Κυριακή 28 Απριλίου 2024

* * Έσχατες προδοσίες με ένα φιλί .. θυμίζουν Ιούδα Ισκαριώτη !!


Το προφίλ του Ιούδα μέσω ψυχανάλυσης: 

Το φιλί του Ιούδα χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής πράξη εσχάτης προδοσίας στην ανθρώπινη ιστορία, που συνεπώς, δεν έμεινε αδιάφορο το προφίλ του για τον χώρο της Ψυχανάλυσης !!


Τί οδήγησε στην αισχρότερη προδοσία της ανθρώπινης ιστορίας ?! 

_ Φιλαργυρία, ή εκδικητικότητα ?! 
_ Γιατί επέλεξε να Τον προδώσει με ένα φιλί ?!
_ Και ποιοί οι λόγοι της αυτοκτονίας του ?!

      Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου. Οι σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας έχουν αμαυρωθεί με άπειρες κτηνωδίες και αδιανόητες προδοσίες. Ωστόσο, η προδοσία του Ιούδα δεν είναι απλά συμβολική και εξ' αυτού έχει μείνει στην ιστορία, αλλά το γεγονός ότι το έπραξε πλησιάζοντας Τον ευεργέτη και δάσκαλο του, δίνοντας Του μάλιστα κι ένα φιλί .. ενώ στην συνέχεια αυτοκτονεί.. χρήζει ανάλυσης !!  
 
Χαρακτηρίζεται ως συμπεριφορά συναισθηματικά διαταραγμένου ατόμου, που με την περίπτωση του έχουν ασχοληθεί αρκετοί κορυφαίοι επιστήμονες.. διότι θα μπορούσε απλά να οδηγήσει του διώχτες Του Χριστού στο σημείο που ευρίσκονταν στον ελαιώνα, και να τους Τον δείξει εξ’ αποστάσεως. Κι επιπλέον, ο Χριστός ήταν πλέον γνωστό πρόσωπο ειδικά μετά την είσοδό Του στα Ιεροσόλυμα, και μάλιστα κυκλοφορούσε ελεύθερα σε δημόσιους χώρους. Επομένως, δεν ήταν απαραίτητη η μεσολάβηση του Ιούδα, εάν όντως προέκυπταν έννομοι λόγοι για να δικαστεί !!    
 
Επίσης, τόσο ο Ιωάννη όσο και ο Λουκάς περιγράφουν την συμπεριφορά του Ιούδα ως δαιμονισμένου, κάτι το οποίο παρατήρησαν κατά την στιγμή που ο Ιούδας εμφανίστηκε με την φρουρά του Σανχεντρίν (απεσταλμένοι του Εβραϊκού Δικαστηρίου) για να συλλάβουν Τον Χριστό, διότι ήταν και η μόνη εξήγηση όταν ενημερώθηκαν για την αυτοκτονία του !!
Βέβαια ακόμη και σήμερα, αρκετοί αρκούνται στην εξήγηση ότι «έτσι ήταν το σχέδιο Του Θεού».. εάν όμως ο άνθρωπος δεχόταν ως εξήγηση για τα πάντα «είναι Θέλημα Θεού», αφενός θα περνούσε απαρατήρητη η κάθε κακουργηματική συμπεριφορά, και αφετέρου δεν θα έφτανε το ανθρώπινο είδος στην σημερινή του εξέλιξη.
 
Πρόκειται λοιπόν για την ανάλυση του προφίλ του Ιούδα, αλλά και του κάθε Ιούδα στην ζωή μας κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς όλοι μας έχουμε γνωρίσει κάποτε τον δικό μας Ιούδα, και η κάθε μορφή προδοσίας εξετάζεται εξονυχιστικά από τον κλάδο της Ψυχοερεύνησης, διότι οι λόγοι διαφέρουν. Ωστόσο ο πόνος μένει ίδιος, για κάθε προδομένη ψυχή !!

~ ~ Και κλείνοντας τον πρόλογο, επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία, ότι, η επιστήμη δεν αντικρούει την χριστιανική θρησκεία. Αντιθέτως, την ενισχύει στα σημεία που οι άνθρωποι τρέφουν αμφιβολίες, ή που δεν κατανοούν συμπεριφορές περασμένων αιώνων. Το παρόν άρθρο μου είναι ένα από αυτά που δημοσιεύω και σε διαφορετικές εποχές εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας, καθότι θεωρώ πως είναι λάθος να θυμόμαστε τα βιώματα Του και τον μαρτυρικό Του θάνατο, μόνο κατά την εβδομάδα Των Παθών Του.
Αλλά ακόμη, αν δεν πιστεύουμε στην Θεϊκή Υπόσταση Του και Τον θεωρούμε απλά και μόνο Θρησκευτικό Ηγέτη,  είναι ανεκτίμητες οι διδαχές που μας άφησε στο πέρασμα Του μέσα απ' τα βιώματα Του !! 

* * Ακολουθούν επομένως αλλά 3 σχετικά άρθρα μου. Αλλά για όσους επιθυμούν να διαβάσουν το παρόν, όντως, η ανάλυση του προφίλ του Ιούδα Ισκαριώτη παρουσιάζει όντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Καθώς όμως προέρχεται απ’ το παράλληλο Blog μου, χρησιμοποιείστε τον παρακάτω σύνδεσμο που οδηγεί αυτομάτως στο ολοκληρωμένο κείμενο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...