Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

*Ο ορισμός της Μελλοντολογίας, ως Πολυεπιστημονικός τομέας*


Υπάρχει λανθασμένη εντύπωση σχετικά με την έννοια της Μελλοντολογίας, καθώς αρκετοί την συσχετίζουν με μεθόδους Μαντείας.
 
Πρόκειται για έναν επισήμως αναγνωρισμένο Πολυεπιστημονικό τομέα, όπου για το ευρύτερο φάσμα ερευνών - μελετών - πειραματισμών, είναι απαραίτητη η συμμετοχή πολλών ειδικοτήτων.  
 
Ενημερωθείτε: 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. 
Δημοσιεύω το παρόν κατατοπιστικό άρθρο μου, καθώς ο ορισμός της Μελλοντολογίας ως επιστήμη δεν είναι ευρύτερα γνωστός, γι’ αυτό και αρκετοί την σχετίζουν με τις διάφορες μορφές μαντείας (χαρτομαντεία, καφεμαντεία, χειρομαντεία κ.λ.π.), και θεωρούν Μελλοντολόγους τα διάφορα μέντιουμ, κυρίως τους επαγγελματίες.
 
Βέβαια από τα βάθη των αιώνων ακόμη, γνωρίζουμε ότι η Μαντεία ως συνώνυμη της Προφητείας ή του Χρησμού είχε ιδιαίτερη βαρύτητα για όλους τους λαούς. Οι δε απαντήσεις ήταν διφορούμενες κυρίως για δύο λόγους. Ο πρώτος διότι η “πρόβλεψη” δεν περιορίζονταν στα προσωπικά ενδιαφέροντα του ερωτώντα, και δεύτερον διότι οι έννοιες ήταν μεταφορικές διότι δεν ήταν ακόμη γνωστές οι ονομασίες αντικειμένων – λειτουργιών – καταστάσεων κ.ά. που θα εξελίσσονταν σε μετέπειτα εποχές. 
Ωστόσο στην αρχαία Ελλάδα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται η Μελλοντολογία, ως τρόπος έρευνας για την αποκωδικοποίηση των μελλούμενων. Επανέρχομαι παρακάτω.
 
Η σύγχρονη Μελλοντολογία στον Πολυεπιστημονικό τομέα, βασίζεται στο ευρύ φάσμα μεθόδων σε συνδυασμό με την βοήθεια σύγχρονων οργάνων, όπου τα τελικά πορίσματα των μελετών – ερευνών – πειραματισμών, είναι έργο ομάδων που απαρτίζονται από ειδικότητες και επιστήμονες πολλών διαφορετικών κλάδων, τους οποίους ονομάζουμε Μελλοντολόγους.
 
Η Μελλοντολογία βεβαίως, συνεχίζει να ασχολείται με τις αποκωδικοποιήσεις Χρησμών ή Προφητειών, όπως και οτιδήποτε άλλο που ο άνθρωπος θεωρεί ως οιωνό μελλοντικών συμβάντων. Σκοπός της είναι να ερμηνεύσει την αλήθεια στα “ακαταλαβίστικα” εκείνων των εποχών, ή να απομυθοποιήσει εξωπραγματικές φημολογίες. 
 
Η Μελλοντολογία μελετά αρχαιότερους πολιτισμούς, θρησκείες, ήθη και έθιμα - φαινόμενα που ήταν ανεξήγητα κατά το παρελθόν. Όπως και μολυσματικές παθήσεις που ενδεχομένως επανεμφανιστούν στο μέλλον - Συμπαντικά ή και ακραία φυσικά Φαινόμενα που υπάρχουν ενδείξεις για να επαναληφθούν κ.ά.   
 
