Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

*Οι Μάγισσες του "μαύρου" Μεσαίωνα*


Κατά την εποχή που υπήρχε η πεποίθηση ότι ο σατανάς είναι ισχυρότερος από Τον Θεό .. 
και ειδικότερα όταν ξέσπασε η Πανδημία της Πανούκλα.. 
ξεπήδησε ένας νέος επαγγελματικός κλάδος, αυτός των "κυνηγών των μαγισσών" !!.


Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Με το παρόν άρθρο μου ξεδιπλώσω ένα μελανό κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας, ωστόσο επιδίωξα η φωτογραφία που το συνοδεύει να μην είναι τρομακτική όπως η πραγματικότητα !!.
Αφορμή υπήρξε η διαπίστωση πως ακόμη και στις μέρες μας υπάρχουν κατάλοιπα Μεσαιωνικής εποχής, και μάλιστα γυρνάμε πίσω σε εποχές όπου οι ψυχικά ασθενείς ή άτομα με νευρολογικές παθήσεις να θεωρούνται «δαιμονισμένα» !!
 
Σχετικά με το κυνήγι των Μαγισσών έχουν δημιουργηθεί άπειροι θρύλοι. Έχουν κυκλοφορήσει και αμέτρητες κινηματογραφικές ταινίες που έκαναν ζάμπλουτους τους παραγωγούς, αλλά ως συνήθως, κατά την εξιστόρηση τραγικών εποχών, βλέπουμε την παραποίηση των γεγονότων σε όλο τους το μεγαλείο !!.
 
     Επομένως εστιάζω όσο πιο συνοπτικά γίνεται στην εποχή του "μαύρου" Μεσαίωνα, σε μία εποχή όπου η Ιατρική ήταν σχεδόν ανύπαρκτη ως επιστήμη, και ενώ η Πανούκλα εξαπλώθηκε απ’ τα τρωκτικά, εξόντωσαν όλες τις γάτες διότι θεωρούσαν πως ήταν πλάσματα του σατανά !!  
Μιλάμε για την εποχή όπου υπήρχε η πίστη πως η δύναμη του σατανά είναι ισχυρότερη Του Θεού, με αποτέλεσμα, οι παρανοϊκές δεισιδαιμονίες να δημιουργήσουν έναν νέο κερδοφόρο επαγγελματικό κλάδο, αυτόν των κυνηγών των μαγισσών.
Οι «κυνηγοί κεφαλών μάγων», όσα περισσότερα άτομα κατέδιδαν στις τοπικές αρχές, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η αμοιβή τους. Στο ερώτημα εάν υπήρχαν όντως μάγοι και μάγισσες κατά την εποχή εκείνη, η απάντηση είναι ότι κατέληγε σε θάνατο στην πυρά οποιοσδήποτε ασχολούνταν με ανεύρεση θεραπείας, διότι υποτίθεται πως ενεργούσε καθοδηγούμενος απ’ τον σατανά !! 
Κατά την εποχή λοιπόν που η Πανδημία της Πανούκλας θέριζε το 1/3 του πληθυσμού της Ευρώπης, αφήναν την τελευταία τους πνοή φλεγόμενοι στην φωτιά ακόμη και πρακτικοί Γιατροί, Φυσιοθεραπευτές, Βοτανολόγοι (φαρμακοποιοί) κ.λ.π. διότι χαρακτηρίζονταν ως μάγοι – μάγισσες !!  
 
ΩΣΤΟΣΟ:
 
     Εάν "ξεψαχνίσουμε" την ανθρώπινη ιστορία, θα δούμε πως από τα βάθη των αιώνων ακόμα, οι άνθρωποι πίστευαν σε διάφορες θεότητες, και είχαν την πεποίθηση πως για να τις υμνήσουν - ικανοποιήσουν πρέπει να τις προσφέρουν θυσίες. Οι θυσίες μεταφράζονταν με απώλεια ψυχών, με αίμα. 
Αλλά και σε μετά Χριστού εποχές για να είμαστε αντικειμενικοί, οι προκαταλήψεις που μας ακολουθούν από γενιά σε γενιά, οι δεισιδαιμονίες που οδηγούν σε μαζικές υστερίες, η ομαδική παράκρουση λόγω φανατισμού, οι απάνθρωπες εκτελέσεις αθώων ψυχών κ.ά.. τελικώς δεν είναι φαινόμενα μόνο παλαιότερων εποχών. Και δυστυχώς η ιστορία θα επαναλαμβάνεται όσο θα αδιαφορούμε για τις λεπτομέρειες .. καθώς η γνώση της λεπτομέρειας είναι αυτή που κάνει την διαφορά.
 
Άπειρα τα παραδείγματα στην νεότερη εποχή μας, όπως, παρανοϊκοί οπαδοί Τζιχανιστών  – τρομοκρατών – προπαγανδιστών – σατανιστών και όχι μόνο. Στον βωμό του χρήματος θυσιάζονται όλοι οι ανθρώπινοι ηθικοί φραγμοί από αιρέσεις και παραθρησκευτικές οργανώσεις, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι οπαδοί αυτών, έχουν οδηγηθεί σε ομαδική αυτοκτονία !!.
 
Συνεπώς βάσει των παραπάνω νεότερων δεδομένων, συγκριτικά με παλαιότερες εποχές, θα πρέπει να κρίνουμε επιεικώς τις σπαρακτικές ενέργειες ανθρώπων, καθότι η άγνοια – η αμάθεια – η έλλειψη παγκόσμιας ενημέρωσης, μπορούν να δικαιολογήσουν τις παρανοϊκές συμπεριφορές. Ειδικά σε εποχές που δεν υπήρχαν Ιατρικές γνώσεις, και έξαφνα θέριζαν ψυχές άγνωστες μολυσματικές ασθένειες.  


* * Θα σας παρακαλέσω να μην διαβάσετε βιαστικά – επιλεκτικά το κείμενο, και κυρίως να μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα πριν τον επίλογο.
 
Αλλά καθώς το παρόν άρθρο μου προέρχεται από παράλληλο τα δημόσια Blog μου, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2018/05/blog-post_99.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...