Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

*Μουσικοθεραπεία* .. πανάρχαια μέθοδος με εκπληκτικά αποτελέσματα !!

 

Γαληνεύει την Ψυχή και Αδειάζει το Μυαλό απ’ τις Αρνητικές Σκέψεις: 


Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φίλοι και φίλες μου:
Δεν είναι απαραίτητο να έχετε ιατρικές γνώσεις για να βελτιώσετε την ποιότητα της καθημερινότητας σας, αρκεί να ενημερώνεστε για τα βασικά.  

Συγκεκριμένα, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε, είναι την λειτουργία των βασικότερων “εργαλείων” που διαθέτουμε. Και το υπ’ αριθμόν ένα από αυτά είναι ο εγκέφαλος μας (το μυαλό μας), ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις οδηγείται λανθασμένα απ’ την ψευδαίσθηση.

Η θεωρία του Ιπποκράτη «το μυαλό αρρωσταίνει το σώμα» δεν αμφισβητείται στις μέρες μας. Και ασφαλώς δεν είναι πλέον μύθος ότι διαθέτουμε φυσικές ικανότητες αυτοθεραπείας, αρκεί να τις ανακαλύψουμε και να εξασκηθούμε επάνω σε αυτές. 
Εάν βρούμε λοιπόν, την καταλληλότερη μέθοδο για εμάς, μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ψυχοφθόρες καταστάσεις, ψυχοσωματικές παθήσεις και γενικότερους προβληματισμούς, χρησιμοποιώντας τις φυσικές μας δυνάμεις !!

Διαβάστε περισσότερα >>... 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ:
 
Καλλιέργεια της Συναισθηματικής νοημοσύνης – Σωστότερη κρίση – Ψυχική ισορροπία – Ανάκτηση αισιοδοξίας – Αύξηση αισθησιασμού.. και όχι μόνο  !!.
 
     Την μέθοδο της Μουσικοθεραπείας που περιγράφω, σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Μπορεί να εφαρμοστεί δίχως καμία ιδιαίτερη προετοιμασία, σε οποιονδήποτε χώρο και ώρα που θα επιλέξετε, αρκεί να φροντίσετε να μείνετε λίγη ώρα μόνοι με τον εαυτό σας.
 
Επιλέξτε μια μελωδία ανάλογα με τις διαθέσεις σας. Είναι προτιμότερο να μην έχει στοίχους ώστε να μην σας αποσπά την προσοχή, όπως και να σας θυμίζουν κάτι απ’ το παρελθόν, διότι δεν θέλουμε να προκαλέσουμε ούτε νοσταλγία, ούτε αναμνήσεις έντονων στιγμών. Ρυθμίστε την ένταση όπως εσάς σας ευχαριστεί, και νιώθετε πως σας ταξιδεύει. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και ακουστικά. 
 
Πάρτε την θέση που επιθυμείτε μέσα στον χώρο σας ή σε μία ανοιχτή τοποθεσία, αρκεί να σας δίνει την αίσθηση της χαλάρωσης, και η στάση να επιτρέπει στο βλέμμα σας να πλανάται.
Έχοντας ως θέα την θάλασσα, ένα ποτάμι, ένα σιντριβάνι, ένα ενυδρείο ή ακόμη και την βροχή, θα μπορέσετε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα πριν κλείσετε τα μάτια (αν θέλετε να τα κλείσετε). Μπορείτε μάλιστα να χαλαρώσετε και μέσα στην μπανιέρα σας έχοντας δημιουργήσει ρομαντική ατμόσφαιρα μέσα στο μπάνιο σας. Μία άλλη εναλλακτική είναι να “βολευτείτε” κάτω από το ντούζ, και να φαντάζεστε ότι στέκεστε κάτω απ' την βροχή.
 
Συνιστώ να επιλέξετε την φύση για όσους έχετε την δυνατότητα, καθισμένοι δίπλα στο κύμα της θάλασσας ή απέναντι σε μια λίμνη, ή κι ένα ποτάμι. Στην χειρότερη των περιπτώσεων αναζητήστε ένα βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο και μουσική, και απολαύστε τις εικόνες καθισμένοι όσο πιο αναπαυτικά.
Το υγρό στοιχείο είναι απαραίτητο, διότι έτσι "ξεπλένεται η ψυχή" και μας δίνει την αίσθηση ότι επιπλέει ανάλαφρη επάνω απ’ το υγρό στοιχείο. Αυτή άλλωστε είναι και η βασικότερη έννοια της βάφτισης μας στο νερό.. <<το πλύσιμο της ψυχής >> !!. 

Αν επιλέξετε την εξοχή ή την θάλασσα, προτιμήστε ώρες που δύει ή ανατέλλει ο ήλιος. Θα έλεγα ακόμα καλύτερα νυχτερινές ώρες, με έναστρο ουρανό και φωτεινό φεγγάρι. Αφουγκραστείτε πρώτα τους ήχους της φύσης, και μετά βάλτε να παίζει η επιθυμητή μουσική. 
Σε κάθε περίπτωση, η ένταση της μουσικής και ο ρυθμός της, είναι δική σας επιλογή την κάθε επόμενη φορά, όπως και η επιλογή χώρου.  
 
