο, και το καθένα βρίσκεται κρυμμένο μέσα στα υπόλοιπα. Όλα μαζί υπακούουν σε μία Υπερδύναμη >> !!
 
Σύμφωνα με την σύγχρονη Κβαντική λοιπόν, υπάρχουν τουλάχιστον 4 ανανεώσιμες πηγές δυνάμεων που επηρεάζουν την δομή όλου του φυσικού Κόσμου, και συγχωνεύονται σε μία ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.
 
Καθώς όμως μέσω Κβαντικής εξετάζεται ένα Φαινόμενο που είναι αδύνατον να εξηγηθεί με οποιονδήποτε παραδοσιακό τρόπο, αυτήν την Υπερδύναμη χρησιμοποιώντας Παραψυχολογικούς όρους, την ονομάζουμε «Θεό».
Και συνεχίζοντας μπορούσαμε να πούμε ότι, η ενέργεια που μας περιβάλει και την ονομάζουμε «Αύρα Ψυχής», συνδέει την ύλη μας με τις προαναφερόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποτελώντας έτσι για τον άνθρωπο το μέσω τροφοδοσίας του εγκεφάλου (των νευρώνων του) με εντυπώσεις που τις επεξεργάζεται ως πληροφορίες.
 
Σύμφωνα με την θεωρία της Κβαντικής Διεμπλοκής (δηλαδή ακόμη κι αν εμπλεγμένα σώματα διαχωριστούν σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο), ακόμη και τότε αλληλοεπιδρά το ένα με το άλλο. Αυτό αποδείχτηκε και πειραματικά, συνεπώς Φαινόμενα όπως η «Τηλεπάθεια» που τα αναλύει η Παραψυχολογία, συνδέονται άμεσα με την τοποθέτηση της Κβαντικής Φυσικής.
 
* * Ωστόσο, οι ιδιοφυείς αρχαίοι μας πρόγονοι, γνώριζαν από τότε ακόμη την δυνατότητα της νοερής επικοινωνίας, διατυπώνοντας αυτήν την ικανότητα ως πλεονέκτημα ορισμένων, λέγοντας, «τα Μεγάλα Πνεύματα συναντιόνται» !!
 
 
~ Ο ανθρώπινος Εγκέφαλος, η ικανότητα ευρηματικότητας, το Κωνάριο και το Υποσυνείδητο:
 
    Ο ανθρώπινος εγκέφαλος συλλαμβάνει και επεξεργάζεται δισεκατομμύρια πληροφορίες στο λεπτό. Ωστόσο ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται συνειδητά πολύ ελάχιστο αριθμό αυτών, διότι οι κύριες αισθήσεις του, δεν προλαβαίνουν να τις μεταφέρουν στον τμήμα της αντίληψης του.
Με αποτέλεσμα το σκεπτικό του να λειτουργεί σε αργές ταχύτητες, δηλαδή είναι σαν να παρακολουθεί ταινία σε slow motion. Ενώ το υποσυνείδητο μπορεί και συγκρατεί όσα δεν προλαβαίνει την δεδομένη στιγμή να συλλάβει ο εγκέφαλος συνειδητά.
 
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παρουσιάζει την μεγαλύτερη πυκνότητα Νευρώνων σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο είδος, ωστόσο δεν χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας στο μέγιστο δυνατό. Στην σύγχρονη καθημερινότητα μας χρησιμοποιούμε μόλις το 16% των κυττάρων του εγκεφάλου μας, και αυτό διότι στην τελική, τόσο επιτρέπουν τα ενεργειακά μας αποθέματα.
Βέβαια, το άτομο που μελετά – ερευνά – διαλογίζεται κ.λ.π. φτάνει να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του εγκεφάλου του έως το 20%, ενώ στα ιδιαιτέρως ευφυή άτομα και τα τηλεπαθητικά, το ποσοστό κυμαίνεται στο 25 με 35%.
 
Οι Νευρώνες του εγκεφάλου:
 
Όλα τα παραπάνω, τα οποία η Παραψυχολογία ονομάζει «Έμφυτη Πίστη», ενεργοποιούν αδρανείς Νευρώνες του Εγκεφάλου – ή αλλιώς αναπλάθουν τα Κύτταρα του Νευρικού μας Συστήματος. Οι Νευρώνες στην ουσία είναι «πύλες» των κυττάρων του νευρικού μας συστήματος.
 
Κάθε Νευρώνας περιλαμβάνει έναν πυρήνα και «πλοκάμια» που ονομάζονται Δενδρίτες. Αυτά είναι υπεύθυνα για την ανταλλαγή σημάτων και μηνυμάτων ανάμεσα στον εγκέφαλο και στο υπόλοιπο σώμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ενεργούμε πολλές φορές μηχανικά, ή αμυνόμαστε ασυναίσθητα.
 
Οι Νευρώνες στον εγκέφαλό μας πεθαίνουν και αναγεννιούνται (γίνεται ανάπλαση κυττάρων). Αυτό ονομάζεται «Νευρογένεση», που επιτυγχάνεται με την σωματική άσκηση, την ενδοσκόπηση ή κι αλλιώς διαλογισμό, την μελέτη, την εξερεύνηση, την κατανόηση, και την ισχυρή αυτοπεποίθηση.  
 
Αισθητηριακοί – Αισθητήριοι Νευρώνες:
 
Η μνήμη μας χωρίζεται σε επίπεδα, ένα από αυτό είναι η Αισθητήρια Μνήμη. Έτσι και οι Νευρώνες χωρίζονται σε τρείς βασικές κατηγορίες. Στους Αισθητήριους ανήκουν οι Νευρώνες που επεξεργάζονται την αίσθηση που μας δίνει η κάθε πληροφορία απ’ το γύρω περιβάλλον μας, του οποίου η εμβέλεια (περιβάλλον) δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο που ζούμε, ούτε κάν’ μόνο επάνω στον Πλανήτη Γή. Μιλάμε για την ασυναίσθητη επαφή μας με Φυσικές Ενεργειακές Πηγές.
 
