Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

*ΒΡΟΧΗ* .. οι λόγοι που άλλοτε γαληνεύει, κι άλλοτε μελαγχολεί !!.


Η επίδραση της βροχής στην ψυχή.. ειδικότερα κατά την περίοδο που έχουμε Πανσέληνο με βροχή !!
 

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου.
Δεν είναι επί της παρούσης να αναπτύξω τις σχετικές επιστημονικές μελέτες, καθώς αναφέρω και αναλύω σε άλλο άρθρο μου τις επιδράσεις της Πανσελήνου σε όλες τις εποχές του χρόνου. Επομένως θα περιοριστώ στις παρακάτω συνοπτικές αλλά βάσιμες εξηγήσεις, οι οποίες με απλά λόγια πιστεύω ότι απαντούν στους λόγους που η βροχή επιδρά στην ψυχολογία μας:

Διαβάστε περισσότερα >> 

~ Ο άνθρωπος και τα στοιχεία της φύσης:


    Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που εμπεριστατωμένα εξηγούν πώς συμβαίνει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης να επιδρούν στον άνθρωπο, όπως και τους λόγους που κάποιοι έχουν την δυνατότητα να τα ελέγχουν, έως και να τα χειραγωγούν. Μελέτες που χρονολογούνται απ' την εποχή των αρχαίων προγόνων μας, και που οδήγησαν στην εξέλιξη ακόμη και τις Κβαντικής !! 
 
Δεν θα επεκταθώ περισσότερο στο παρόν άρθρο μου, προτείνω ωστόσο να ενημερωθείτε ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο: 

Τίποτα δεν θεωρείται πλέον Μεταφυσικό ως Ανεξήγητο, διότι όντως.. ο άνθρωπος αλληλοεπιδρά με τις «φυσικές ενεργειακές πηγές» μέσω της Ψυχοκίνησης:
https://mariannafordouni.blogspot.com/2021/12/blog-post_11.html

 
Όσον αφορά το υγρό στοιχείο, ας μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος κατά 70% - 80% αποτελείται από νερό.
Επομένως, είναι φυσικό η βροχή να επιδρά αναλόγως και στην ψυχολογία μας μέσω της Αύρας της ψυχής μας, η οποία μάς περιβάλει. Κι άλλωστε, το γεγονός ότι βαφτιζόμαστε μέσα στο νερό ασφαλώς διόλου τυχαίο, αν παράλληλα θυμηθείτε τον συμβολισμό της χριστιανικής εορτής Των Φώτων.
 
Ακόμη. Η επιρροή που δεχόμαστε από την Σελήνη ειδικά με Πανσέληνο, ερευνητές του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής, εξηγούν την έντονη επίδραση της Σελήνης στον πλανήτη Γή, που εν’ ολίγοις καταλήγουν στα εξής συμπέρασμα:

Η Σελήνη έλκει την Γή όπως βέβαια και αντιστρόφως, και το αποτέλεσμα αυτής της αμοιβαίας έλξης (ως ένα παράδειγμα) είναι οι παλίρροιες. Φαινόμενο που παρατηρείται κάθε έξι ώρες, είτε η Σελήνη βρίσκεται από την μία πλευρά του Πλανήτη μας είτε από την άλλη.
Συνεπώς, η Σελήνη επηρεάζει το υδάτινο στοιχείο, και καθώς ο άνθρωπος φέρει τα στοιχεία της φύσης και κατά μεγάλο ποσοστό αποτελείται από νερό, έχουμε και την παρακάτω εμπεριστατωμένη επιστημονική εξήγηση.
 
Επίσης: Κατόπιν πειραμάτων και μακροχρόνιες μελέτες σε πανεπιστημιακά κέντρα ψυχικών ερευνών, διαπιστώθηκε πως όντως συμβαίνει, άλλοτε η βροχή να δίνει την αίσθηση της ανακούφισης, αποφόρτισης, και ψυχικής γαλήνης. Αλλά και άλλοτε δημιουργεί μελαγχολία, θλίψη, ή και μια στενάχωρη νοσταλγία. Μία μερίδα ανθρώπων λοιπόν ανήκει και στις δύο περιπτώσεις ανά καιρούς, όμως οι περισσότεροι ανήκουν μόνο στην μία από τις δύο κατηγορίες. 
Ωστόσο η ευωδιά της βρεγμένης Γής, βοηθάει όλους μα όλους μας, στο να καθαρίσει η σκέψη μας. Είτε η θέα της βροχής γαληνεύει – είτε μελαγχολεί.   

Ως παράδειγμα: 
 Όταν στην θέα της βροχής νιώθουμε να γαληνεύει την ψυχή μας, σημαίνει ότι αποφορτίζεται απ' την συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια. Είναι σαν να ξεπλένεται η ψυχή μας απ’ όσα την κούρασαν και την πίκραναν. Επομένως όταν βρέχει, αφιερώστε όσο περισσότερο χρόνο διαθέτετε για να απολαύσετε το τοπίο που λούζει η βροχή, έστω βλέποντας αυτό πίσω απ' το παράθυρο, ή ακόμη καλύτερα πάτε μια βόλτα κάτω απ' την βροχή. 
 Σε αντίθεση όμως με τα παραπάνω..  όταν η βροχή μάς δημιουργεί θλίψη, μελαγχολία, ή κακή διάθεση, σημαίνει ότι έχουμε συσσωρευμένα ανομολόγητα μυστικά ή ανικανοποίητες επιθυμίες, που κάνουν την ψυχή να λυγίζει απ’ το βάρος τους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, για να μπορέσει η ψυχή να ανακουφιστεί, ξεσπάμε σε αναστεναγμούς ή ακόμη και σε δάκρυα. 

Για να αποφορτιστείτε, έχω να σας συμβουλέψω τα εξής:
 
Μην κρύβετε τα δάκρυα σας - μην κρατάτε αποσπάσεις από φόβο μήπως απορριφθείτε - μην διστάζετε συναισθηματικά να αποκαλυφθείτε .. διότι έτσι χάνονται οι ευκαιρίες για το λεγόμενο «άγγιγμα ψυχής» !!. 
Αφήστε το δάκρυ σας να τρέξει δίχως ντροπή, καθώς αυτό βοηθά να ξεπλυθεί απ' την θλίψη η δική σας ψυχή.. όπως και να το νιώσει ο απέναντι σας να στάζει μέσα στην δική του ψυχή. 
Τολμήστε να κοιτάξετε τον απέναντι σας στα μάτια και να εκφράσετε τα αισθήματα σας. Το σίγουρο είναι σίγουρο ότι θα τα απορροφήσει η Αύρα της δικής του ψυχής. Αλλά ακόμη κι αν δεν ανταποκριθεί εκείνη την στιγμή, στην χειρότερη των περιπτώσεων, εσείς θα ανακουφιστείτε και ο άλλος αυτό που θα εισπράξει από εσάς, θα το θυμάται για πάντα !!. 
 
 

      Το άρθρο μου ανήκει στο αρχείο μου με τίτλο "Έλεγχος Σκέψεων και Συναισθημάτων". 
Πρόκειται για κεφάλαιο που θυμίζει Λερναία Ύδρα (κόβεις ένα κεφάλι, φυτρώνουν δέκα).. καθώς είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και αχανές λαβύρινθος το μυαλό του !!.
Συνεπώς θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη παρόμοια. 

Πάντα με αγάπη .. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Σύμβουλος σχέσεων*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...