Σημασία έχει πάντα, το σώμα να βρίσκεται σε στάση που να νιώθετε αναπαυτικά.. και τα ρούχα σας να είναι ευρύχωρα (αν φοράτε ρούχα), ή να σας κάνουν να νιώθετε όμορφα μέσα σε αυτά.. ώστε να αισθάνεστε την μουσική να διαπερνά το σώμα σας.
Η επιτυχία είναι να φτάσετε σε σημείο που σας δίνει την αίσθηση σαν να πετάτε έξω από το σώμα σας, ή σαν να επιπλέετε επάνω στο νερό.. αφήνοντας να αξίζει τις χορδές της ψυχής σας η κάθε νότα της μελωδίας !!

Επίσης όπως όλοι μας έχουμε διαπιστώσει, τα δάκρυα αποφορτίζουν την ψυχή, είτε απ’ την συγκίνηση είτε από την θλίψη κ.ά. Γι’ αυτό, εάν νιώσετε έναν κόμπο να ανεβαίνει στον λαιμό σας και τα μάτια σας να βουρκώνουν.. μην προσπαθήσετε να καταπιείτε τον κόμπο.
Αφήστε το δάκρυ να τρέξει ελεύθερα, ώστε να ανακουφιστείτε. Δεν είναι ντροπή, είναι μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες της ψυχής !!.

Αφεθείτε τελείως στους ήχους της μουσικής

Αφήστε το μυαλό να ταξιδέψει παρέα με την μουσική και να ονειρευτεί.. έστω κι αν οδηγηθεί σε άπιαστα όνειρα. 
Ζήστε δηλαδή νοερά αυτό που η ψυχή σας ζητά την δεδομένη στιγμή. Πλάστε όνειρα όπως εσείς τα θέλετε, και όπως εσάς θα σας κάνουν να αισθανθείτε υπέροχα και μοναδικοί.. δίχως φραγμούς – ντροπές – ενοχές.. όσο ακραία κι αν είναι αυτά τα όνειρα για την πραγματική σας ζωή. 
Να θυμάστε πως μέσα στα όνειρα σας, κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ανεπιθύμητοι – άσχημοι – γελοίοι – φτωχοί, ή αποτυχημένοι. 
Μέσα στα όνειρά μας - την φαντασία μας, είμαστε αυτό που εμείς θέλουμε, κι όπως εμείς το θέλουμε !!.

Προηγουμένως όμως
Βάλτε το ρολόι να χτυπήσει μετά την μία ώρα. Μόλις χτυπήσει και σας επαναφέρει στην πραγματικότητα, κρατήστε τις θεσπέσιες αισθήσεις που σας χάρισε το μαγικό νοερό ταξίδι σας, και δίχως να σκεφτείτε τις θερμίδες, φάτε - πιείτε ότι σας αρέσει περισσότερο !!.

Στην συνέχεια:
Μετά καθίστε χαλαρά και γράψτε – κάντε έναν κατάλογο με όλα αυτά που πραγματικά σας προβληματίζουν. Όπως, επίσης, αυτά που σας κάνουν να νιώθετε ανασφάλειες ή που σας λείπουν απ’ την ζωή σας. 
Το σίγουρο είναι ότι μετά από τις πρώτες 2-3 φορές (εφαρμογή της μουσικοθεραπείας).. θα διαπιστώσετε πως ο κατάλογος αυτός αρχίζει να μικραίνει !!
 
Σημειώστε:
Πρόκειται για μέθοδο δοκιμασμένη σε αρκετές περιπτώσεις ατόμων με σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και διακυμάνσεις διαθέσεων, όπως και σε άτομα που έχουν ανήσυχο ύπνο με συχνούς εφιάλτες. Μάλιστα συνιστάται ανεπιφύλακτα ακόμη και στις εγκυμονούσες (για αυτονόητους λόγους), όπως και σε γυναίκες που τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες τις βιώνουν σαν αγγαρεία !!.  

Με αυτόν τον τρόπο, τροφοδοτούμε συνειδητά το υποσυνείδητο μας με ευχάριστες εικόνες, παραστάσεις και αισθήσεις, τις οποίες τις "συνυφαίνει" στα όνειρα μας.
Εύκολα λοιπόν και διασκεδαστικά, η μουσικοθεραπεία έχει αισθητά αποτελέσματα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Άλλωστε η μουσική αν μητί άλλο.. γαληνεύει - δαμάζει ακόμη και αγρίμια !!. 
 
 
ΠΡΟΤΕΙΝΩ παράλληλα:

Δοκιμάστε ακόμη και την μέθοδο που περιγράφω σε άλλο άρθρο μου, σχετικά με τον «Έλεγχο Σκέψεων και Συναισθημάτων».
Ανοίξτε τον σύνδεσμο: https://mariannafordouni.blogspot.com/2022/02/blog-post.html
 
                                        ΚΑΛΗ σας ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
 
 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...