«Ενεργειακή Πηγή» ονομάζουμε κάθε φυσικό πόρο που μάς δίνει ενέργεια – που μάς τρέφει η ενέργεια του. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν εξαντλούνται ποτέ και υπάρχουν απεριόριστα μέσα στο προαναφερόμενο ευρύτερο περιβάλλον.
Δεν θα χρησιμοποιήσω δυσνόητους όρους της Κβαντικής Φυσικής. Χρησιμοποιώντας Παραψυχολογικούς όρους, θα πούμε ότι, μορφές ενέργειας όπως Ήλιος, Υδρογόνο, Οξυγόνο, και άλλες φυσικές πηγές, συνδέονται με την Ύλη – αλληλεπιδρούν με το ανθρώπινο σώμα, και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούμε ως «Πομποί και Δέκτες» !!
 
«Ο Νόμος της Έλξης» επομένως βασίζεται στο ότι, όταν οι σκέψεις αποτελούνται από «καθαρή ενέργεια», μέσω αυτής το άτομο μπορεί να βελτιώσει την υγεία του, τις κοινωνικές του σχέσεις, τα υλικά αγαθά του κ.λ.π. Αλλά και αντιστρόφως, επιχειρώντας το άτομο μέσω «τοξικής ενέργειας» να επιτύχει τον σκοπό του, το βέβαιο είναι ότι θα “βαλτώσει” !!
 
 «Μόνοι μας προκαλούμε να μας συμβεί αυτό που φοβόμαστε περισσότερο» !!   
Θεωρία του Ασκληπιάδη Βιθυνού (124 – 40 π.Χ) Ιατρός Χειρούργος, Φιλόσοφος, συγγραφέας:
Διατύπωσε θεωρία ανάλογη με την Μοριακή Ιατρική, ίδρυσε την Μεθοδική Ιατρική, ο πρώτος Έλληνας γιατρός που καθιέρωσε την Ιατρική στην Ρώμη κ.ά.  
Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω θεωρία, αφού εμείς οι ίδιοι προκαλούμε να συμβεί αυτό που φοβόμαστε, αντιστρόφως με την ίδια τακτική, μπορούμε να έλξουμε το θαύμα που επιθυμούμε διακαώς. Ο μόνος φραγμός που έχουμε είναι οι ηθικές αρχές, σε σχέση με τις ανθρώπινες αξίες !!. 
* * Πυθαγόρεια θεωρία (580 – 496 π.Χ) που ανέπτυξε ο Πλάτωνας (427 – 347 π.Χ).
«Δεν υπάρχει ούτε τύχη ούτε σύμπτωση όταν εκπληρώνεται μια βαθύτερη επιθυμία μας. Αυτό που ονομάζουμε ευτυχές συμβάν, οφείλεται στην ορθή λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι η συνέπεια που μαγνητίζει – έλκει και καθορίζει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα». 
 
Κάπως έτσι σύμφωνα με τον Νόμο της Έλξης, επηρεαζόμαστε αρνητικά κι απ’ την λεγόμενη “γλωσσοφαγιά” ή το “κακό μάτι”, αλλιώς Βασκανία: 
Αναλύω σε άλλο άρθρο μου, αλλά στο παρόν δίνω κάποια απλά παραδείγματα:
Ο κακοπροαίρετος θαυμασμός, ή ζηλοφθονία = θα δημιουργήσει τοξικό, ασφυκτικό κλίμα στο περιβάλλον.
Το αδικαιολόγητο μίσος για κάποιο άτομο = θα προκαλέσει κάτι δυσάρεστο.
Η συχνή έντονη γκρίνια = θα προκαλέσει αποτυχία, κακοτυχία.
Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ότι εξαπολύουμε – αυτό τελικά επιστρέφει σε εμάς. Επίσης, ενδέχεται να μην προκαλέσει κακό σε άλλα άτομα παρά μόνο σε εμάς. Συνεπώς, αργά ή γρήγορα, μας γυρνάει μπούμερανγκ !!.

* * Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, έχω δημοσιεύσει σχετικό άρθρο μου.
Δίνω τον σύνδεσμο: https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/03/blog-post.html
 
 

ΕΠΙΦΥΣΗ ή ΚΩΝΑΡΙΟ αδένας στου εγκέφαλου:
 
Για τους αρχαίους πρόγονους μας, θεμελιωτές της Ιατρικής, ήταν γνωστός ο συγκεκριμένος αδένας. Δεν ανακαλύφθηκε απ' την σύγχρονη ιατρική αργότερα, και δίνω παραδείγματα παρακάτω
 


* *  Η εξάπλωση της ονομασίας αυτού του αδένα ως «Τρίτο Μάτι» οφείλεται στους Λάμα του Θιβέτ, θεωρώντας την ικανότητα αυτού να λειτουργεί ως ένα αόρατο τρίτο μάτι στο μέτωπο του ανθρώπου, που αντιλαμβάνεται όσα δεν συλλαμβάνει με το φυσικό του μάτι. 
 
Έως ένα σημείο δεν είναι λάθος η παραπάνω ερμηνεία. Αλλά για να μην παραβλέπουμε και την επιστημονική εξήγηση στο φυσικό αυτό ανθρώπινο χάρισμα, αναφέρω συνοπτικά ότι πρόκειται για μία περιοχή του σώματος, η μόνη που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, τα οποία δίνουν προηγμένες ικανότητες στον αδένα που ονομάζεται 
Επίφυση ή Κωνάριο
 
Η Επίφυση είναι ένας μικρός ενδοκρινής αδένας που βρίσκεται μέσα στον εγκέφαλο, στο εμπρός μέρος (βλέπετε φωτογραφία), κοντά στον υποθάλαμο και παράγει την ορμόνη Μελατονίνη. Νευρικές ώσεις από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού φθάνουν στην Επίφυση και επηρεάζουν την έκκριση Μελατονίνης, συνεπώς πιθανότατα γι’ αυτόν τον λόγο θεωρήθηκε ως Τρίτο Μάτι.
Η ορμόνη Μελατονίνη είναι αυτή ελέγχει τους ρυθμούς του σώματος, όπως τον ύπνο, την αφύπνιση, την εγρήγορση, αλλά παίζει ρόλο και στην σεξουαλική ανάπτυξη του ανθρώπου. Βασικά είναι ο κύριος ρυθμιστής πολλών οργάνων και αδένων λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος, γι’ αυτό λέγεται και βιολογικό ρολόι.
 