Η Μελλοντολογία με απλά λόγια, ασχολείται με την μελέτη των πιθανών μελλοντικών εξελίξεων ανά τον Κόσμο, ή μίας Ηπείρου, ή ενός λαού. Αλλά προκειμένου να εκτιμηθούν οι εξελίξεις στο μέλλον, εξετάζεται προηγουμένως το παρελθόν, διότι αυτό οδηγεί στα συμπεράσματα πώς φτάσαμε στο παρόν. Και σύμφωνα με τις δυνατότητες που είχαμε στο παρελθόν, σε σύγκριση με αυτές που μας δίνονται στο παρόν, εκτιμάται το μέλλον. 
Αλλά ουδέποτε ασχολείται με τα προσωπικά μελλοντικά  "ζητούμενα" ενός και μόνο ατόμου, διότι στην πορεία της ζωής ενός ατόμου συμβάλλουν πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν το προσωπικό του μέλλον.
Συνεπώς: 
"Το προσωπικό μας μέλλον δεν είναι ένας αναπόφευκτος μονόδρομος, ώστε να υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πού οδηγεί" !! Τελεία και Παύλα._
 
~ ~ Η Μελλοντολογία όντως παρουσιάζει ιδιαίτερο όπως θα διαπιστώσετε. Η Πολυεπιστημονική προσέγγιση θα σας εκπλήξει !!


Μελλοντολογία και Ψυχοερεύνηση: 

      Η ομάδα των Μελλοντολόγων όπως προαναφέρω, απαρτίζεται από επιστήμονες διαφορετικών κλάδων, όπως κι από ερευνητές με διαφορετικές ειδικότητες. Λογικό επομένως να συμμετέχουν και άτομα που ανήκουν σε ομάδες Ψυχοερευνητών, καθώς είναι απαραίτητο στα πλαίσια της έρευνας να εξετάζονται και Φαινόμενα που έχει παρατηρηθεί πως οφείλονται σε Υπερφυσικές ικανότητες, τις οποίες όντως διαθέτει εκ φύσεως μια μερίδα ανθρώπων.

Δεν αμφισβητείται ότι υπήρξαν – υπάρχουν και θα υπάρξουν άτομα, ιδιαιτέρως προικισμένα από την φύση. Βέβαια στην σύγχρονη εποχή μας σπανίζουν, διότι έχουν αλλάξει τα ενδιαφέροντα αλλά και οι ρυθμοί ζωής. Κατά την αρχαιότητα τα λεγόμενα "Ψυχοκινητικά Φαινόμενα" ήταν συχνά και αρκετά (τηλεπαθητικές μορφές). Έχουμε όμως άπειρα παραδείγματα φαινομένων και στις μέρες μας, για τα οποία έχουμε πλέον επιστημονικές εξηγήσεις. 
Όπως:
_Τηλεκίνηση - Πυροκίνηση - Γαιοκίνηση κ.α. 
_Ψυχοσκόπηση ή Ψυχομετρία:
_ Απομακρυσμένη προβολή:
_ Φωτογραφική σύλληψη:
_Ενόραση ή Οραματισμός - Διόραση κ.α.
 
Ωστόσο, επειδή όλα τα παραπάνω έχουν παρερμηνευτεί ώστε να παραπέμπουν σε Μαγεία,  στο σημείο αυτό ως παράδειγμα θα πρέπει να αναφερθεί ότι, ο ορισμός του διορατικού ατόμου είναι, «άτομο που όταν βρεθεί σε αδιέξοδη κατάσταση και αδυνατεί να βρεί την λύση, τότε στα ξαφνικά, διαπιστώνει ότι γνωρίζει την λύση του προβλήματος για το μέλλον. Και συγκεκριμένα, το άτομο ολοκληρώνει με επιτυχία το έργο του, αφού προηγουμένως έχει ερευνήσει τους παράγοντες που το οδήγησαν σε αδιέξοδο». 

