Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

*Η αλήθεια σχετικά με την Μαγεία - Βουντού .. και την λεγόμενη Βασκανία*

 
ΠΡΟΣΟΧΗ:
 
Όταν οι ανεκπλήρωτες ανάγκες της Ψυχής δεν γίνονται αποδεκτές από τον Νού .. τότε γίνονται τροφή της αχαλίνωτης φαντασίας !! 
 
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Η θέληση της ψυχής για να γίνουν αποδεκτές οι ανάγκες της είναι τόσο ισχυρή, που ο νους τρομάζει όταν δεν τις κατανοεί, και τότε τις παρερμηνεύει υιοθετώντας ανακουφιστικά σενάρια.
 
Αυτό σημαίνει ότι, ενώ μία απ' τις ανάγκες της ψυχής είναι να συμβιβάζεται ο νους με την πραγματικότητα όσο σκληρή ή ανεπιθύμητη κι αν είναι, η άρνηση του νού να την αποδεκτή, οδηγεί το άτομο στο να εθελοτυφλεί – να αντικρούει την πραγματικότητα.. και τότε το μόνο που το άτομο το ικανοποιεί, είναι, >> αυτό που θέλει ο νους να ακούσει !!.
  
Δηλαδή, την ψυχή δεν την αναστατώνει η ωμή πραγματικότητα αλλά αντιθέτως την αγαλλιάζει, διότι την βοηθά στο να γνωρίζει πώς θα προστατευτεί. Ενώ αντιθέτως, ο νους είναι αυτός που άλλοτε επαναπαύεται στην άγνοια του διότι έτσι τον βολεύει - άλλοτε αναζητά ένα οποιοδήποτε εναλλακτικό σενάριο αρκεί να σταθούν τα επιχειρήματα του - κι άλλοτε κωφεύει διότι απλά δεν θέλει να ξέρει !!. 
Συμβαίνει λοιπόν συχνά, τον νου να τον ικανοποιεί μόνο "αυτό που θέλει να ακούσει", αλλά παράλληλα τον τρομάζει η ικανότητα της ψυχής να του δημιουργεί αμφιβολίες !!    
     
Ωστόσο σε περίπτωση που δεν εμπιστευόμαστε "την φωνή της ψυχής" μας, για να είναι ακλόνητο και λογικό ένα οποιοδήποτε συμπέρασμα, δεν γίνεται να στηριχθεί ο νους σε αβάσιμες θεωρίες, σε υποθετικά σενάρια, ή σε υποκειμενικές απόψεις. Θα πρέπει το συμπέρασμα να τεκμηριώνεται δίχως ψεγάδια αμφιβολίας. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις επομένως, σοφό είναι να αναζητάμε αναλυτικές πληροφορίες βασισμένες σε επιστημονικά πορίσματα. Τόσο σχετικά με τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας, όσο και με τις ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες μας, διότι ασφαλώς υπάρχουν. Απολύτως βασικές λοιπόν γνώσεις για τον Εαυτό μας, που θα πρέπει να τις έχει ο καθένας μας. Γνώσεις ικανές να εξανεμίσουν αμφιβολίες ή και αδικαιολόγητους φόβους, αλλά κυρίως ικανές να μας προφυλάξουν από επικίνδυνα σενάρια "αχαλίνωτης φαντασίας" .. που ενδεχομένως να αποσκοπούν σε οικονομικό όφελος εις βάρος μας !!.  

Τί σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με την αλήθεια που κρύβεται πίσω απ’ "το μυστήριο" της Μαγεία και πώς μας επηρεάζει το λεγόμενο Μάτι» ?!
 
Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε την συνέχεια, καθώς το παρόν άρθρο μου προέρχεται από παράλληλο τα δημόσια Blog μου:
https://psychologyastrology.blogspot.com/2017/03/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...