Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

*Η γυναίκα που αγάπησε και μεγάλωσε στον κόρφο της ένα φίδι*

 
Αληθινό ιστορικό, που εάν το εκλάβουμε ως ηθικό δίδαγμα, θα μπορούσε να έχει τον τίτλο.. «Φίδια που ζεσταίνουμε στον κόρφο μας» !! 
 
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, πρόκειται για ένα πραγματικό γεγονός με πρωταγωνιστή ένα αληθινό φίδι, και συγκεκριμένα έναν πύθωνα !!
 
Την παρούσα ιστορία με την οποία αποφάσισα να ασχοληθώ, την διάβασα κάπου στο διαδίκτυο. Με εντυπωσίασε, διότι εάν την εξετάσουμε μέσω παραλληλισμού “φωτογραφίζει” αρκετές περιπτώσεις στην ζωή μας, «φίδια στον κόρφο μας» !!
 
Αναζήτησα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εποχή που συνέβη και την ακριβή τοποθεσία, αλλά δεν βρήκα ώστε να σάς την παρουσιάσω με λεπτομέρειες. Οπότε σκέφτηκα να αναπτύξω το ιστορικό για να καταλήξω σε κάποιο ηθικό δίδαγμα:

Διαβάστε περισσότερα >> 
 

* * * * Δεν ξέρω πώς και πότε διαδόθηκε ευρύτερα το ιστορικό μίας μοναχικής γυναίκας που ζούσε στην Ινδία, και είχε ως κατοικίδιο έναν πύθωνα. Τον είχε βρεί μικρό φιδάκι μόνο του δίπλα σε ένα ποτάμι όπου είχε καθίσει, και εκείνο πήγε και κούρνιασε μέσα στην ποδιά της. Και αφού μάλλον το λυπήθηκε, τελικά το τύλιξε στην ποδιά της και πήρε μαζί της στο σπίτι της. 
 
Ρώτησε έναν κτηνίατρο τί χρειάζεται για να τραφεί και να μεγαλώσει, και εκείνος αφού την ενημέρωσε ότι πρόκειται για πύθωνα, της έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες. Η γυναίκα τον φρόντιζε, τον τάϊζε, και εκείνος τις νύχτες κοιμόταν μαζί της στο κρεβάτι της. Λέγεται ότι αρχικά η γυναίκα σκεφτόταν πως όταν δυναμώσει και μεγαλώσει θα τον άφηνε ελεύθερο στην φύση. Αλλά με τον καιρό τον αγάπησε όπως θα αγαπούσε ένα κατοικίδιο ζωάκι, και έτσι τον κράτησε κοντά της !!.
 
Ο πύθωνας έφτασε στα τέσσερα μέτρα μήκος, και ενώ φαινόταν υγιέστατος, ξαφνικά σταμάτησε μια μέρα να τρώει. Αυτό συνεχίστηκε για αρκετές ημέρες. Απελπισμένη η γυναίκα, έκανε τα πάντα, αλλά τίποτα δεν βοήθησε το φίδι να ξαναβρεί την όρεξη του. Η ανορεξία του πύθωνα συνεχίστηκε, ώσπου αποφάσισε να καλέσει τον κτηνίατρο ως έσχατη λύση.
 
Ο κτηνίατρος αφού άκουσε προσεκτικά όσα του είπε η γυναίκα, στην συνέχεια την ρώτησε, «έναν το φίδι συνεχίζει να κοιμάται μαζί της την νύχτα, και τυλίγεται γύρω από το σώμα της».
Η γυναίκα έκπληκτη, μην μπορώντας να καταλάβει πού αποσκοπούσε η ερώτηση του κτηνιάτρου, απάντησε καταφατικά: «Ακριβώς έτσι γιατρέ μου, και στεναχωριέμαι πολύ που δεν μπορώ να το βοηθήσω».
Και ο κτηνίατρος τότε απάντησε: «Κυρία μου, το φίδι σας δεν είναι άρρωστο. Κάθε φορά που έρχεται δίπλα σας και νομίζετε ότι σας αγκαλιάζει τυλίγοντας το σώμα του γύρω σας, υπολογίζει το μέγεθος σας διότι προετοιμάζεται για να σας επιτεθεί. Ετοιμάζεται να σας φάει. Και δεν τρώει, ώστε να έχει αρκετό χώρο για να σας χωνέψει ευκολότερα !!»


“Φίδια που ζεσταίνουμε στον κόρφο μας” λοιπόν.. είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
 

      Οι αγκαλιές και τα φιλιά δεν είναι πάντα ειλικρινή. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στην ζωή μας για κάποιον απώτερο σκοπό, και με τα όμορφα λόγια τους και το δήθεν ενδιαφέρον τους, καταφέρνουν και μας γίνονται απαραίτητοι. Τους αγαπάμε και τους νοιαζόμαστε, και νομίζουμε πως μας αγαπούν και εκείνοι το ίδιο. Υποτίθεται ότι μας δίνουν τις συμβουλές τους για το καλό μας, ενώ οι προθέσεις τους είναι άλλες. Μηχανεύονται το κακό μας, και την στιγμή που μας αγκαλιάζουν και μας φιλούν, καραδοκούν να μας «φάνε» !!.
 
Είναι βέβαια δύσκολο να αντιλαμβανόμαστε εξ αρχής ποιοί έρχονται στην ζωή μας με σκοπό να σταθούν πραγματικά δίπλα μας, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είμαστε συναισθηματικά ευάλωτοι – αδύναμοι ή νιώθουμε προδομένοι. Ωστόσο, σε όποια κατάσταση κι αν βρισκόμαστε, το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως οι πραγματικές αγάπες δοκιμάζονται στα δύσκολα.
 
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ: Εάν αμφιβάλλετε για τα ειλικρινή συναισθήματα κάποιου ατόμου – εάν υποπτεύεστε ότι σας τρέφει με ονειροπόλες υποσχέσεις ενώ εκ’ των πραγμάτων δεν μπορεί να ανταποκριθεί τελικώς στις ανάγκες σας.. τότε απλά πειραματιστείτε μαζί του. Μην περιμένετε ο χρόνος να δείξει. Βάλτε όρους με μεγάλους βαθμούς δυσκολίας στην μεταξύ σας σχέση, κι αν τις αντέξει, τότε αξίζει να ζεστάνετε αυτό το άτομο στον κόρφο σας !!.    
 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Δεν πρέπει να φοβάσαι αυτούς που σε μισούν και το γνωρίζεις. Δυστυχώς, τις μεγαλύτερες και πιο βαθιές πληγές στις ανοίγουν αυτοί που νομίζεις πως σε αγαπούν ... αυτούς πρέπει να φοβάσαι !! 
 
 
Με αγάπη πάντα .. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...