Παράλληλα όμως, Ιατρικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι κάποιες ώρες μέσα στην νύχτα, ειδικά και κατά την διάρκεια του ύπνου, η Επίφυση απελευθερώνει χημικά στοιχεία στον εγκέφαλο, τα οποία φέρνουν την αίσθηση της σύνδεσης του ανθρώπου με την ανώτερη πηγή της ύπαρξης του. Είναι ο αδένας εκείνος που ενισχύει και ρυθμίζει την Πνευματική ενέργεια του σώματος. Είναι το σημείο ανάπτυξης της πραγματικότητας, της έκφρασης και της φαντασίας.
 
Επίσης νεότερες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι ο αδένας της Επίφυσης είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τα επίπεδα του ενδοκρινικού συστήματος και τις λειτουργίες του σώματος, αλλά και για τον ρόλο του στις διεργασίες της Συνείδησης, αφού θεωρείται ότι είναι η γέφυρα σύνδεσης του υλικού ανθρώπου με τον πνευματικό κόσμο.
 
Μετά το Κβαντικό άλμα στον Γαλαξία, σχετικές μελέτες μάς λένε ότι αναμένεται η νέα συχνότητα φωτός να επεκτείνει τα όρια λειτουργίας της Επίφυσης, αλλά είναι άγνωστες ακόμη οι ενεργειακές συνθήκες όπως και τα αποτελέσματα. Ευελπιστούμε πάντως η ποιότητα των αλλαγών στον άνθρωπο να είναι εντυπωσιακή.
 
Και στο σημείο αυτό συμπληρώνει η Παραψυχολογία:
Η Επίφυση ή αλλιώς το Κωνάριο, είναι το κέντρο που παίρνει και επεξεργάζεται τα μηνύματα που δέχεται ο άνθρωπος από το Σύμπαν, μέσω του Ηλιακού φωτός, του φωτός της Σελήνης, των Κοσμικών Ακτινοβολιών κ.α.
ΩΣΤΟΣΟ:
Παρότι η Κβαντική είναι πολύ αισιόδοξη, είναι αδύνατον για τον άνθρωπο να αποκρυπτογραφήσει όλον αυτόν τον τεράστιο αριθμό πληροφοριών (όπως προαναφέρω), καθότι ακόμη και να το θέλαμε, η μνήμη δεν θα μπορούσε να τις συγκρατήσει. Σύμφωνα όμως με όλα τα παραπάνω, γίνεται ακόμη πιο κατανοητός ο τρόπος που συσσωρεύουμε και εκπέμπουμε ενέργεια, και δεν είναι λάθος να πούμε ότι, η Επίφυση είναι συνώνυμη με τις έννοιες των λέξεων Αφύπνιση και Επιφοίτηση  !!.
 

~ ~ Ο Ηρόφιλος της Χαλκηδόνας (331 – 280 π.Χ) Ιατρός και θεμελιωτής της μεγάλης Ιατρικής Σχολής της Αλεξάνδρειας.  
Ήταν επίσης Έλληνας γιατρός από τους μέγιστους της αρχαιότητας. Άκμασε στην Αλεξάνδρεια, και μαζί με τον Ερασίτρατο θεωρείται ο θεμελιωτής της μεγάλης Ιατρικής Σχολής της Αλεξάνδρειας. Εκτός των άλλων, μελέτησε επισταμένα τον Εγκέφαλο, αναγνωρίζοντάς τον ως το κέντρο του νευρικού συστήματος και έδρα της Νόησης. Επίσης μελέτησε το νευρικό σύστημα, διακρίνοντας τα νεύρα από τα αιμοφόρα αγγεία και τα κινητικά, από τα προαναφερόμενα Αισθητήρια Νεύρα.
Είναι αυτός που χαρακτήρισε τον σπουδαίο αδένα (επίφυση) ως «Βαλβίδα που ρυθμίζει την ροή του Πνεύματος».
 
~ ~ Ο Κλαύδιος Γαληνός (129 – 199 π.Χ) νευροεπιστήμονας, χειρούργος, βιολόγος, ιατρικός συγγραφέας.
Ήταν ο δεύτερος σπουδαιότερος Έλληνας Ιατρός μετά τον Ιπποκράτη, και ο τελευταίος χρονικά από όλους τους σημαντικούς ιατρούς του Ελληνορωμαϊκού κόσμου.
Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας Ιατρικός κλάδος που δεν απασχόλησε τον Γαληνό. Οι εμπεριστατωμένες μελέτες του αναφέρονται στην ανατομική, την φυσιολογία, την χειρουργική, την φαρμακευτική, την οφθαλμολογία, την μαιευτική, την παθολογία, την οδοντιατρική, την φαρμακολογία, την θεραπευτική – ψυχική υγιεινή.
Είναι αυτός που για τον εκπληκτικό αυτόν αδένα χρησιμοποίησε τον όρο «Κωνάριο», πριν γίνει γνωστός ως Επίφυση. 
 
~ ~ Ο Ρενέ Ντεκάρτ πολύ γνωστός και με το εξελληνισμένο όνομα Καρτέσιος, γεννήθηκε το 1596 μ.Χ. στην Γαλλία.
Ο Καρτέσιος ήταν επιστήμονας Φυσικών Επιστημών, Μαθηματικός και Φιλόσοφος, και μάλιστα θεωρείται σταθμός στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Υποστήριζε πως το Κωνάριο είναι «η Έδρα της Ψυχής».


Η Πίστη και η Εμπιστοσύνη λοιπόν, αποτελούν το θεμέλιο του Υποσυνείδητου:
 
    Κάπως έτσι εξηγείται και η ιδιοφυΐα και σοφία των αρχαίων προγόνων μας, καθώς είχαν ανακαλύψει τις ικανότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου αιώνες πριν την εποχή της Αναγέννησης μ.Χ. Αξίζει να γίνει αναφορά στον Ιπποκράτη τον πατέρα της Ιατρικής, ο οποίος (εκτός των άλλων) δίδασκε την ικανότητα ανάλυσης ούρων με την άκρη της γλώσσας. Δοκιμάζοντας δηλαδή τα ούρα του εξεταζόμενου με την γλώσσα, έκαμνε γνωματεύσεις παθήσεων !!
 