Επομένως, πλην των  άλλων, απώτερος σκοπός των Μελλοντολόγων είναι να περιοριστεί η ασάφεια και να εξακριβωθεί από πού “πηγάζουν οι  δυνάμεις” που συμβάλουν στις διάφορες ιδιαίτερες ανθρώπινες ικανότητες. Έχω δημοσιεύσει αναλυτικό άρθρο μου σχετικά με τις Υπερφυσικές Ικανότητες. 
Ανοίξτε τον σύνδεσμο: https://mariannafordouni.blogspot.com/2021/12/blog-post.html


Δελφικές Εντολές ή αλλιώς Παραγγέλματα:

Η Μελλοντολογία μελετά τον κόσμο ως ένα τεράστιο και πολύπλοκο σύστημα, λαμβάνοντας υπόψη πως δεν είναι τυχαίο που κατά την αρχαιότητα, οι Δελφοί θεωρούνταν ο ομφαλός της Γής. Η κληρονομιά των Ελλήνων λοιπόν !!.

Οι λόγοι είναι αυτονόητοι, ωστόσο έτσι για την ιστορία, θα σας υπενθυμίσω ότι οι Δελφικές Εντολές τις οποίες έγραψαν οι σπουδαιότεροι σοφοί της αρχαιότητας, χρησιμοποιήθηκαν ως ηθικοί κανόνες όλων των θρησκειών ανά τον κόσμο – χρησιμοποιήθηκαν ως νόμοι της ανθρώπινης δικαιοσύνης – έβαλαν τις βάσεις στο σύνταγμα και την δημοκρατία – θεμελίωσαν την κοσμοθεωρία – χρησιμοποιήθηκαν ως θεωρήματα όλων των φιλοσόφων του πλανήτη, και γενικότερα έγιναν οι πυλώνες όλων των πολιτισμών


     Αναμφισβήτητα λοιπόν, όλοι οι λαοί διδάχτηκαν μέσα απ’ την αρχαιοελληνική Μυθολογία. Μία απ' τις Ελληνικές θεότητες ήταν ο Απόλλωνας, ο οποίος πέραν των άλλων ήταν ο θεός της μαντείας (μελλοντολογίας). 
Οι Δελφοί παραπέμπουν στους Χρησμούς του Απόλλωνα δια του στόματος της εκάστοτε Πυθίας. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι οι απαντήσεις είχαν ευρύτερες έννοιες – ερμηνείες, καθότι “φωτογράφιζαν” το τελικό αποτέλεσμα και τις ανατροπές που πιθανόν θα οφείλονταν σε τρίτα πρόσωπα, ή σε στοιχεία της φύσης. Όλα αυτά δηλαδή που δεν επιδέχονται έλεγχο από εμάς τους ίδιους !!.


* * ΠΥΘΙΑΟι Χρησμοί δεν περιορίζονταν μόνο στο ερώτημα του κάθε ενδιαφερομένου:


Η εκάστοτε Πυθία, ήταν το διάμεσο με το οποίο επικοινωνούσε ο θεός Απόλλωνας. Σύμφωνα με τα αρχεία που διατηρούσαν στον Ναό του Μαντείου, η πρώτη Πυθία του Μαντείου των Δελφών ήταν η Φημονόη. 

Ωστόσο, ο τελευταίος Χρησμός που δόθηκε από στόμα Πυθίας ήταν 362 χρόνια μετά την Γέννηση του Χριστού και λεγόταν Νικάνδρα.

Επομένως, εστιάζοντας στην "ουσία" των Χρησμών, προκύπτει να έχουν προβλεφθεί γεγονότα που συνέβησαν σε πολύ μεταγενεστέρους χρόνους, όπως ο ερχομός Του Ιησού Χριστού και τα πάθη Του, αλλά και γεγονότα που αργότερα διαδέχθηκαν την Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Όπως π,χ, την υποδούλωση της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και ασφαλώς, δεν είχαν τεθεί τέτοιου είδους ερωτήματα στην Πυθία.

       Οι ενδιαφερόμενοι συνήθως ζητούσαν να γνωρίζουν τις εξελίξεις που αφορούσαν εξουσιαστικά ζητήματα – προσωπικά συμφέροντα – υπόγεια σχέδια των εχθρών τους εις βάρος τους κ.λ.π. Δηλαδή, ήθελαν να πληροφορηθούν για πράγματα, τα οποία προφανώς ήταν αντίθετα με το Απολλώνιο Πνεύμα. 
Ωστόσο, η εκάστοτε Πυθία (λογικό), δεν μπορούσε να λειτουργήσει δίχως κάποια συγκεκριμένη διαδικασία.

