Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

*Το Άστρο της Βηθλεέμ ~ ο Αστεροειδής Ψυχή*

 

Το φωτεινό Άστρο της Βηθλεέμ, ήταν ο αστεροειδής (Asteroid16 ~ Psyche) που ονομάζεται δηλαδή επισήμως «Ψυχή» ...
και θεωρείται ως Φαινόμενο που εμφανίστηκε την νύχτα της Γέννησης Του Χριστού για να οδηγήσει τους τρεις Μάγους !!
 

Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου, καλά Χριστούγεννα με χαρά, αγάπη και υγεία !!
Έχουν περάσει περισσότερα από 2.000 χρόνια από την νύχτα της εμφάνισης του φωτεινού Άστρου στον ουρανό της Βηθλεέμ, με τους επιστήμονες και τους θεολόγους να έχουν διαφορετικές εξηγήσεις γι αυτό το Αστρονομικό Φαινόμενο.

Ωστόσο στο παρόν σύντομο άρθρο μου, μοιράζομαι μαζί σας σημαντικές μελέτες αλλά και διαφορετικές εκδοχές, και στο τέλος αφήνω τα συμπεράσματα να είναι δικά σας.
 
Διαβάστε περισσότερα >>
 
Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία:
  
      Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει, η Ψυχή να ήταν μία από τις τρείς κόρες του βασιλιά της Σικελίας, τόσο πανέμορφη, που επισκίαζε την θεά Αφροδίτη. Η θεά ζήλεψε και έκανε τα πάντα για να υποφέρει η Ψυχή συναισθηματικά. Σημαντικό ρόλο για τον σκοπό της αυτόν, έπαιξε ο θεός Έρωτας, ο οποίος όμως τρυπήθηκε απ’ τα ίδια του τα βέλη και ερωτεύτηκε σφοδρά την Ψυχή. Στην συνέχεια τόσο ο Έρωτας όσο κα η Ψυχή, έγιναν αστέρια στον ουρανό.    

Κάποιοι άλλοι ‘θέλαν το μεγάλο αστέρι του ουρανού η Ψυχή, να είναι η μεγαλύτερη κόρη της Σελήνης (μητέρα όλων των αστεριών), όπου στην σπηλιά της Ψυχής συγκεντρώνονται τα μικρότερα αστεράκια που δεν ακολουθούν πλέον ζωντανές ψυχές, περιμένοντας να γεννηθούν νέοι άνθρωποι για να τους συντροφέψουν και πάλι στην πορεία τους επάνω στην Γή. 

Αλλά και κάποιοι άλλοι, πίστευαν πως όποτε εμφανίζεται το άστρο της Ψυχής στον ουρανό, τότε τους στέλνεται δύναμη από κάποια ισχυρά πνεύματα ψυχών, που έχουν αναληφθεί πλέον στο Υπερπέραν. 
Κατά πόσο λοιπόν οι Μύθοι συγγενεύουν με την πραγματικότητα ?! .. ας δούμε παρακάτω:
 

Για την Αστρονομία:
 
       Η Ψυχή υπάρχει όντως, είναι Αστεροειδής (Asteroid16 ~ Psyche) που ανακαλύφθηκε επίσημα στο 1852 από τον Ιταλό Αστρονόμο Annibale De Gasparis.
Βάσιμες πληροφορίες λένε ότι ο προαναφερόμενος ήταν θρησκευόμενο άτομο, αλλά και ως φιλέλληνας έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για τις θεωρίες των αρχαίων προγόνων μας, σχετικά με τις μελέτες τους για το Ηλιακό μας Σύστημα.

Και πράγματι από αρχαιοτάτων χρόνων, οι Έλληνες μελετητές Αστρονόμοι μέσα σε αυτούς και ο Πτολεμαίος, είχαν ήδη εντοπίσει το συγκεκριμένο ουράνιο σώμα και ονομάσει «Ψυχή».. το μεγαλύτερο  φωτεινό αστέρι (όπως προαναφέρω), το οποίο ως ένας μικρός φωτεινός Πλανήτης σπανίως ήταν ορατό την νύχτα, διότι κρυβόταν πίσω από την Σελήνη. 
Αλλά, κι όταν κατά έναν ανεξήγητο τρόπο εμφανίζονταν, σε αυτούς που το έβλεπαν έδινε την αίσθηση ότι έλαμπε στον ουρανό απ’ άκρη - σε άκρη σε όλη την Γή !!.

* * Έτσι από Αστρονομικής πλευράς, μετά την επίσημη ανακάλυψη της Ψυχής, ο Annibale De Gasparis έγραψε υποστηρίζοντας ότι: «Η Ψυχή ήταν όντως το Μεγάλο Φωτεινό Αστέρι που οδήγησε τους τρεις Μάγους στην φάτνη Του Χριστού» !!

Επιπλέον:      
Η ιδιότητα του Αστεροειδή Ψυχή απασχόλησε αρκετούς διάσημους ερευνητές. Μάλιστα, οι Αμερικανοί Αστρονόμοι Lehman και Morrison μπήκαν στην διαδικασία να αναλύσουν την επιρροή των Αστεροειδών στη ζωή μας (στηριζόμενοι επίσης σε μελέτες αρχαίων προγόνων μας) .. και κατέληξαν ότι, η Ψυχή κατέχει κυρίαρχη θέση στα ωροσκόπια των μέντιουμ και όσων διαθέτουν ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις, όπως και στα άτομα που ασχολούνται με θέματα της ψυχής, όπως ψυχοερευνητές – ψυχαναλυτές κ.ά.
Συνεπώς το συμπέρασμα είναι ότι, η Ψυχή βοηθάει στο να αναπτύξουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις !!
 