Είναι σαφές ότι διέθεταν χρόνο παρατηρώντας το Υποσυνείδητο τους:

* Μέσω της αυτοκριτικής τους, μελετούσαν τον δικό τους βαθμό κατανόησης (εξού και η διαπίστωση = κατανοούμε τα πάντα γύρω μας σε βαθμό που κατανοούμε τον εαυτό μας).
* Καλλιεργούσαν τις τηλεπαθητικές ικανότητες τους (εξού η διαπίστωση = τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται).  
* Είχαν εμπιστοσύνη στην ενστικτώδη βεβαιότητα τους (εξού η διαπίστωση = ενστικτωδώς συνειδητοποιούμε την πραγματικότητα).
* Και κυρίως είχαν πίστη στην ύπαρξη «Συμπαντικής Πηγής Γνώσεων», μέσω την οποίας εφοδιάζονταν η «Έμφυτη Ευρηματικότητα» !!.
 
     Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, γίνεται κατανοητός και ο τρόπος που φτάνουμε σε σημείο από κάποια Συμπαντική Ενεργειακή Πηγή να λαμβάνουμε πληροφορίες, ώστε να γινόμαστε γνώστες για κάτι που ουδέποτε έχουμε διδαχθεί !!
 
Είναι βέβαιο πως είχαν απάντηση στο ερώτημα εάν υπάρχει Θεός και Συμπαντική Δικαιοσύνη:
 
    Ασφαλώς γνώριζαν ότι υπάρχει Θεός, όπως κι αν ερμηνεύεται αυτή η Υπέρτατη Δύναμη, την οποία δεν μπορεί να την αντιγράψει ο άνθρωπος, δεν μπορεί να την χειραγωγήσει, δεν μπορεί ούτε καν’ ο νούς του να συλλάβει την
Απεραντοσύνη της και την Παντοδυναμία της. Ακόμη και η Κβαντική (που ακόμη εξελίσσεται), δεν θα φτάσει ποτέ στο 100% να δώσει απαντήσεις, διότι η εξέλιξη της θα αναβαθμιστεί έως το ποσοστό που θα συνεχίζει να χρησιμοποιεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος τις ικανότητες του.
 
Και ασφαλώς γνώριζαν ότι δέχονται “Επιφοίτηση” από κάποια Συμπαντική Πηγή γνώσεων – Πηγή καθαρού Φωτός όπως την ονόμαζαν οι σοφοί αρχαίοι μας πρόγονοι (θεός αυτής ο Απόλλωνας), την οποία σε μεταγενέστερους χρόνους (μ.Χ.) ονομάζουμε οι χριστιανοί Επιφοίτηση Του Αγίου Πνεύματος. Επανέρχομαι παρακάτω:     
 
 

Αρχαιοελληνικές θεότητες – Συμβολισμοί και παραδείγματα:
 
    Όπως προαναφέρω, ήταν λογικό αλλά και φυσιολογικό όλοι οι λαοί ανά τον Κόσμο να έχουν πλάσει με την φαντασία τους μορφές, δίνοντας σε αυτές θεϊκές ιδιότητες. Οι πεποιθήσεις των Ρωμαίων ήταν πολύ κοντά στων Ελλήνων, ενώ (ως παράδειγμα) υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ άλλων κρατών, όπως των Ασιατικών αλλά και των Αφρικανικών, έως την ίδρυση της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου 332 π.Χ. μετατρέποντας αυτήν σε Ελληνική αποικία.
Και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι έκτοτε αναπτύχθηκε σε τεράστια Πανεπιστημιούπολη, που όμοια της δεν υπάρχει ούτε στις μέρες μας !!. 
 
Όσον αφορά τις αρχαιοελληνικές θεότητες:
 
Ήδη από τον 7ο αιώνα π.Χ. οι πρόγονοι μας είχαν συνειδητοποιήσει ότι υπήρχαν μόνο ως «Συμβολισμοί». Δηλαδή, ορθά είχαν δημιουργηθεί ενστικτωδώς, αντιπροσωπεύοντας η κάθε μία από αυτές τις ανθρώπινες συμπεριφορές – τα υπαρξιακά ζητούμενα της ανθρώπινης φύσης – τις σχέσεις του ανθρώπινου είδους με την φύση αλλά και με ολόκληρο το Σύμπαν.
Ως παράδειγμα, σύμφωνα με την σύγχρονη Αστρονομία, προκύπτει πως πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες διαπίστωσαν ότι κάποιες θεότητες συμβολίζουν ουράνιες δυνάμεις σε μορφή Ουράνιων Σωμάτων.

Πλάτωνας: Ήταν ένας από αυτούς που είχε δώσει την σωστή ερμηνεία αυτών, λέγοντας:
«Μην αυταπατάστε, δεν βρίσκονται στον Όλυμπο θεοί, δεν είναι αυθαίρετοι διευθύνοντες θεοί που πρέπει να έχουμε τον φόβο αυτών, αλλά πρέπει να τους έχουμε σεβασμό ως ρυθμιστές του Σύμπαντος».
 
      Ορθά λοιπόν, ενεργώντας διαισθητικά γι ακόμη μια φορά οι σοφοί μας πρόγονοι (και δεν είχαν λάθος), διαπιστώνουμε ότι είχαν απομυθοποιήσει τους Ολύμπιους θεούς από τον 7ο αιώνα π.Χ. ακόμη, διατηρώντας ωστόσο τους συμβολισμούς αυτών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ακόμη και στις μέρες μας Παγκοσμίως !!
 
ΟΠΩΣ συμβολισμοί: Νέμεσις – Θέμιδα – Δίκη
 
       Η Νέμεσις ήταν μυθική αρχαιοελληνική θεότητα και συγχρόνως η προσωποποίηση της “θείας Δίκης", η οποία ενεργούσε για την απονομή δικαιοσύνης – επιβράβευε ή τιμωρούσε με γνώμονα πάντα το δίκαιο, μα ποτέ δεν όπλιζε το χέρι του θύματος γι’ αυτόν τον σκοπό. Εάν το θύμα επιχειρούσε να πάρει εκδίκηση από μόνο του (όπως π.χ. ο Αγαμέμνων), τότε ίσχυε ο κανόνας «την πληγή με πληγή θα πληρώσεις».. και έτσι γινόταν !!   
 