Όπως:
Πρίν από την κάθε χρησμοδότηση, η Πυθία πλενόταν και έπινε νερό από την Κασταλία Πηγή που είχε ιδιαίτερες ιδιότητες το νερό της. Μασούσε φύλλα δάφνης και ανέβαινε να καθίσει επάνω σε έναν τρίποδα. Κάτω από τον τρίποδα υπήρχε μια σχισμή, που από εκεί έβγαιναν αναθυμιάσεις ψυχοτρόπων βοτάνων. Τα βότανα αυτά βρίσκονταν κάτω από την σχισμή του δαπέδου, και ήταν εμπλουτισμένα με μεγάλες ποσότητες μεθανίου. Η Πυθία άκουγε την ερώτηση του ενδιαφερομένου και μετά λίγη ώρα έρχονταν σε κατάσταση έκστασης, λόγω της επίδρασης των αναθυμιάσεων. Επομένως, τα φύλλα δάφνης επιδρούσαν ως αντίδοτο στον οργανισμό της, σε συνδυασμό με το νερό της πηγής.
Η Πυθία βρισκόμενη πλέον σε έκσταση, σίγουρα δεν είχε καμία επαφή με το γύρω περιβάλλον. Βρισκόταν τελείως «έξω από το σώμα της». Αυτό σημαίνει ότι το πνεύμα της (ή αλλιώς η Αύρα της Ψυχής της), περνούσε από διάφορα στάδια αναζήτησης επαφής με κάποιο ανώτερο επίπεδο ενέργειας, χωρίς βεβαίως να είναι σε θέση να θυμάται την δεδομένη στιγμή την ερώτηση που της είχε τεθεί.
Σε αυτήν την κατάσταση, ήταν πολύ φυσικό να βγάζει κραυγές μαζί με ασυνάρτητους λόγους. Τις προτάσεις που ξεστόμιζε τις κατέγραφαν οι ιερείς του Μαντείου που παρευρίσκονταν πάντα στην διαδικασία. Η κάθε Χρησμοδότηση περνούσε σε αρχείο, ώστε να μην διαψευστούν αργότερα τα λόγια της. Στην συνέχεια μέσα από αυτές τις προτάσεις, με διφορούμενες ερμηνείες, προσπαθούσαν να δώσουν στον ενδιαφερόμενο την απάντηση.

      Επομένως μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος αντιλαμβανόταν την απάντηση όπως τον εξυπηρετούσε. Και μάλιστα, αυτό θεωρήθηκε ως γεγονός από τους Πυθαγόρειους, οι οποίοι αποκωδικοποίησαν τους Λεξάριθμους. Δηλαδή τις λέξεις ’’κλειδιά’’ με αριθμούς, που συμπλήρωναν τις αινιγματικές φράσεις των Χρησμών.

Βέβαια και σε νεότερες εποχές, μετά από εντατικές μελέτες πολλών ομάδων μελλοντολόγων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σε αρκετές περιπτώσεις η Πυθία δεν αναφέρονταν μόνο στα θέματα των ενδιαφερομένων, και αρκετές φορές μάλιστα, δεν απαντούσε κάν’ σε συγκεκριμένο ερώτημα.

~  ~ Ως παράδειγμα αναφέρω έναν από τους Χρησμούς που αξίζει την προσοχή σας:

      Στον 5ο περίπου αιώνα π.Χ. μετά από κάποια ερώτηση και παράκληση του βασιλιά Ιάσων προς τον Απόλλωνα στους Δελφούς, έλαβε από την Πυθία τον ακόλουθο Χρησμό. Μεταφράζοντας αυτόν αργότερα οι Πυθαγόρειοι, η Πυθία φαίνεται να είπε: 
«Σε μένα κατατρύχεται το ουράνιο φως, αλλά θεός είναι αυτός που έπαθε, θνητός και αθάνατος, φέρει τα πάντα από τον πατέρα, από την μητέρα Μαριάμ όμως έχει όλα εν γένει. Από τον πατέρα την ζωική δύναμη, από τη θνητή όμως μητέρα έχει τον σταυρό, τον τάφο, την κακομεταχείριση του, και θερμά δάκρυα που έχυσε από τα βλέφαρα, αυτός που χόρτασε πέντε χιλιάδες με πέντε άρτους, αθάνατος με δύναμη δική του, ο ίδιος θεός αλλά και άνθρωπος…» !!. 