      Στην πορεία των χρόνων διατυπώθηκαν αρκετές άλλες θεωρίες για την «ταυτότητα» του Άστρου. Μία από τις γνωστότερες ήταν του Γερμανού Alfred Jeremias το 1911, ο οποίος υποστήριξε πως το Άστρο της Βηθλεέμ ήταν το λαμπρότερο άστρο του Αστερισμού του Λέοντος (ο Βασιλίσκος δηλαδή), ενώ ο A. Stenzel το 1913 υποστήριξε πως «ο οδηγός των Μάγων» ήταν ο κομήτης του Χάλεϊ.
 
     Μία ακόμη θεωρία της νεότερης εποχής μας, του Έλληνα αστρονόμου Κωνσταντίνου Χασάπη, θέλει το Άστρο της Βηθλεέμ να είναι ο Πλανήτης Κρόνος, τον οποίο ο αείμνηστος θεωρούσε «ηγετικό Πλανήτη της μεγάλης συγκεντρώσεως του 6ου αιώνα π.Χ»… και όρισε την γέννηση Του Χριστού στις 6 Δεκεμβρίου του 5 αιώνα π.Χ. και το προσκύνημα των Μάγων στις 19 του ιδίου μήνα !!.
 

Ωστόσο, η παραπάνω πιθανή ημερομηνία γέννησης Του Χριστού, φαίνεται αρκετά δύσκολο να είναι η σωστή, καθώς ο Ευαγγελιστής Λουκάς αναφέρει ότι ο Ιησούς γεννήθηκε την εποχή που οι βοσκοί «φυλλάσουν φυλακάς νυκτός επί την ποίμνην αυτών».

Δηλαδή, ήταν εποχή που οι βοσκοί επειδή είχαν τα κοπάδια στους αγρούς, τα φύλαγαν τις νύχτες. Επομένως, είναι απίθανο να ήταν οι τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου, καθώς τότε η Βηθλεέμ είναι βυθισμένη στην παγωνιά.
Δηλαδή, ήταν εποχή που οι βοσκοί επειδή είχαν τα κοπάδια στους αγρούς, τα φύλαγαν τις νύχτες. Επομένως, είναι απίθανο να ήταν οι τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου, καθώς τότε η Βηθλεέμ είναι βυθισμένη στην παγωνιά.

* * Σχετικά με την πιθανότερη εποχή της γέννησης Του Χριστού, λαμβάνοντας υπόψη μας τις μαρτυρίες των Ευαγγελιστών, αλλά και αναφορές ιστορικών της εποχής εκείνης (πολύ σημαντικές), επανέρχομαι αναλυτικά με πολύ ευλάβεια στο αμέσως επόμενο άρθρο μου: 
* * Ιστορικό αφιέρωμα στα Χριστούγεννα .. άρθρο μου, με Μήνυμα Αγάπης !!
 

Και τέλος σύμφωνα με την Παραψυχολογία:
 
      Οι Ψυχικές Έρευνες (ο κορμός της Παραψυχολογίας), μάς διαβεβαιώνουν πως ο καθένας από εμάς (μηδενός εξαιρουμένου), κρύβει όντως μέσα του άγνωστες ψυχικές δυνάμεις, έως που κάτι θα συμβεί σε μια ανύποπτη στιγμή της ζωής του.. και τότε θα τις ανακαλύψει !!.
 
Κάθε ουράνιο σώμα έχει όντως την δική του ιδιαίτερη ιδιότητα. Μάλιστα ο επιστημονικός αυτός κλάδος, υποκλίνεται στις μελέτες και θεωρίες των αρχαίων προγόνων μας, όπως π.χ. του Πτολεμαίου, του Πυθαγόρα κ.ά, οι οποίοι πρώτοι διαπίστωσαν την επιρροή των Ουράνιων Σωμάτων στη ζωή μας. Ακόμη και τα συμπεράσματα που διατύπωσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης και οι μετέπειτα αυτού, συγκλίνουν με των παραπάνω. Ανέλυσαν πώς επηρεάζουν την υγεία μας.

Επίσης οι Αστρονόμοι μελετητές, παρατήρησαν να λαμβάνουν χώρα αξιοσημείωτα Συμπαντικά Φαινόμενα, σε εποχές που συνέβαιναν πολυσήμαντα γεγονότα.
Επομένως καταλήγουμε να θεωρούμε βάσιμη την τοποθέτηση του Annibale De Gasparis, ότι δηλαδή >> η Ψυχή ήταν το Μεγάλο Φωτεινό Αστέρι που οδήγησε τους τρεις Μάγους στην φάτνη Του Χριστού !!


     Βλέπουμε λοιπόν ότι οι θρησκευτικές τοποθετήσεις δεν θα συμβαδίσουν ποτέ απόλυτα με τις επιστημονικές ως προς την ταυτότητα του Άστρου της Βηθλεέμ. Αυτό επομένως που μένει, είναι η προσωπική προσέγγιση του καθενός από εμάς στο Φαινόμενο της εμφάνισης του πολυσυζητημένου Άστρου, την νύχτα της Γέννησης Του Ιησού Χριστού.
 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου εύχομαι ολόψυχα Χαρούμενες Γιορτές με Υγεία, κι ας αφήσουμε Το Πνεύμα Των Χριστουγέννων να γεμίσει τις καρδίες μας με αγάπη – συμπόνια – κατανόηση !!
Άλλωστε, ακόμη κι αν χρειαστεί να μείνουμε σπίτι .. ας μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός είναι μαζί μας παντού και πάντα !!.  
 
 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...