Ακόμη και στις μέρες μας γίνεται αναφορά παγκοσμίως στην Νέμεση, αντί τον όρο Θεία Τιμωρία, Συμπαντική Δικαιοσύνη. Ειδικότερα όταν αδικηθούμε, εξαπατηθούμε, προδοθούμε, όταν υποστούμε ψυχοσωματική κακοποίηση ή μάς στερήσουν ό,τι πολυτιμότερο.. τότε λέμε πως υπάρχει Νέμεσις, και ευχόμαστε ο θύτης μας να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Η Τιμωρία όμως έρχεται σε ανύποπτο χρόνο και συνήθως όχι όπως εμείς θα την θέλαμε. Το βέβαιο όμως είναι πως η οδύνη είναι πάντα μεγαλύτερη από αυτήν που εμείς βιώσαμε.
 
      Η Θέμις ή Θέμιδα ανήκε στους Τιτάνες, κόρη της Γαίας (Γής) και του Ουρανού. Η Θέμις στη Μυθολογία είναι εκείνη που θεσμοθετεί το δίκαιο που αντιπροσωπεύει ό,τι είναι Ιερό, που ισχύει ομοίως για θνητούς και θεούς, και είναι ανώτερο ακόμη και από την βούληση αυτών. Είχε τρισυπόστατη εκπροσώπηση. Ως θεά φυσικής τάξης, ως θεά της ηθικής τάξης και ως προφήτης θεά, ιδιότητα που την κληρονόμησε από τη μητέρα της Γαία.
Αποτελούσε δηλαδή την ανθρωπόμορφη προσωποποίηση της φυσικής και της ηθικής τάξης, που επιβάλλονταν να τηρηθεί από άτομα που ενεργούν επί Γής για την απόδοση «Ανθρώπινης Δικαιοσύνης».
  
Σε συμβολικό επίπεδο επομένως, η Θέμιδα αντιπροσωπεύει το Θείο Δίκαιο που επιβάλλεται να τηρηθεί από τον Νόμο της Ανθρώπινης Δικαιοσύνης, από την απαρασάλευτη Έννομη Τάξη. Η δε κόρη αυτής η Δίκη, με κλειστά μάτια για να είναι αμερόληπτη, κρατάει την Ζυγαριά ώστε να ζυγίζονται τα υπέρ με τα κατά.
Ακόμη και στις μέρες τα Δικαστικά Μέγαρα χαρακτηρίζονται ως Έδρες της Θέμιδος, με παγκόσμιο σύμβολο της Δικαιοσύνης την Ζυγαριά !!

 

Διαπίστωση: 
Ακόμη και η Μονοθεϊστική Πίστη εξαπλώθηκε από την Αρχαία Ελλάδα:
 
Μεταξύ 7ου – 6ου αιώνα π.Χ:
Βλέπουμε να γίνονται αναφορές στον «Έναν και Μοναδικό Θεό των Ζωντανών» (όπως Τον χαρακτήριζαν), κατά την εποχή γραφής των Δελφικών παραγγελμάτων ή αλλιώς Εντολών (όπως προαναφέρω) που στο σύνολο τους συμπληρώθηκαν σε 147 σε αριθμό. Κανόνας στην αρχή εξ αυτών «ακολούθησε τον Θεό».

Ως παράδειγμα ο Πλάτωνας, 427 – 347 π.Χ:
Συν των άλλων, υπήρξε πράγματι μέγας θρησκευτικός ηγέτης με συχνές αναφορές στον Αληθινό Θεό, που δεν απέχουν μακράν από Τον Λόγο Του Χριστού.. και οι πιο χαρακτηριστικές αναφορές του σε Αυτόν είναι:
«Ο Θεός δεν έχει ευθύνη για τις πράξεις μας. Ο Θεός δεν ζητάει ανταλλάγματα με θυσίες.. Θεός είναι αγάπη, δεν είναι ποτέ καθόλου άδικος.. έδωσε στον άνθρωπο νοημοσύνη για να βοηθάει ορθά την ελεύθερη βούληση του. Ο Αληθινός Θεός είναι Παντοδύναμος στη Γή και Ουρανό. Ο Θεός των ζωντανών βρίσκεται όπου υπάρχει ζωή .. είναι παντού και πάντα, γνωρίζει τα πάντα».
 
* * Και πράγματι, σύμφωνα με τις σημερινές μελέτες, η θεωρία της Σχετικότητας αποδεικνύει ότι ο Θεός είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών !!
 
ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ στον 3ο αιώνα π.Χ. 
Και ασφαλώς αξίζει να διευκρινιστεί και πρέπει να ληφθεί υπόψη μας το γεγονός ότι οι αναφορές για τα πρώτα “θεόπνευστα” χειρόγραφα των Εβραϊκών Γραφών χρονολογούνται στον 3ο αιώνα π.Χ.  (μεταξύ Προφητών Ησαϊα – Ιερεμία), τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην Παλαιά Διαθήκη, η οποία συντάχθηκε σταδιακά  μεταξύ 2ου – 1ου αιώνα π.Χ.

Στον 1ον  αιώνα μετά Χριστού συντάχτηκε η Καινή Διαθήκη, αρχικά στην αρχαία Ελληνική γλώσσα.
Συγκρίνετε και θα δείτε, εκεί συναντάμε παρόμοιες αναφορές στις “ιδιότητες” Του Θεού, όπως «Φιλεύσπλαχνος, Παντογνώστης, Παντοδύναμος, Πανταχού Παρών και τα Πάντα Πληρών» !!   
 
     Συνεπώς, εμπεριστατωμένα και σύμφωνα με τις χρονολογίες, οι Έλληνες εκτός των άλλων δίδαξαν σε όλους τους υπολοίπους λαούς ακόμη και την Αληθινή Πίστη. Θα πρέπει να θεωρηθεί πως στην Ελλάδα πρωτοκαλλιεργήθηκε η πίστη σε αυτό που ονόμαζαν Αληθινό Θεό, δίχως να βλέπουν στο πρόσωπό Του Θεού τον αυστηρό τιμωρό, τον εκδικητικό απέναντι σε λαούς με διαφορετική θρησκεία, ή μια υπερδύναμη που απαιτεί υποταγή δίχως ευσπλαχνία..  όπως δηλαδή παρουσιάζουν Αυτόν οι μετέπειτα μονοθεϊστικές θρησκείες. Και είναι λάθος να συγχέουμε την Εβραϊκή πίστη με τις μετέπειτα τοποθετήσεις Του Ιησού Χριστού.
Και επίσης, αρχαιοελληνικοί Χρησμοί και Προφητείες που αναφέρονται στον ερχομό του “ημίθεου” Ιησού Χριστού, στον βίο Αυτού, στον σκοπό της θυσίας Αυτού, στην μητέρα Αυτού (Παρθένος Μαρία), στην αποκάλυψη της δύναμης της Πηγής του Φωτός (Του Αγίου Πνεύματος) κ.ά… έχουν προηγηθεί μακράν των Ιουδαίων !!
 