Επομένως φαίνεται η Πυθία να προφητεύει τον ερχομό και τον βίο Του Ιησού Χριστού, και προαναγγέλλει με Λεξάριθμους ακόμη και το όνομα της Παρθένου Μαρίας !!

~ ~ Βέβαια οι “λασπολόγοι”, προκειμένου να διαψεύσουν τους Πυθαγόρειους, παρερμηνεύουν τα παραπάνω και υποστηρίζουν ότι ο Χρησμός αναφέρονταν στο Ηρακλή, που γεννήθηκε από πατέρα θεό (τον Δία) και μάνα θνητή, και που μετά απ’ τους άθλους του, κατέβηκε στον Άδη και επέστρεψε με τον Κέρβερο !!!!
Ωστόσο τους διαφεύγει πως στο μουσείο του Λούβρου υπάρχουν αμφορείς ζωγραφισμένοι με τους μυθικούς άθλους του Ηρακλή, τους οποίους κατασκεύασαν και ζωγράφισαν αρχαίοι καλλιτέχνες αιώνες πριν τον 5ο αιώνα π.Χ. Κι ά
λλωστε, με ποια λογική θα προφήτευε η Πυθία ένα μύθο, και μάλιστα περασμένων αιώνων ??!!. 

Επίσης στο βιβλίο «Πολιτεία του Πλάτωνα» (B.V. 362) περιέχεται μία προφητεία, ισάξια μ’ αυτές των προφητών που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη. 

Η μετάφραση αυτής είναι:
«Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι φτιάχτηκε αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ, ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη, και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας, αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου, και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρηθεί άδικος. Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί, και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε πάσσαλο. Και να ξέρεις ότι δεν θα είναι δίκαιο, αλλά αφού έτσι το θέλει εκείνος ας γίνει».

~ ~ Και σε αυτήν την περίπτωση, μάς λένε οι “λασπολόγοι” ότι τα παραπάνω αφορούν τον Προμηθέα. Τον οποίο δηλαδή είχε δέσει ο θεός Δίας στον Καύκασο για να τον τιμωρήσει, επειδή χάρισε στους ανθρώπους το μυστικό της φωτιάς.. τον οποίο τελικά ελευθέρωσε ο Ηρακλής !!. Δηλαδή, αναφέρονται σε μύθους πολλών αιώνων πρίν την προφητεία !! 
ΕΛΕΟΣ !! 


~ ~ Η Μαντεία ως επάγγελμα στις μέρες μας:


Όσοι ασχολούνται με την σύγχρονη μαντεία, με σκοπό να απαντούν στα προσωπικά ζητούμενα του κάθε ενδιαφερομένου ατόμου, με όποια μέθοδο και τρόπο (καφεμαντεία, χαρτομαντεία, χειρομαντεία κ.ά),  λέγονται μάντεις, ή αλλιώς μάντες. 

Συνηθίσαμε βέβαια να τους ονομάζουμε «μελλοντολόγους» και αυτό δημιουργεί σύγχυση. Ωστόσο η Μελλοντολογία δεν θεωρείται Μαντεία, αλλά επιστήμη που καλείται να εξετάζει όλα τα δεδομένα, όπως όμως και όλες τις θεωρητικές εκδοχές. 

Η Μελλοντολογία ερευνά, μελετά, συγκρίνει και πειραματίζεται, ώστε να απομυθοποιηθεί το Μεταφυσικό, διότι δεν υπάρχει τίποτα μετά της φύσεως - εκτός της φύσεως - που δεν ανήκει στο περιβαλλοντικό φυσικό στοιχείο. Αντί αυτού υπάρχει το Υπερφυσικό. 

Και όπως προαναφέρω παραπάνω, δεν αμφισβητείται πλέον ότι ο άνθρωπος διαθέτει ιδιαίτερες φυσικές ικανότητες, ασυνήθιστες φυσικές ικανότητες. Τις οποίες ενδεχομένως να μην τις έχει εντοπίσει, αλλά όταν τις καλλιεργεί, διαφέρει αισθητά από τα συνηθισμένα άτομα. Με την διαφορά όμως ότι το "χάρισμα" δεν εμφανίζεται ούτε κατόπιν ραντεβού - ούτε κατά παραγγελίας !!
Και δώ θα πρέπει να συμπληρώσω πως ακόμη και η Πυθία, άρχιζε μέρες νωρίτερα την απαιτούμενη προετοιμασία της πριν καθίσει στο σκαμνί της


~ Η επιστήμη της Αστρονομίας, και οι κατ’ επέκταση Αστρολογικές προβλέψεις:

      Η Μελλοντολογία έχει ως σκοπό να καταλάβει πώς επηρεάζει το παρελθόν το μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα στο παρόν. Και καθώς το παρόν μέρα με την μέρα γίνεται παρελθόν, εξετάζει Τί πιθανολογείται να αλλάξει – Τί από αυτά που θα επιθυμούσαμε να γίνουν είναι όντως εφικτά να συμβούν - αλλά και Τί από αυτά που φημολογούνται για το μέλλον να συμβούν, θεωρούνται μύθοι και δεν θα συμβούν ποτέ !!.

* * Συνεπώς κατόπιν όλων των παραπάνω, γίνεται σαφές πως εάν δεν εξετάσουμε το παρελθόν, ώστε να σχηματίσουμε συμπεράσματα πώς και γιατί φτάσαμε στο παρόν.. δεν υπάρχει πιθανότητα να προβλέψουμε το μέλλον, και δεν υπάρχει πιθανότητα να γνωρίζουμε πώς θα εκμεταλλευτούμε τα παρελθοντικά διδάγματα για το μέλλον. Είτε πρόκειται για μία ομάδα ατόμων, είτε πρόκειται για την προσωπική μας ζωή.. σε κάθε περίπτωση το μέλλον εξαρτάται απ' το πώς φτάσαμε στο παρόν !!

Στις μελέτες της Μελλοντολογίας συμπεριλαμβάνεται και η σχέση της ύπαρξης μας με το Σύμπαν. Επομένως, είναι φυσικό να έχουν ενδιαφέρον για τους ερευνητές της Μελλοντολογίας και οι πιθανές επιρροές που δεχόμαστε από ουράνια σώματα κ.λ.π.  

Και πράγματι, μέσω της επιστήμης της Αστρονομίας, μπορούμε να μελετήσουμε τις εξελίξεις (θετικές ή αρνητικές), βάσει των επιρροών και της σχέση μας με το Σύμπαν (στο οποίο ανήκουμε), όπως και τον ρόλο του κάθε Αστερισμού στον Αστρικό Κύκλο, ανάλογα την εποχή και τις γενικότερες Πλανητικές θέσεις. Περισσότερες αναλυτικές εξηγήσεις θα βρείτε στις Αστρονομικές - Αστρολογικές μελέτες μου. 

* * Ωστόσο και πάλι, στο σημείο αυτό θεωρώ απαραίτητο να λάβουμε υπόψη μας ότι ακόμη και ο Πτολεμαίος, θεωρούσε την μαντική Αστρολογία πιθανοκρατικό – συμβουλευτικό εργαλείο, αλλά όχι αλάνθαστο οδηγό. Ήταν της άποψης ότι: 
«Μπορούμε να μελετήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε, αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις επιλογές μας». 