 

Ο Νόμος του Αντιπεπονθότος, τον οποίο αργότερα αντιγράφει το λεγόμενο Κάρμα:
 
 
Στην αρχαία Ελλάδα, υπήρχε πίστη στον Νόμο του Αντιπεπονθότος, που προέρχεται από τις λέξεις = αντί και πάσχω
Αφορά τις ψυχές που στην πορεία της εξέλιξης τους στο Γήινο πεδίο παραβιάζουν τους Νόμους της Θείας Φύσης (Συμπαντικούς Νόμους), αδικώντας τον εαυτό τους ή άλλους ανθρώπους. Σε αυτές τις περιπτώσεις επεμβαίνει η Νέμεσις, με σκοπό να συνειδητοποιήσει η ψυχή το αδίκημα. 
 
Αλλά ακόμη κι όταν η αδικία διαπράττεται από άγνοια των Συμπαντικών Νόμων, ο Νόμος του Αντιπεπονθότος έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των ψυχών ώστε να εξελιχτούν, καθώς ο Νόμος της Εξέλιξης είναι ο βασικότερος Συμπαντικός Νόμος. Και σύμφωνα με τον βαθμό εξέλιξης της η ψυχή, και εφόσον εναρμονίζει την συμπεριφορά της με τους Νόμους των Ηθικών Κανόνων, τότε ανταμείβεται με υγεία, ευημερία, καλοζωϊα, ευτυχία.   
 
Ο Νόμος του Αντιπεπονθότος δεν αποτελεί πράξη εκδίκησης ή τιμωρίας. Αλλά διδακτική βιωματική εμπειρία, που μέσα από αυτήν συγκεντρώνει η ψυχή σοφία, η οποία κατευθύνει ορθά τον Εγκέφαλο.
 
Ο Νόμος του Αντιπεπονθότος συνεπώς, δεν αντικρούει το δικαίωμα στην Ελεύθερη Βούληση, αντιθέτως βασίζεται σε αυτό, ώστε μέσα από το αποτέλεσμα των επιλογών του ο άνθρωπος να διδαχθεί. Γι αυτό άλλωστε «Αντί και Πάσχω», σημαίνει, «υφίσταμαι τις συνέπειες των πράξεων μου κατά την πορεία μου στην ζωή» !!.


Σε μετέπειτα χρόνους έγινε ευρύτερα γνωστό το Κάρμα:
 
Σύνθετη λέξη (Σανσκριτική), τελετουργική γλώσσα του Βουδισμού, Ινδουϊσμού και Τζαϊνισμού, που  προέρχεται από τις δύο λέξεις = Δράση και Αποτέλεσμα.
 
Στην ουσία δηλαδή σημαίνει το ίδιο, «ο Νομός της Δράσης και του Αποτελέσματος - Υφίσταμαι τις συνέπειες των πράξεων μου»  = Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις !!  
 
Ωστόσο η έννοια ΚΑΡΜΑ σκαρφάλωσε σε άλλο επίπεδο. Υποτίθεται ότι μας ακολουθούν συμπεριφορές μας από προηγούμενη ζωή. Δηλαδή υπάρχει η πεποίθηση ότι επανερχόμαστε στην ζωή για να πληρώσουμε ή για να εκπληρώσουμε όσα αφήσαμε να εκκρεμούν σε προηγούμενες ζωές !! .. και όχι μόνο, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες θρησκείες, υπάρχει το ενδεχόμενο να επανέλθει η ψυχή μας σε σώμα ζώου !!
 
Η ειρωνεία είναι πως ενώ οι Έλληνες πρώτοι διατύπωσαν τον Νόμο του Αντιπεπονθότος, ωστόσο η έννοια «εκπληρώνω το Κάρμα μου» έγινε ευρύτερα γνωστή και αγαπητή στον Δυτικό πολιτισμό, διότι οι υποστηριχτές αυτής την ιδεολογίας, δικαιολογούν ως αναπόφευκτες τις αποτυχίες τους στο σήμερα – ως Καρμικό το αποτέλεσμα των συμπεριφορών τους – και ως προκαθορισμένες απ’ το Κάρμα τους τις επιλογές των ερωτικών σχέσεων τους κ.ά. !!  
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
 
     Ο Νόμος του Αντιπεπονθότος λοιπόν δίνει την πιο «θεάρεστη» ερμηνεία της πορείας της ψυχής επί της Γής. Και εφόσον θεωρείται «Αθάνατη», σωστή και η θεωρία ότι επανέρχεται σε γήινο επίπεδο κάθε φορά και πιο σοφή, έχοντας εμπειρικά άπειρες φορές διδαχθεί. «Το συναίσθημα διδάσκει όσα διαφεύγουν της γνώσης» !!
 
Η ψυχή είναι ο φορέας όλων των συναισθημάτων. Και το βέβαιο είναι ότι δεν έρχεται στην Γή για να βασανιστεί με ψυχοφθόρα συναισθήματα, αλλά για να βιώσει όλες τις χαρές της ζωής. Εμείς όμως δεν ακούμε την Φωνή της.. και εστιάζουμε στις πρακτικές μας ανάγκες και τις υλικές απολαβές, όπως και σαρκικές απολαύσεις, χάνοντας έτσι την ουσία που λέγεται «άγγιγμα ψυχής» !!.
Προγραμματίζουμε με το μυαλό μας το μέλλον μας, και τότε το Σύμπαν γελά μαζί μας, διότι κάνουμε σχέδια χωρίς να ξέρουμε Τί μας ξημερώνει !!.
Τσιμπολογάμε από την κάθε διαφορετική θρησκευτική ιδεολογία αυτό που μας βολεύει και τα ρίχνουμε όλα μαζί στο ίδιο καζάνι, προκειμένου να έχουμε άλλοθι για να νιώθουμε καλά με τις πράξεις μας. Αλλά και πάλι, όταν δεν μας κάθονται τα πράγματα όπως θα το θέλαμε, τότε.. άλλοτε μας φταίει το Κάρμα μας – άλλοτε η Μοίρα μας – άλλοτε το Πεπρωμένο μας – και άλλοτε οι Πλανήτες στον Αστρολογικό μας Χάρτη !!. 
 
Συνεπώς, Θεός είναι «πηγή τροφοδοσίας ζωής», και είναι ασέβεια ακόμη και να υποθέτουμε πως ο Θεός είναι σαδιστής των ψυχών, όπως και ότι (σύμφωνα με την έννοια Κάρμα) απολαμβάνει την δυστυχία των ψυχών στην προσπάθεια τους να “εξαγνιστούν”, μαντεύοντας τα άγνωστα θελήματα Του !!
 
Η πίστη στην εκπλήρωση Κάρματος θεωρείται τουλάχιστον παραλογισμός, καθώς σύμφωνα με τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας αλλά και βάσει απλής λογικής, γεννιέται το ερώτημα:
>> Εάν όντως προϋπάρξαμε.. Τί νόημα έχει τάχα να καλούμαστε να επανορθώσουμε σε αυτήν την ζωή για ό,τι πράξαμε σε μια άλλη ζωή, εφόσον δεν μπορούμε να θυμόμαστε τίποτα ??!!.. και πόσο μάλλον εάν επανέλθουμε στην ζωή με τον εγκέφαλο ενός ζώου ??!!.
 
 
* * Και καταλήγω σε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα, σε ελεύθερη απόδοση από την αρχαιότητα αλλά και αναφορές από την Βίβλο, ώστε να συγκρίνουμε τους συμβολισμούς της Θείας Δικαιοσύνης με τις παραπάνω επιστημονικές ερμηνείες που δίνονται στις μέρες μας: 
 
 
Από την Αρχαία Ελλάδα, επέλεξα τις εξής αναφορές:
 
* Δημόκριτος : Οι συμπαντικοί νόμοι και νόμοι της πολιτείας, δεν θα εμπόδιζαν τον καθένα να ζεί όπως θέλει, εάν ο ένας δεν έβλαπτε τον άλλον. Και όπου ο νόμος της πολιτείας αδυνατεί, ο συμπαντικός δεν εθελοτυφλεί.
* Αριστοτέλης : Η θρησκεία και οι νόμοι είναι ωφέλιμοι όταν εφαρμόζονται σωστά. Εάν καταργηθεί η θρησκεία, είναι όπως το σώμα που πεθαίνει εάν στερηθεί την ψυχή. Έτσι και η πόλη καταλύεται εάν δεν υπάρχουν νόμοι.     
* Σωκράτης : Κανείς δεν θεωρεί κακό τον εαυτό του. Αλλά ακόμη κι αν ο κακός πράττει εν αγνοία των Συμπαντικών Νόμων, αργά ή γρήγορα θα βιώσει τον πόνο που προξένησε για να συγχωρεθεί. 
* Αισχύλος : Υπάρχει το άγρυπνο βλέμμα του Συμπαντικού Νόμου που παρατηρεί τα πάνταΗ πληγή με πληγή πληρώνεται.
* Δημόκριτος : Όποιος δεν δώσει σ' αυτόν που ζητά, δεν θα λάβει όταν ζητήσει. Είναι Θεϊκός νόμος.
* Ιπποκράτης: Κάθε πράγμα, μικρό ή μεγάλο, εκτελεί το έργο για το οποίο προορίσθηκε δίχως να το γνωρίζει. Κανένας δεν είναι δυνατόν να ρίξει βλέμμα διορατικό για να αντικρύσει την Θεία θέληση και να την καταπατήσει.
* Πίνδαρος : Το πεπρωμένο είναι αδύνατο να αποφευχθεί, όπως και Θεό να αποφύγεις.
 
Από την Καινή Διαθήκη, εντυπωσιακές οι απειροελάχιστες παρακάτω αναφορές:
 
*Στίχος της Βίβλου -  Προς Γαλάτας 6 : 7. "Μην έχετε ψευδαισθήσεις, ο Θεός δεν εμπαίζεται. Ό,τι σπέρνει ο άνθρωπος, αυτό θα θερίσει".
Ματθαίος 26 : 52. "Το μέσον που χρησιμοποιεί κάποιος για να βλάψει έναν συνάνθρωπο, το ίδιο μέσον θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του".
* Ματθαίος 7 : 12. "Ό,τι θέλετε να κάνουν οι άνθρωποι για σας, αυτό ακριβώς να κάνετε για εκείνους. Είναι το μόνο που θέλει ο Θεός από εμάς".
* Λουκάς 6 : 37. "Μην κρίνετε για να μην κριθείτε. Μην καταδικάζετε για να μην καταδικαστείτε. Δίνετε και θα σας δοθεί. Με το ίδιο μέτρο που μετράτε θα μετρηθείτε".
* Ιωάννης 5 : 14. "Όταν έκοψε το αυτί ενός στρατιώτη εξ αυτών που πήγαν να συλλάβουν Τον Ιησού Χριστό, Εκείνος του είπε: Αδίκησες αυτόν, ευθύνη δεν έχει όποιος εκτελεί διαταγή. Βάλε το μαχαίρι σου στην θήκη του και σκέψου, στην αδικία «μάχαιρα έδωσες – μάχαιρα θα λάβεις» !!.     
 
Και επίσης, σε μετά Χριστού εποχές:
 
Κλαουδία, μετέπειτα Αγία Πρόκλα:
Έζησα ως πιστή σύζυγος (Πόντιου Πιλάτου) δίπλα στον σκληροτράχηλο Ρωμαίο αξιωματούχο, αυτού που αφού έπλυνε τα χεριά του νόμιζε ότι απαλλάχτηκε απ’ την ευθύνη, αλλά δεν ξέφυγε απ’ τους εφιάλτες που του έφεραν οι ενοχές. Τιμωρήθηκε με εξορία, όμως πιστεύω πως η μεγαλύτερη τιμωρία ήταν να πεθάνει με αυτές. Ήταν η Θεία Τιμωρία, αφού όμως βασανίστηκε από αυτές, προσεύχομαι η ψυχή του να έχει αναπαυτεί !!. 
 