Συνεπώς, είναι λανθασμένη η εντύπωση που έχει σχηματιστεί ότι μέσω της Αστρολογίας μπορούμε να έχουν μια ατομική - προσωπική μελλοντική πρόβλεψη !!.
Είναι αυτονόητο πως αυτό δεν ευσταθεί, καθώς κανείς μας δεν έχει έρθει μόνος του στην Γή. Δηλαδή, την ιδία ημερομηνία με μας – την ίδια περίπου ώρα με εμάς – στην ίδια χώρα, έχουν γεννηθεί αμέτρητα άτομα μαζί με μάς.  Αυτό σημαίνει πως όλοι έχουμε τον ίδιο Αστρολογικό Χάρτη.
 
Ο Αστρολογικός Χάρτης όντως μάς βοηθάει να γνωρίσουμε αρκετά πράγματα για τον χαρακτήρα μας – τις συμπεριφορές μας – τα έμφυτα χαρίσματα μας κ.ά. Αλλά σε καμία περίπτωση η Αστρολογία δεν διατίθεται για να αποκαλύψει το προσωπικό μας μέλλον !!.

Ωστόσο σκεφτείτε το βάσει απλής λογικής: 
Ακόμη και τα δίδυμα αδέλφια, παρότι γεννιούνται και μεγαλώνουν στο ίδιο περιβάλλον, αργότερα όμως, δεν έχουν τις ίδιες εμπειρίες - ίδιες επιτυχίες, ή ίδιες ατυχίες – δεν έχουν ίδια βιώματα κ.λ.π. Άρα δεν θα έχουν και την ίδια προσωπική πορεία στο μέλλον, πόσο μάλλον όλοι οι υπόλοιπο που έχουν γεννηθεί στην ίδια ημεροχρονολογία μεν αλλά ο καθένας χωριστά από άλλους γονείς και σε διαφορετικό περιβάλλον. 

* * Ο Θεός λοιπόν, μάς έδωσε την ελεύθερη βούληση αλλά παράλληλα και την νοημοσύνη, για να μπορεί να εξελιχθεί το ανθρώπινο είδος. Και πράγματι εξελίσσεται συνεχώς η ποιότητα ζωής του ανθρώπου, επειδή με την νοημοσύνη του έχει δημιουργήσει τις Επιστήμες !!    

 ~ ~ Και κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι η Μελλοντολογία έχει ασχοληθεί με ιδιαίτερη ευλάβεια σε ό,τι αφορά τις διάφορες παρελθοντικές προαναγγελίες σχετικά με τον ερχομό Του Ιησού Χριστού. 
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν ζούμε πλέον στην εποχή του Μεσαίωνα !! 

Και ασφαλώς 
δεν είναι τυχαίο που από την εποχή του Βυζαντίου ακόμη, ο Αστρικός Κύκλος συμπεριλαμβάνεται σε τοιχογραφίες χριστιανικών ναών και μονών, και μάλιστα 
συνεχίζεται η προσεκτική διατήρηση αυτών.

Δείτε προσεκτικά τις παρακάτω φωτογραφίες (από προαναφερόμενες τοιχογραφίες), οι οποίες είναι μόνο δύο από τις άπειρες.  



ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ:
 
* * Η Αστρολογία, ως ένα ακόμη εργαλείο διερεύνησης του βάθους της ψυχής !!

Πιθανόν να προκαλεί εντύπωση, τί είδους συνάφεια μπορεί να έχει η Ψυχανάλυση με την Αστρολογία. Προτείνω να διαβάστε το σχετικό άρθρο μου για να ενημερωθείτε. Μέσω Ψυχανάλυσης, πώς “παντρεύεται” η Αναλυτική Ψυχολογία με την Αστρολογία:
https://mariannafordouni.blogspot.com/2022/11/blog-post.html



ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - μέλος ομάδας Μελλοντολόγων*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης:

*Ανακαλύψτε την φωνή της Ψυχής σας και την δύναμη της θέλησης της*

Δυστυχώς, υπερεκτιμάμε το μυαλό,  το οποίο δύναται να  αρρωστήσει  την ψυχή  !! Αγαπημένοι μου αναγνώστες φίλοι και φίλες μου. Τον ιατρικό ό...