Κοπέρνικος: Όσο ο άνθρωπος πίστευε πως η Γή είναι επίπεδη, προτιμούσε να μην μετακινηθεί, διότι φοβόταν να μην βρεθεί στην άκρη και γκρεμοτσακιστεί. Τώρα που μαθαίνει ότι είναι στρογγυλή ΔΕΝ θέλει να το πιστέψει, διότι φοβάται μην βρεθεί ανάποδα και πέσει απ’ αυτήν. Τελικά ο άνθρωπος επιλέγει να πιστεύει σε ό,τι τον φοβίζει λιγότερο, γι αυτό όσο περισσότερο θα φοβάται τον Θεό, τόσο λιγότερο θα πιστεύει σε Θεό !!. 
 
Α. Φρόϊντ: Ο άνθρωπος μοιάζει με Στρουθοκάμηλο που κρύβει το κεφάλι, και επειδή τότε δεν βλέπει, νομίζει ότι δεν την βλέπουν. Ο άνθρωπο νομίζει πως επειδή προσεύχεται τα λόγια του συγκινούν του Θεού το αυτί, αλλά στρουθοκαμηλίζει, διότι ο Θεός είναι μέσα σε κάθε μας κύτταρο, γνωρίζει την κάθε μας σκέψη και το κάθε μας συναίσθημα.. είναι ο Μόνος που δεν μπορεί να Του κρυφτεί !!.    
 
Αϊνστάιν: Ο Θεός δεν παίζει ζάρια (τίποτα δεν πράττει τυχαία).. ο Θεός δεν είναι εκδικητικός, όμως εάν δεν όριζε κανόνες στην φύση δεν θα υπήρχε ζωή στην Γή.. Θεό μην φοβάσαι, αλλά πρόσεχε την Νέμεση μην προκαλείς !!
 
Άγιος Παϊσιος: Αν θέλεις την συμβουλή μου, έλα. Αν θέλεις να ξελαφρώσεις την ψυχή σου (να εξομολογηθείς), μην κάνεις τον κόπο να ταλαιπωρηθείς, και μην σκέπτεσαι πώς να εκφραστείς. Αφουγκράσου την φωνή της ψυχής σου, που μόνο αυτή ξέρει με Τον Θεό να επικοινωνεί. Κι απ΄ την στιγμή που θα έχεις την συναίσθηση του κακού που προξένησες, αρχίζει και η διαδικασία της απαλλαγής του βάρους που κουβαλάς !!.   
 
Ιντιρα Κάντι: 
Θρήσκευμα Ινδουϊσμός. Μία από τις σημαντικότερες γυναίκες της ιστορίας, της τελευταίας χιλιετηρίδας. Πριν δολοφονηθεί, η ίδια είχε δηλώσει προφητικά: 
«Έχω κάνει τραγικά λάθη παραβλέποντας συμπαντικούς νόμους, και παρότι ο λαός μου τα συγχωρεί, ξέρω ότι το αίμα με αίμα θα πληρωθεί. Το μόνο που θέλω όμως όταν πεθάνω, η κάθε σταγόνα από το αίμα μου να δυναμώσει το έθνος». 
Πράγμα που όντως συνέβη, με την ίδια να αποτελεί πλέον σύμβολο του φεμινισμού στην Ινδία.
 
Νέλσον Μαντέλα: 
Στο θρήσκευμα Χριστιανός Μεθοδιστής (χριστιανικό κίνημα, με έντονη ιεραποστολική δραστηριότητα κυρίως στην Ν. Αφρική). Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Μαντέλα, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι αναφερόμενος στον Χριστό είχε πεί σε Εβραίους: 
«Δεν σας ανήκει, ανέβηκε στον σταυρό του μαρτυρίου Του για όλους τους λαούς της Γής».
Σοφό επίσης, ήταν ένα απόσπασμα από ομιλία του: 
«Λυπηρό, τα σπουδαιότερα πρόσωπα της ιστορίας αφού πέθαναν αναγνωρίστηκε η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Όπως και καλλιτεχνικά έργα που σήμερα απέκτησαν μεγάλη αξία, ενώ οι δημιουργοί τους εν ζωή υπέφεραν από ασιτία. Ωστόσο, ακόμη και η μεταθάνατον αναγνώριση, είναι Συμπαντική Δικαιοσύνη».    
 
 

~ ~ Και κλείνοντας επαναλαμβάνω το ίδιο ερώτημα που έθεσα στον πρόλογο μου:
 

      Εάν ο άνθρωπος δεν διέθετε «Έμφυτη Πίστη», πώς θα μπορούσε να φτάσει απ’ την εποχή των σπηλαίων έως την σημερινή εξέλιξη του, στην εποχή της εξωσωματικής γονιμοποίησης, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, του Κβαντικού υπολογιστή κ.ά. .. εάν ο εγκέφαλος του δεν δεχόταν από κάποια «Αστείρευτη Υπερφυσική Ενεργειακή Πηγή» εφόδια που ονομάζουμε, Έμπνευση – Φώτιση – Καθοδήγηση ??!!  
 
     Αλλά και εφόσον όλες οι «Ενστικτώδεις Εμπνεύσεις – Βεβαιότητες» του ανθρώπου αποδεικνύονται ως ορθές, γιατί λοιπόν να επιλέγουμε να πιστεύουμε πως η ύπαρξης Θεϊκής Υπόστασης είναι απλά και μόνο δημιούργημα ανθρώπινης φαντασίας ??!!  
 
     Και τέλος, όπως κι αν ερμηνεύει την «Συμπαντική Δικαιοσύνη» η κάθε θρησκεία, ο κάθε λαός, η κάθε επιστημονική θεωρία, ακόμη κι αν οι Υλιστές θεωρούν πως δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση σκοπίμως .. η πραγματικότητα είναι ΜΙΑ !!
Όπως και να το εξετάσουμε, κι απ' όποια πλευρά κι αν το αναλύσουμε, η ζωή εμπεριστατωμένα λοιπόν, όντως μοιάζει με «Μπούμερανγκ» !!.
 

* * Οι πράξεις μας “κοστολογούνται” σύμφωνα με την πορεία μας σε αυτήν την ζωή, όσο κι αν θέλει ο άνθρωπος απ’ Του Θεού “το μάτι” να κρυφτεί. Κι αν όντως πράξαμε κακό εν αγνοία μας, ή απερισκεψία μας, ή κατόπιν εξαναγκασμού, πάντα μας δίνεται η ευκαιρία για να μετανιώσουμε όσο βρισκόμαστε σε ΑΥΤΗΝ την ζωή.. και όχι σε μια επόμενη ζωή !!
 
 
 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...